4 Temmuz 2017 Salı

Asamoah'ı Galatasaray'da görmeyi en az Tudor'un istediği kadar çok istiyorum


Asamoah'ı Galatasaray'da görmeyi en az Tudor'un istediği kadar çok istiyorum. Tudor'un planı Asamoah'ın joker yapısı üzerine. Sol bek, orta saha ya da sol kanat üzerine. Bu tarz atletik ve birden çok pozisyonda oynayabilen isimleri düşünüyor ki ben de bu durumu mantıklı görüyorum.

Galatasaray'ın 4 ya da 5 transfer daha yapacağı konuşuluyor. Bunun içinde her iki bek, orta saha ve kanat var. Orta sahanın sayısı bence 2 olmalı. Orta sahanın altını ısrarla çiziyorum, Galatasaray'ın en büyük sorunu, yumuşak karnı. Orada tempolu değiliz, sertlik gösteremiyoruz ve hücumu taşıyacak, savunmayı yükseltecek bir yapıya bürünmeliyiz. Bu olmazsa Belhanda, Gomis veya Maicon gibi hamlelerin anlamı kalmıyor.

Asamoah'ın önemi burada ön plana çıkar, hem orta saha hem de sol beki alternatif altına alabilecek olması itibariyle. Kalan bütçeyi bilmiyorum, 4-5 hamle diyoruz ama bu hamlelerin ağırlığını ya da. Asamoah'ı alırsak sol bek hamlesini şu aşamada pas geçmek ya da son güne kadar fırsat hamlesi kovalamak mümkün olacak.

Linnes / Carole hattı bence de sol bek adına yeterli değil ama Linnes'in sol bekte sezonu iyi bitirdiğini düşünüyorum ve yeni sezonda kıymetli bir alternatif olacak. Hücumu, temposu iyi ve tekniğiyle sol bekte iyi iş çıkardı. Asamoah eğer gelirse daha çok sol bek oynayacaktır ve kalitesi büyük olur. Tempoludur çünkü, hücum özelliği iyidir ve sert bir oyuncu. 

Selçuk İnan'ın yeri garanti deniyor, ne kadar doğru bilmiyorum. Bu doğruysa bile en azından orada kaliteyi yükseltmek gerekiyor. İki yönlü bir orta saha zaten lazım, Lemina olabilir mesela. Vainqueur 4-2-3-1 gibi bir düzende orta sahada fazla defansif kalabilir ama Lemina'nın oyunun iki yönünde etkisi var. Asamoah'ı ise hem 8 hem de 6'ya yazabiliriz ve özellikle 8 için Selçuk İnan'a büyük bir tehdit bu. Orta sahada, sol beke oranla daha az görürüz ama Asamoah'ın bu joker durumu eli çok güçlendiriyor.

Futbolcu veya Juventus'la alakalı sorun yaşandığını sanmıyorum ama çıkan habere göre burada sorun eşi. Hamile ve Asamoah'ın kariyerine İtalya'da devam etmesini istiyor. Hakkı da var ama ikna edilebilir diye düşünüyorum, bu konuda uğraşmak lazım. Asamoah'ın Galatasaray'a katılması birçok sorunu büyük oranda çözecek..

8 yorum:

  1. Yalniz konuşulan isimler hep yabancı, yerli (rotasyon için en azından) transfer olmayacak mı, yurt icinden veya gurbetci oyuncu bilgin varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymadım ama yerli konuşulunca da isyan ediliyor :)

      Sil
  2. Güzel yazın için teşekkürler sanal ortam nerdeyse asparagas haberle doluyken boyle guzel ve mantıklı yazılar ile keyifleniyorum.
    kalan 4 veya 5 transferden bahsedılıyor. Ben hücum oyunucusu değil orta saha ve bek oyuncusu alınmasından yanayım. Umarım yine hücuma oyuncuları yığıp hata yapmazlar. Selçuk efendiyi izlemek zorunda kalmayız. Kono ve Fegu transfer haberleri geliyor. Bence ikiside gelmesin oyuncular çok kalite ama bize elzem olan orta saha ve bek transferleri.

    YanıtlaSil
  3. Asamoah çok beğendiğim bi isimdi atletik teknik iki yönlü versitile vs. Yalnız sakatlık durumu ve geçmişi bende soru işareti yaratıyor. Araştırmak lazım...
    Diğer bir nokta Linnes ve Carole u çok Beğenmiyoruz. Ama bek mevkilerine 2 oyuncu alırsak 4 yabancı bek yabancı hakkını atıl kullanmak anlamına gelir.Bu nedenle gelecek beklerin atletik kaliteli vs olması kadar Ümit Davala Ergün Penbe gibi birden çok mevkide oynayabilen oyuncular olması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık durumuyla alakalı bir meselesi kalmadı diye biliyorum.

      Sil
  4. muslera corchia serdar maicon asamoah lemina tolga feghouli belhanda rodrigues gomis

    gibi bir ilk onbir güzel olabilir gibi. görüntüye bakılırsa sneijder gidecek gibi. o nedenle onu eklemedim.

    eğer sneijder'den vazgeçiliyorsa mantıken selçuk'tan da vazgeçilmesi gerekiyor. hala hayalim lemina ile imbula ikilisi ama onun pek oluru yok. ama olursa son on yılın en aktif ortasahasına sahip olabiliriz.

    selçuk konusunda gerçekçi olmak gerekirse onu bir yere gönderecek basirette biri çıkana kadar ortasahada yanına her daim iki kişilik oynayacak tempoda biri lazım.

    linnes solda iyi katkı verdi ama adam norveçte sağ bek olarak meşhur oldu orjini olan o pozisyonda kendisinde ısracı olmak lazım.

    asamoah'ı ise her türlü solbeke yazarım önce yine bu güncel durumda. geçen hafta sonu gibi düşünülen dört ortasahanın (imbula, lemina vanq, asamoah) finansal açıdan mümkünse hala hepsinin alınması gerekiyor.

    bu yaz kalan hamlelerde önemli bir eşikteyiz şu anda. alınacak oyuncular ile takımın genel kalitesi belli noktaya mı çekilecek yoksa bazı yerler iyiyken bazı pozisyonlar yine yamalı bohça mı olacak bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz birçok 11 yazabilirim ama olmuyor hepsi ya da beklemek gerekiyor, bilemiyorum :) Ve bazı gerçekler var, sizin de dediğiniz gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir