14 Temmuz 2017 Cuma

Gomis'i Galatasaray formasıyla 2. izleyişim, 2'sinde de isyan etti


Eren Derdiyok özelinde yazdıklarım aklıma geldi. Pas alamıyor, orta açılmıyor, Galatasaray'ın pas oyunuyla alakasız bir forvet diyordum. Podolski'nin sahte 9 oyunu uyuyordu mesela o oyuna ama onun da mücadelesinden, gücünden geriye bir şey kalmamıştı. 

Bek kalitesi ve kanat tarzıyla alakalıydı bu eleştirilerim. Bruma maç kazandıran bir adamdı, geçen sezonun tartışmasız en iyisi. Ama tüm kanatlarımız içe kat eden profildeydi ve forvetlerini beslemek yerine kat etmeyi, gole oynamayı düşünüyorlardı. Eren Derdiyok uymadı buna, başarısız kabul ettik.

Gomis'in transferini çok istedim, takip edenler bilir. Pivot özelliğinin olması yanında gezen oyuncudur, dolaşır, mücadele eder. Top tutar, servis yapar, hareketlidir, topla dikine de oynar. Ekmeğini taştan çıkarır diyordum ama yine de servis almak zorunda, onu beslemelisiniz. Kenardan ortalar değil sadece, rakip ceza alanı etrafında topu ona vererek.

Kenar ortalarını zaten geçtim, bu bek kalitesiyle imkansız. Carole'yi izledik, dağa taşa orta yaptı, isabeti bir kenara bıraktım. Linnes aynı şekilde, hiç etkisi olmadı. Kanatlar aynı, içe kat etmek ve şut aramak dışında ne yaptılar. Ya da ceza sahasına girdiklerinde topu kalecinin kucağına atmak dışında. Gomis'i Galatasaray formasıyla 2. izleyişim, 2'sinde de isyan etti.

Dün 2 kez top aldı, yay civarında, kısa pasla. İlkinde Garry Rodrigues'e servis yaptı, ikincisinde döndü şut attı. Tam hücumda kalmaya başladık, oyunu kontrol altına aldık derken oyundan alındı, ben buna anlam veremiyorum. Oysa basitti, oyun organizasyonun olmayabilir ama en azından Gomis'e şu topu ver ve hücumda kal. Bireysel kalitenle bir şeyler yapabilirdin, yapmadık. Durum böyle olacaksa Gomis'i niye aldık ki.

Rövanş için şunu tahmin ediyorum, Gomis / Eren Derdiyok bir arada oynar ama bu bek ve kanat kalitesiyle ne değişir ki. Topu nasıl dolduracağız, baskıyı nasıl kuracağız? Mariano'nun gelmesi de rövanş adına çok şey değiştirmez, listeye ekleyebiliyorsun ama hazır mı geldi, uyumu nasıl olacak, bilinmiyor. Zor olacak..

4 yorum:

  1. Etkisiz eleman olarak 88 dakika sahada kalan Sinan yerine Gomis'i çıkarması, Tudor'un kenardan oyunu ne kadar az kavradığına dair endişe verici bir örnek oldu. Zaten oyun akmıyorken Gomis'in yanına Eren girse en azından yüksek topla karambol aranırdı. Rakip kalbur üstü defans değil sonuçta, hataya zorlanırlarsa elbet hata yaparlardı. Ayrıca, ileri uzun adam koyup şişirmek futbolun en eski acil durum çözümlerinden biridir.
    Bunun yanında, Sinan sahaya forvet olarak sürülmüşse bunu yapamadığı ilk yarının ortasında belliydi. Forvet arkası olarak düşünülmüşse de buna dair bir hareketini ben göremedim. Oyunda kaldığı sürece genelde Gomis'e çok yakın ve statik bir pozisyondaydı. Eğer Tudor onu sahaya forvet arkası olarak sürdüyse kenardan müdahale edip pozisyonunu düzeltmesi, olmuyorsa da daha önce başkalarına yaptığı gibi erkenden çıkarması gerekirdi. Bunların hiçbirini göremedik. Başka saha içi hamle de yapmadı akışı değiştirecek.
    Ayrıca takımda sezona hazır olmamanın ötesinde müthiş bir kalitesizlik var. Yani antrenmansız, formsuz, motivasyonsuz olunabilir ama fundamentalden gelen bir taban seviyesi olur. Dün fazla pozisyon bulunamadı ama ceza sahası üzerinden epey şut pozisyonu geldi. Bahsettiğim taban seviye olamsı gereken seviyede olsa bir onlardan bir tanesinde köşeyi buldurur golü atarsın, hic iyi oynamıyor olsan bile. Takimların seviye farkı böyle ortaya çıkar, duran top ya da ölü pozisyondan şut ile. Bizim oyuncuların taban o kadar düşük ki bir kere etkili vuramadilar.
    Yıllar önce, Jardel'in ilk geldiğinde göbekliyken çıktığı bir ön eleme maçı vardı vasat bir takımla. Yine takım kötü oynarken Jardel gayet uzaktan, zıplamadan, kafayla acaip bir gol atıp maçın fişini çekmişti. Bu en uç örnek ama anlatmak istediğime örnek olarak düşünün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum planın yok, işlemiyor. Gomis 2 kez top tuttu ve pozisyona girdin. 2 kez attın ona o pası, Gomis üzerinden oyna yani. Eren'i de oyuna al, uzun toplarla bitir işi. Rakip savunma iyi değil, kalecileri güvensiz ve biz bunu hiç zorlamadık.

      Sil
  2. gomis toplara böyle etkisiz vuracaksa işimiz var hafız.ben açıkcası daha net şutlar bekliyordum gomis ten.4-5 pozisyon eline geçti.havaya dikti.

    geçence a sporda bir yorumcu şöyle demişti.galatasaray abubakar ın başka bir versiyonunu aldı diye.sonra ekledi.çok pozisyona girer ama çokta gol kaçırır saç baş yoldurur.

    özetle yakaladı mı atan bir tip değil.pozisyon alma melekesi yüksek ama değerlendirmede sınıfta kalıyor maalesef.

    maicon dan sonra ikinci hayal kırıklığı olabilir.hele bu orta saha üçlüsü ile süper ligde 10 golü bulursa iyi.

    olayın iyi tarafı ise ismi olduğu için piyasada elden çıkarmak istersen kolay şekilde çıkarabilirsin.çine falan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 tane geçti, ikisinde de vurdu işte. İlk maç, olay o değil. Mesele doğru zamanda alamadığı paslar, onun üzerinden oynamamak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir