11 Temmuz 2017 Salı

Mourinho'nun dün yüzüne bakmadığı isimler bugün acı gerçek olarak yüzüne vuruyor


Mourinho'yu konuşmamız lazım, Chelsea döneminde yüzüne bakmayıp gönderdiği ama sonrasında büyük işler yapan, rekor transferlere imza atan futbolculara. De Bruyne, Salah, Cuadrado gibi isimler sayılabilir, son halkası da Lukaku. Chelsea'de pek yüzüne baktığı bir adam değildi, 35 milyon avro gibi bir rakama Everton'a satmışlardı. 

Lukaku'nun çıkışı bundan sonra, büyüdü ve gelişti, kabına sığmamaya başladı. Chelsea onu almak için ölüp bitiyordu, Conte'nin gerekirse 100 milyon avro verin ama alın söylemi doğru. Chelsea uğraştı ama Manchester United bu transferi gerçekleştirdi, rakam 85 milyon avro + Rooney. Chelsea dönemi kendi elleriyle göndermişti Mourinho, şimdi ise bu rakama Manchester United'a aldırıyor. 

Dün dündür tabi, buna takılmıyorum. Chelsea döneminde Mata'yı Manchester United'a satan oydu ama Chelsea döneminde en çok kullandığı isimlerden biri oldu, bunun gibi. Buna rağmen Mourinho'yu transfer noktasında konuşmak lazım, yanlış aldığı kararların sayısı yıllar geçtikçe artıyor. Dün yüzüne bakmadığı isimler, bugün yüzüne acı gerçek olarak vuruyor. 

Hepsinden bağımsız bakmak gerekirse, Lukaku alabilecekleri en iyi forvetti. Maliyet konuşmak anlamsız, bu tarz futbolcular için böyle rakamlar artık ütopya değil. Sorun şu, Manchester United yıllardır böyle harcıyor ama hala bir takım olamadılar. Yine de Lukaku doğru hamle, transferi mümkün olan en iyi forvetti.


Takip edenler bilir, Rooney'i çok tutmam. Sevemedim bir türlü, kendisi adına kafamda bir tanım bulamadım. Sakatlık dönemleri var, onlar olmasa tarihin en iyi forvetlerinden biriydi belki, sakatlıklar handikap yarattı. Yine de müthiş bir Manchester United kariyerini geride bırakıyor. Everton'da çok genç yaşlarda piyasaya çıkmış, o yaşta dahi büyük işler yapmıştı. 

Manchester United transferi büyük olaydı bu noktada, kariyerin de hakkını verdi, tabi daha iyisi olması mümkünken. Kariyerinin son yılları ise forvet mi, forvet arkası mı, orta saha mı diye düşünerek geçiyordu. Rooney'le olmuyordu ama bir türlü kesemiyordunuz da, Mourinho bu işi çözebildi ancak. 

Lukaku transferiyle birlikte ise Everton'a geri dönmüş oldu, bu büyük bir hikayedir. 31 yaşında aslında, o kadar genç yaşlardan beri tanıyoruz ki 35-36 yaşındaymış gibi bir izlenim olabiliyor. Everton günleri nasıl geçer bilemiyorum ama tecrübesi dahi kıymet katar. Ben tutmuyorum o ayrı, nedense sevemedim, kafamda oturtamadım Rooney'i..

4 yorum:

  1. mourinho biraz geride kaldı hafız.daha öncede yazmıştım.hatırlarsan.küçük takım teknik adamı kaldı diye.hala inter le porto ile aldığı başarılarda o sistemlerde takılı kaldı.guardiola ise tam bi hayal kırıklığı oldu.city nin kadrosu bence çok iyi idi ama kullanamadı.saçma sapan denemeler yaptı.özellikle defans 4 lüsünde.

    an itibariyle fark yaratan hoca zidane kesinlikle.kolay maçlarda ön liberosuz ful hücumlu biraz zor derbi ve cl maçlarında ise casemiro lu 11 lerle fark yarattı.çift ön liberonun yakınından bile geçmedi.zaten geniş kadro mühendisliğinde de çift ön libero yok.

    tabi geleceğin teknik adamı demişken okan buruk uda unutmamak lazım.akhisarda son 9 haftada puan ve gol rekorları kırdı.tek ön libero ile.custodio önlerinde soner aydoğdu ve özer hurmacı. tam şenol güneş mantığı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk'u bu sezon izlemek lazım, kendi kuracağı kadroyla..

      Sil
    2. yalnız okan buruk takımın en golcü hügo satılmış ve aşağıya doğru inen bir kadroya geldi.bir nevi sistem değiştirip kendi kurdu kadrosunu.ilk 11 ini.tek ön liberolu 4-3-3 ten vazgeçeceğini tahmin etmiyorum.vaz te ve sokol gibi isimleri umarım tekrardan kadroya dahil edebilirler.

      kemik kadro şuydu. orta sahada custodio önlerinde özer soner
      ileri üçlü vaz te,sokol,olcan adın

      Sil
    3. Kurdu da mevcut isimleri geliştirdi. Bakalım yerlerine kim gelecek. Custodio bıraktı futbolu, yerine kim alınacak. İzleyelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir