1 Temmuz 2017 Cumartesi

Orta sahayı konuşalım, ihtimaller?


Bein Sports geçtiğimiz günlerde paylaşmıştı, Galatasaray'ın orta saha ihtimalleri üzerine. Bahsi geçen isimler bunlar, konuşulan başka bir alternatif gelmedi aklıma. Sneijder'in ayrılma ihtimali doğdu ki görüntü 4-3-3'e doğru kayıyor. Bu durumda Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu orta saha sayısının 2 olduğunu düşünüyorum, bu isimlerden 2'sini getirmek Galatasaray'ın bu sezon ki olası durumunu belirleyecek.

Gomis, Belhanda ya da Maicon gibi isimleri konuşuyoruz ama orta saha almadığımız sürece bu hamlelerin bir anlamı kalmıyor. Sık sık dile getiriyorum, Galatasaray temposuz ve Tudor'un aşılamak istediği felsefe bu. Galatasaray orta sahasının tempo kazanması, sertleşmesi gerekir. Ölümüne pas yapan, topa sahip olan ama hücum organizasyonundan bir haber, defans noktasında ise delik deşik olan görüntünün değişmesi bu hamlelerden geçiyor.

İsimleri kısaca değerlendirelim. Mesela Lemina o 4'lü içindeki en iyi isim. Çakma Pogba desem yanılmış olmam, Juventus'un düşüncesi de Pogba sonrasına yönelikti ama Lemina o beklentiyi şu aşamada karşılayamadı. Bonservisini almak zor, kiralamak bir ihtimal. Galatasaray'a sınıf atlatacak isimlerden biri. Oyunun iki yönünü oynar, temposu yüksektir ve defansif aksiyonu daha yüksektir ama hücum tarafında da katkısı önemli olur.

Imbula'nın ise Stoke City günleri iyi geçmiyor. Çok önemli isim, temposu yüksek, oyunun iki yönünü iyi oynayan, topla çıkışlarıyla da etki edecek, rakibin dengesini bozacak isimlerden. Keşke gelebilse ama onun da bonservisini almak zor, kiralamak bir ihtimal. Ama Stoke City, Nice gibi bir talip varken Galatasaray'ı pek düşünmez, aralarında gelmesi en zor isim belki. Yaşadığı düşüş ise biraz karakteri ile alakalı diyorlar, dağılmaya müsait olduğu için. Yeniden ayağa kalkması gerekecek ki Galaatsaray onun adına doğru adres mi tartışılır.

Vainqueur'a gelirsek, bu 4'lü içinde transferi en olası isim. Marsilya onun bonservisini almayacak gibi, Gomis durumu onun adına da geçerli. Yine Gomis gibi geçtiğimiz sezonu iyi geçiren isimlerden, Avrupa'nın en çok top çalan futbolcusuydu. Defansif etkiyi, orta sahanın sertliğini ve agresifliğini çok yükseltirdi. Bir hamal lazım, bu noktada en uygun isim ama hücum tarafında beklenen etkiyi göremeyiz. Yani 4-2-3-1 oynayıp, orta sahayı Selçuk İnan / Vainqueur'la oluşturmak çok sağlıklı olmayabilir.

Asamoah'ı ise Tudor'un çok istediği söyleniyor. Joker bir futbolcu, birçok pozisyonda kullanırsınız ve önemli katkı verir. Sözleşmesinin gelecek sezon sonunda bitiyor olması onu ihtimal kılıyor ama Juventus'un rotasyonunda değerlendirdiği bir adam. Onunla ilgili şunu düşünüyorum, Asamoah'ı çoğunlukla sol bek kullanmak ve ihtiyaç halinde orta sahaya çekmek. Tudor'un da aklında bu var yüksek ihtimalle. Gerçekleşmesini isterim bu hamlenin, büyük kalite katar.

12 yorum:

  1. Lemina ve Asamoah kesinlikle. Diger ikisi degisik isimlerle GS de mevcut zaten neden bu kadar gundeme tasidilar anlamiyorum.Lemina ve Asamoah Super lig ozelinde gayet yeterli isimler.Asamoah daha candan oynar Marcelo etkisi de alabiliriz.Sec deseler Asamoah derim.Tudorun aradigi profile uygun Asamoah.Lemina üstüne cilek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 2 isim gerekliliğine inanıyorum ama tercihim Lemina olurdu. Asamoah başka bir isim gerçi, joker oyuncu.

      Sil
  2. 3 gün öncesine kadar kesici olması ve maddi sebeplerden Vainqueur derdim. Sadece 6 oynayabilen oyuncuları sevmemekle birlikte takımda pozisyon almalı bilen bir 6 numara yok. 3.stoper ön stoper oynamayı bilen oyuncu, eğer hucumcu bekler tercih edeceksek şart. Bu anlamda Vainqueur dışında bunu bilen yok (Tolga dahil) Vainqueur deki sıkıntı yaşı. Buyuk ihtimal Vainqueur e bile abuk sabuk bir kontrat ve Roma'ya bonservis öderiz ama adamın randımanlı oynama durumu bence 2 seneyi geçmez zaten Gomis 32 Belhanda 27 iki yıl sonra bunlarda bitik hale gelebilir Galatasaraydaki çiftlik ortamı sebebiyle.
    Asamoah da genç sayılmaz ama joker.
    Bi de sistem ne olursa olsun bence iki oyuncu alınmalı yanyana oynayacak 2 oyuncu
    Tercihim Lemina ve İmbula olurdu

    YanıtlaSil
  3. lemina ve vainqueur ile 4-2-3-1 :) lemina ve vainqueur defansif yonleri kuvvetli ama topu da iyi kullanabilen isimler, hucumda da sikinti yasamayiz onlarla.. selcuk ve tolga ile de cok yeterli bir rotasyonumuz olur.. Asamoah da olabilir vainqueur veya leminanin yerine, ama bence ideal ikili vainqueur-lemina..
    tabii sneijderin kalip kalmayacagi da belirleyici olacaktir, ama gorunen tudorun belhandayi 10 numara oynatmak istedigi.. Bence josueyi de yeniden aramizda gorebiliriz ilerleyen donemde..
    Eren Sakalli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vainqueur'un yanı Lemina'yı ister, öyle düşünüyorum. Selçuk İnan uymayabilir mesela, 4-2-3-1 gibi düzende.

      Sil
  4. Lemina veya o tarzda uzun bacaklı, fizikli, ayakları iyi box to box bir orta saha bizi çok farklı yerlere taşır. Umarım alabiliriz.

    YanıtlaSil
  5. Bir de artık bazı konuların değişmesi lazım.Büyük bir gazla yeni transferleri hava alanında karşılıyoruz ama sözleşme bitince yada gidince kimse sallamıyor :) Oyuncular da bunu bilmiyor mu gerçi Son yıllarda havaalanında ihtişamlı karşılananlar çürük yumurta çıkmadı pek.Bu kültürden rahatsızım Galatasaray büyük bir klüp her ne kadar Top class klüpler gibi başarısı istikrarlı değilse de yaptıkları ortada sen yabancı hayranlığı ile yeni transfer adama umut bağlıyorsun rakibine göz dağı veriyorsun Top sahada yürekle oynanır gerek yok biz luce ile kiralık oyuncular ile camp nou den çıkmış takımız bana garip geliyor :) bir de güzel bir scout ekibimiz var yaşı gelmiş ama belli verimde olan başka takımların Son demi diye göndermek istediği oyuncular yerine genç potansiyeli olan adamları alıp önümüzdeki on yılın kadrosunu kurmak lazım üç sene sonra şimdi hayran olduğumuz adamları göndermeye çalışacağız genç yaşlı karma bir takım yapmak lazım yabancı sınırı yokken saygılar DBalkaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftarın heyecanını anlıyorum, 2 senedir enkaz izliyorlar. Ama ateşin dozunu ayarlamak lazım, sıkıntı bu.

      Sil
  6. finansal açıdan mümkün ise aslında kadroda bu isimlerin dördüne de ihtiyaç var. asamoah'ın esas olarak sol bek olarak değerlendirilip gerek görülürse ortasahaya kaydırılacağı bir kadro düşünelim.

    selçuk'u bir şekilde çin gibi bir ortama (onun maaşını karşılayacak pek başka yer yok) satıp ardından tolga, lemina, imbula ve vainqueur dörtlüsünden ana rotasyon bunlara asamoah ve kupa da birhan gibi eklerle orta ikili oluşturulur eğer ki formasyonda orta saha ikili olacaksa.

    ülkemiz şartlarında böyle bir dörtlü oluşturulursa ligde pek az maçta ortasahada ezilinir.

    ha maliyet açısından (hadi imbula ile lemina kiralık geldi diyelim yine fena maaş isteyeceklerdir) böyle bir külfet karşılanabilir mi onu da göz önüne almak gerek. ama yıllardır hayali kurulan alternatifli dinamik ve tempolu orta saha gerçek olabilir.

    yine de bulutlardan yeryüzüne inersek bu hedeflerden muhtemelen ikisi gelir gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan gitmez, Birhan ise gitti :) Kurduğun hayal herkesin hayali, yeryüzüne indiğimizde ise söylediklerin de doğru :)

      Sil
  7. Lemina aslında DMC sayılmaz mc daha çok box to box yani.

    DMC için en mantıklı adam Vainqueur. Niye hala bekleniyor anlamıyorum Marsilya ve Roma yerine adam aldı.

    Diğer bir nokta, tamam Selçuk önemli bir oyuncu kaptan yerlilerin lideri vs. Yahu yaşı temposu malum. Selçuk ilk 11 oynasa bile olası bir sakatlık ceza sonrası 8 numarada kim oynayacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum, 8 numara mutlak gerekli ki keşke gelen 2 orta saha iki yönlü olsa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir