2 Temmuz 2017 Pazar

Zamanlı ayrılık


Sneijder'i konuşuyoruz ama Hakan Balta ve De Jong gibi isimlerin de kampta olmadığını konuşmak lazım. De Jong beklenen bir durumdu gerçi, Tudor'un kendisiyle devam etmeyeceği biliniyordu. Hakan Balta için de sürpriz yok diyebilirim, dillendiriliyordu ama kesin bir yargı getirilemiyordu. 

Hakan Balta, Galatasaray için önemli bir isim. Bunu kimse inkar etmez, kendisini sevmeyen bir Galatasaraylı olduğuna da pek inanmıyorum. Yıllardır bu takımda, mücadelesinden asla ödün vermemiş bir futbolcu. Uzun yılları geride bıraktı, hemen hemen oynadığı her sezonda da bir izi var. 

Ama bazı gerçekler var. Her zaman söylediğim şeylerden biri, zamanlı ayrılık. Zamanı geldiğinde bu ayrılıkları yaşamamız lazım. Her futbolcunun bir misyonu var, o misyon bittiğinde doğru hareket etmeli. Sabri Sarıoğlu örneği gibi, doğru zamanda ayrılmadı ve son yılları hatırlıyorsunuz. Hakan Balta için de o durum şu aşamada geçerli, güzel bir ayrılık yaşamamız gerekiyor.

Tudor'un kararı bana göre doğru. Hakan Balta maalesef temposunu iyice yitirmişti. Tecrübesine saygım büyük, şu aşamada x Anadolu takımında yaratacağı farkın da büyük olacağını düşünüyorum ama Tudor tempo arıyor. Daha atlet, tempolu, dinamik isimlerle. Hakan Balta sol bek oynarken bile temposuyla eleştirilen isimdi ki, stopere geçtiğinde kariyerini uzattı ama o dönem de bitiyor artık, yaş 34. Stoper için bile temposu düştü.

Savunmanızı en geride tutarsınız, Hakan Balta'nın liderlik yapmasını beklersiniz, o aşamada katkı almanız mümkün. Büyük takımlar bunu oynamaz ama, sıkıntı o. Galatasaray'ın stoper anlamında sayısal bir çoğunluğu var, bazı isimleri eleştiriyor olsak bile. Hakan Balta'nın ayrılığı da bu noktada daha olasıydı, haliyle böyle bir karar alındı. Saygı duymak lazım.

Hakan Balta'yı seviyorum, umarım ilerleyen yıllarda Galatasaray bünyesi içinde yer alır. Bu noktada ayrılık gerekiyordu, yollar bir şekilde yine birleşir. Dediğim gibi, herhangi bir Anadolu takımında yaratacağı fark büyük olur. Gerek tecrübesi, gerekse soğukkanlılığıyla. Bir sezon kalır paramı alırım düşüncesinde hareket edeceğini sanmıyorum, Hakan Balta öyle bir isim değil..

5 yorum:

  1. harika bir yazı altına imzamı atıyorum ama kulübümüzün böyle değerlere sahip çıkıp en azından bir jübile bir plaket vermesi lazım bu konuda biraz vefasızız gibme geliyor

    YanıtlaSil
  2. Umarım Hakan Balta ve Koray Günter'e tazminat ödemeden yolları ayırabiliriz. De Jong'a kesin ödeyeceğiz inşallah 2.5 altına düşürmeyi başarırız.
    Diğer bir nokta De Jong kadroya alınmadıysa Ön Elemede Tolga Selçuk ikilisinden biri sakatlansa kart görse kim oynayacak Donk mu oynayacak orta saha.göbekte... bu nedenle 7 temmuza kadar kesin bir orta saha transferi bekliyorum (konoplyanka hariç)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk var, dün Ozan Kabak denenmiş. Elde alternatif olmadığı kesin.

      Sil
  3. elbette seveni çoktur sonuçta kendini ifade edebilen ender futbolculardan biri ama. vakti zamanında karpaty lviv maçında ve yine o dönemdeki genel tavırlarını yıllardır unutmayan biri olarak bir türlü kendisine o zamandan beri sıcak bakamıyorum.

    keza her ne kadar geçen sezonki stoper rotasyonunda eldeki değerli bir iki isimden biri olsa da, stoper olarak oynamak için aşırı agresiflikten uzak bir yapısı olduğunu düşünmüşümdür hep.

    ama rijkaard döneminde yaptıklarını saymazsak genel olarak elinden geleni yapmaya çalışmış olması ve bunca yıldır formayı terletmiş olmasından dolayı saygı duyduğum bir futbolcu elbette.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz olarak ama o, agresif değil, daha ziyade soğukkanlı bir adamdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir