30 Ağustos 2017 Çarşamba

Allie Quigley Galatasaray'da, uzun zamandır böyle bir yıldızımız olmamıştı


Kısıtlı bilgimle yorum yapayım, takip edebildiğim kadarıyla. İşin detayına gireriz tabii, böyle kalmaz. Moriah Jefferson'un sakatlığı herkes adına büyük şoktu. Herkesi umutsuzluğa sürükleyebilecek büyük bir sakatlık, şu aşamada muadilini bulmak zor çünkü. 

Geçen sezon takımın en önemli ve heyecanlı parçasıydı, yeni sezonda da onunla devam edebiliyor olmak önemliydi. Skor özelliği, patlayıcı özelliği ve deliciliği öyle kıymetli ki. Geçen sezon şartlar itibariyle çok geç kurulan bir takım vardı, bu sezon ise fazlasıyla erken. 

Marina Maljkovic'le yola devam etmenin faydaları işte, biraz da bütçeyi ve beklentiyi arttırınca ortaya böyle bir kadro çıktı. İyi bir takım kurduğumuza inanıyorum, o kadro içinde de Moriah Jefferson'un kıymeti büyüktü. Sakatlığının ortaya çıkmasının ardından ise Allie Quigley transferiyle seviye öyle yükseldi ki. 

Kadın basketbol takımının uzun zamandır böyle bir yıldız aldığını hatırlamıyorum, seviyeyi çok yükselttik ve geçen sezonun oldukça üzerindeyiz. İşin delicilik kısmında Epoupa olacak, oyun kurucun Işıl Alben ve Quigley ile bu isimleri tamamlamak oldukça mantıklı. Büyük bir yıldız, 1-2-3 numaraları bir anda alternatif altına alıyorsunuz. 

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusuydu, böyle söyleyelim. Şutu ile yaşar, Stephen Curry tadındadır diyeyim, tanımayanlar için. Fırsat hamlesi tabii, Allie Quigley'in şu güne kalmış olması ve Avrupa'dan bekletiği teklifleri alamaması şans. Fenerbahçe'yle uzun zamandır görüştüğünü hatırlıyorum ama orada bir şekilde bağlar koptu, bizlere böyle bir fırsat doğdu. 

Bir enteresanlık var yalnız, ABD'li bir oyucumuz yok takımda, Quigley'in Avrupa vatandaşlığı bulunuyor. Sezon içinde yapılacak bir ABD'li uzun hamlesine göre kaderimizi belirleyeceğiz. Hem lig hem de Euroleague açısından, şu aşamada Euroleague'nin F4 yapabilecek takımları arasında girdiğimizi düşünüyorum. Çok erken kurduk takımı, belki ilk etapta ABD'li bu uzunu alabilirdik, hata bu olabilir. En zayıf noktamız 5 numara, özellikle atletizm noktasında..

4 yorum:

  1. Uzun abdli alırsak tamamdır 3-4 oynayan ama kuvvetli atletik biri bile olur 1.85 - 1.88 civarı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon ortasında bir 5 numara gelecek sanırım, o vakit hedeflere ulaşma durumunu konuşacağız.

      Sil
  2. Lige yükselen Ormanspor antrenörü Furkan Sağlık gibi bir staffı Galatasaray'da görmek isterdim. Ayrıntılara dikkat eden işini aşkla yapan kibirsiz pozitif bir insan.

    Galatasaray'ın her şube için orta - uzun vadeli çalışacak teknik idari organizasyonu yapabilecek saha geçmişi olan düzgün isimlere ihtiyaç var.

    Erman Hoca umarım uzun yıllar burda kalır koçluk sonrası idareci olarak kalmalı. Her branşta doğru adamları getirsek de zamansız gönderdik. Riekerink keşke altyapıda devam etseydi. Kabul ederdi de Emrah Bayraktar'la birlikte çalışırdı.İyi bir kaleci antrenörü gerekli bana göre bu işi bilen biri iyi kaleci olmak bu işi yapmaya yetmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar detaylı bilmediğin için bu konu hakkında sağlıklı yorum yapamam :) Ama Marina Maljkovic'in ekibi gayet sağlam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir