7 Ağustos 2017 Pazartesi

Bildiğimiz bir isim, Tudor'un da katkı almayı başardığı


Öncelikli tercihim Atalay Babacan gibi gençlerin oynaması olur, baştan yazayım. A takımda da yer alacağı söyleniyor, bu güzel haber. Yine de Josue'yi sadece 10 numara olarak görmemek lazım, söz konusu Galatasaray olduğunda. 10 numarada katkı alamadığımız ama 6 - 8 olarak görüntüsü kötü olmayan bir isimdi. 

Özellikle Tudor döneminde. Transfer mantığı doğruydu, makul rakamları konuştuk onun için. Sneijder'e bir alternatif yaratılması gerekiyordu, iyi transferdi. Riekerink dönemi beklentiyi karşılayamadı tabii, Beşiktaş maçının son dakikasının travmasını atlatamadı. Taraftarın algısı olumsuza evrildi, o da altında ezildi.

Tudor dönemi başka. Onunla birlikte gelişim sağlayan çok az oyuncu sayabiliyoruz ve o az isimlerin başında Josue geldi. 10 numarada kullanılmadı, daha çok 6 - 8 gibi izledik. Tudor tempo aradı ama elinde bu tempoya ayak uydurabilecek, hareketli orta sahalar yoktu. Josue'den bu noktada fayda aldı, orta sahadaki hareketliliği işine yaradı.

Büyük maçlarda yine ezildi gerçi, seviyesi daha düşük karşılaşmalarda ise Josue'nin katkısı büyük oldu. Ben takımda kalır diye düşünüyordum ama tutulmadı. Tutulması da gerekirdi, bu maliyetler üzerinden. Sorunsuz yedekti, orta sahada kullanabileceğin, hareketliliği ve temposundan faydalanacağın. 

10 numarada düşünmüyorum pek, yine yazayım. Selçuk İnan'dan bu noktadan sonra katkı almanın zor olacağını düşünüyorum ve gençler içinde orta sahada kullanılabilecek çok isim yok. Josue oraya hala olabilir, en azından ben düşünürdüm. Yerli alamıyoruz, maliyetler ortada. O pozisyonda çok fazla alternatif yok, özellikle orta sahanın hücuma bakan kısmında. 

Porto'nun düşünmediği bir isim, b takımıyla çalışıyor. 26 yaşında ve sözleşmesinin son sezonunda. Porto'nun bonservis dahi isteyeceğini düşünmüyorum, 700 - 800 bin avro arasında yıllık ücreti olacak, sorunsuz bir yedek. Daha iyisi bulunabilir mi bilemem, bildiğim böyle bir isme de ihtiyaç duyulabileceği. Bildiğimiz bir isim, Tudor'un da katkı almayı başardığı. Düşünülebilir yani..

2 yorum:

  1. Tudorun kalması yönünde rapor verdiği yazılıyordu, sanırım yabancı sayısının netleşmesi bekleniyor..
    Eger sol açık, sol stoper ve forvete de transfer yapılacaksa, ilk 11 icin dusunulen 11 yabancının yanısıra rodrigues ve yabancı forvet ile maç kadrosuna yazılabilecek 13 yabanci oyuncumuz olacak..
    14. Yabancı için ise büyük ihtimalle carole veya linnesten birisi tercih edilir..
    Dolayısıyla josue transferi için sol açık veya ikinci forvet transferlerinden birisinden vazgeçilmesi veya bu mevkilerde yerli oyuncu tercih edilmesine bağlı..
    Aslında yine burada kritik nokta sol beke kimin transfer edileceği, sol kenarı tek başına kullanacak yetenekte (durmisi gibi) bir oyuncu transfer edilirse, sol on için forvet oyuncusu transfer edilebilir (jovetic gibi:) ve bir yabancıdan kar edilir..
    Asamoah transferi olursa önünde rodriguesin kullanılacağını düşünüyorum, dolayısıyla yine sol on için başka transfere gerek duyulmayabilir..
    Josueyi kadroda görmeyi çok isterim ama bu karar için diğer mevkilerin transfer çalışmalarının tamamlanması beklenmeli ki muhtemelen öyle olacaktır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünürüm, sorunsuz ve maliyetsiz yabancı olduğu için. 6 - 8 numaralarda da katkı verdi, değişim yaşadığına da inanıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir