26 Ağustos 2017 Cumartesi

Bunun hücum tarafı da gelecek, o zaman bir daha konuşacağız


Henüz tam anlamıyla hazır değil, her geçen hafta üzerine koymakla birlikte. Bu Milli Takım arasının ardından tam anlamıyla hazır olur diye düşünüyorum. Osmanlıspor'la kamp dönemi geçirdi ama transferi gündemde olduğu için hiçbir hazırlık maçında oynamadı. İlk maçı Hertha Berlin'le oynanan hazırlık maçıydı, 2. yarıda oyuna girdiği.

Maliyet konuşuyorduk o ana kadar, şimdi başka noktadayız. X Avrupa kulübünden gelse farklı düşünülür ama Osmanlıspor'dan gelince konuşuldu yani. Anadolu'dan gelen yabancılara ben de ön yargıyla bakarım, dilimiz yandı çünkü. Badou Ndiaye'nin ise farklı olduğunu sürekli söyledim, çok beğendiğim bir isimdi ve ihtiyacımız olan profildi de.

Tempo istiyorduk, Badou Ndiaye en iyi adres işte. Bekliyordum bu görüntüyü, şaşırtıcı değil. Hazır değil, bence yüzde 50'siyle oynuyor. Bu yüzde 50 de hücumla alakalı, hücumda da üretken isim. Belhanda'da yaşanan sıkıntı, uyumla alakalı. Hücumun organizasyonu oturmadı henüz, Badou Ndiaye de bunun sıkıntısını yaşayanlardan.

Şu noktada enerjisinin hastasıyım, izlerken yoruluyorum. Oyunun iki yönünde büyük bir katkısı var. Fizik anlamda daha toparlamış mesela, Sivasspor maçının 90 dakikasında düşmedi. 90+'da dahi ön alanda baskı yapıyordu, o baskı neticesinde penaltı kazandırdı. Topla dripling özelliği kıymetli, maç içinde kaç tane depar attığının sayısı yok. Topla çıktığında faul yapmadan durdurman imkansız, bir de o çıkışları nihayetlendirdiğini düşünün.

İşte o vakit tam anlamıyla hazır diyeceğiz, Osmanlıspor'da bunu yapıyordu. Şut özelliği iyidir, tabela yapar. 10 gol sınırlarını zorladığı dönemler oldu, orta sahada tempo haricinde tabela yapacak bir isme de ihtiyaç vardı. Daha oraya gelmedik işte, geleceğiz. Çok kıymetli adam, böyle bir enerjiyi uzun zamandır Galatasaray formasıyla gördüğümüzü hatırlamıyorum..

6 yorum:

  1. Burak hocam sol bek ve olursa hem sol açık hem forvet yedeği yeterli gibi fakat genede biraz guven verilerek donk takımda tutulmali mi sence de hem orta saha hem stoper alternatifi anlamında?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam tutardım ama tutmayacak gibi görünüyorlar. Onun da Tudor'la çıkış yapabileceğini düşünüyordum, atletik özelliklerinden kaynaklı.

      Sil
  2. Fernando'nun yedeği sıkıntılı.
    Koray teknik ama yumuşak ve tecrübesiz ön stoper için temposu tartışılır.
    Ryan Donk ne stoper ne ön libero çok uzun bir boy orta saha için gerekliği esnekliği kıvraklığı yok sakar teknik fena değil ama dalgın ve temposuz oyun bilgisi pozisyon bilgisi zayıf.
    Nigel De Jong hiçbir zaman sevmedim bi numarasını da görmedim Koray ve Donk'a göre daha iyi bir önlibero. Ama tutulmamalı bence.

    3 oyuncunun da sözleşmesi bu yıl bitiyor.

    3 ünü toplasan 1 adam etmez. Bir yedek adam bile etmez. 3 ü yerine Malatyalı Azuibike olsa daha iyi. Tolga Ciğerci Fernando'nun işlevini yapamaz.

    Bir ihtimal Denayer gelirse Fernando gibi 3.stoper ön stoper oynar idare eder.

    Yerli olarak 1.5m euro çıkış maddesi olan Kaan Ayhan olabilir. Koray'a göre ön libero (aslında ön stoper) daha yatkın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, Fernando için bir alternatif yok. Koray Günter düşünülüyor ama yetmez, onun için farklı bir pozisyon. Kaan Ayhan olabilir dediğin gibi, orayı oynamayı bilen bir isim.

      Sil
  3. Badou için 10 gol noktası Osmanlıdayken geçerliydi bence. Geçiş oyunu oynayan bir takımda oyuncunun hücumcu ve golcü yönü açığa çıkıyordu. Ama biz de senin bahsettiğin pres yönünü ve pas piyonu/istasyonu özelliğini kullanması bile yeterli olacaktır. Gol adına belhanda daha çok sorumluluk alıp daha çok skor üreteceltir bence, bu anlamda bir tolga sürprizimiz de sezon boyu devam eder umarım. Zaten hücum organizasyonumuz yüzde 20lerde şu anda, form tuttup takım beraber oynadıkça bu yüzde artacaktır. Başaksehirli Elia'nın golündeki Adebayor'ün sırtı dönük pası gibi..Bu oyuncu grubu daha iyilerini yapabilir bu moral motivasyonla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou en azından şut kovalamaya, rakip ceza sahası içine daha çok girmeye başlayacak. 10 golü bilmem ama atacağı kesin, atmalı da. Tabela konusunda zayıftık, orta saha için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir