4 Ağustos 2017 Cuma

Kenedy & Galatasaray, Tudor / Conte bağı varsa görelim işte


Konseptin dışına çıkıyorum bu seferlik, gündemde olmayan ama gündeme girmesi gereken bir ismi yazarak. Sol bek için bir kez daha Strinic ismini görmeye takatim kalmadı. Galatasaray'ın aradığı sol bek o değil işte, başka bir sol bek yokmuş gibi hareket etmenin anlamı yok. Tudor / Conte bağı varsa görelim işte, Kenedy için hamle yapsın.

Conte'nin planları arasında olmadığını açıkladı. Kiralama ihtimali yaratılabilir ve çok da akılcı bir hamle yapılmış olur. 21 yaşında, çok yetenekli bir adam. Sol bek için düşünürsünüz, oysa birçok pozisyonu alternatif altına alırsınız. Chelsea'ye sağ açık olarak gelmişti, zaman içinde sol beke evrildi ama hücumun her iki beki ya da kanadında kullanabilirsiniz. Forvet geçmişi dahi var, özellikle hücum noktasında yetenek haznesi geniş.

Fizik olarak kaliteli, kuvvetli bir futbolcu. Toplu oyunda da etkili, işin hücum tarafında birçok sorunu çözer. Stoper özellikli bir sol bekten çok, hücum özelliği iyi olan bir bek benim tercihim. Tudor'un planının stoper özelliği olan bir sol bekten yana olduğunu düşünüyordum ama bunu yapamayacağını bence gördü. Carole'li denediği plan buydu, olmadı. Carole burada kıstas olmamasına rağmen bu tarz bir sol bek transferi noktasında iş tamamen sağ tarafa yığılıyor.

Mariano / Feghouli'yi düşünüyorum, o pozisyon için güçlendik. Olası bir sol açık hamlesinden söz ediliyor ama benim önceliğim sol bek. Sol açığı bir şekilde içeriden telafi edebiliriz, sol bek adına alternatif göremiyorum. Carole / Linnes diyoruz, seviye bu. Her iki ismin de hücumunu tartışırım, Linnes yine biraz daha etkili olsa da. Kenedy o noktada sorun çözer, kanadı bütünüyle kullanma noktasında.

Hücum özelliğine göre savunma tarafı daha düşük, savunmada pozisyon bilgisi tartışılır, havadan zayıf. Bu dengeyi kuramaması belki de Chelsea'de kalamama nedeni oldu ama bu seviyede artısı büyük olur. Sol bek üzerinden hayal ederiz ama birçok pozisyonu yedeklemiş oluruz. Sağ bekte ya da hücum kanatlarında da rahatlıkla oynar. Tempo arıyoruz, daha atletik bir takım olma yolundayız, bu tarz versatil isimlerin de kıymeti büyük olacak..

4 yorum:

  1. Alsinlar Asamoah'i hem sol bek hem sol acik yeri gelincede orta sahada oynasin. Cok acayip joker ozelligi olan bir oyuncu. Kiralik maceralarina hic gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macera değil, mali anlamda akılcı iş bunlar..

      Sil
  2. Çok iyi transfer olur kaliteyi düşürmeden maliyeti düşürmenin bir yolu da bu. Büyük takımların gençlerini kiralamak.

    Sol bek stoper forvet(kanat forvet) lazım.

    Strinic gibi yaşına göre maliyetli ve orta kalite oyuncular yerine kaliteli kiralamayı tercih ederim.

    Diğer bir nokta Galatasaray Terim ya da Arda'dan birini takıma dahil etmeli. Takımı sürükleyecek yerli Türk unsur kalmadı çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada sıkıntı şu, gençleri bize kiralamıyorlar. Denayer'i alamıyoruz işte, maalesef geliştiremiyoruz. Burada çıktığım yol Tudor / Conte bağlantısıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir