31 Ağustos 2017 Perşembe

Nordin Amrabat & Galatasaray, Eylül ayının fırsatı olabilir


Eylül ayını önemli, sekenleri toplamak adına. Avrupa'nın çoğu önemli liginde bugün itibariyle transfer dönemi kapanıyor ve Türkiye'de transferin 8 Eylül'e kadar sürecek olması büyük bir avantaj. Sekenlerden kastım bu işte, transfer gerçekleştirememiş ve fazla ihtimali olmayan futbolcular. Eylül ayı sonrasında gerçekleşecek her transfer "fırsattır" bunu belirtelim.

Özellikle de serbest veya kiralama ihtimali olunan futbolcular anlamında. Bazı eksikleri kapatmak, alternatif yaratmak bu yollu mümkün. Galatasaray'ın da sol açık / forvet konusunda böyle bir ihtiyacı var aslında. Arda Turan'la alakalı bir gündem yaratıldı ama gerek olmadığını düşünüyorum, böyle bir lükse ihtiyaç yok. Takımın da ahengini bozmak anlamında yanlış bir adım olur bu.

Feghouli dönüyor, Garry Rodrigues'i alternatif olarak izleyeceğiz ve sol tarafta Tolga Ciğerci'nin oyun tarzıyla alakalı yarattığı bir farklılık var. Tolga Ciğerci'yi oradan almanın da yanlış adım olacağını düşünüyorum, bu oyun tarzının devam etmesi gerekiyor. Orada orta saha özellikli böyle bir ismi kullanmak farklılık yaratıyor, pres / tempo ya da orta sahayı desteklemek noktasında.

Yasin Öztekin veya Sinan Gümüş'ten çok büyük beklentilerim yok. Sinan Gümüş için teklifler var diyorduk ama son güne girdik, ne olur bilmem. O kalırsa zaten böyle bir adım atılmaz, baştan belirteyim. Sinan Gümüş'ün forvet özelliği tartışılır tabii, çift forvette tamam ama tek forvet olarak onu düşünemem, sahte 9 değil.

Wellinton'u konuşuyorduk, Galatasaray'ın hızlı, savunma arkasına sarkacak bir forvete ihtiyacı var diye. Ayrıca forvetin kanat özelliğinin de olmasının altını çizdik ki Amrabat bu tarife uyar. Daha çok sol tarafta biliyoruz onu, topu sağına çekip yaptığı ortalarla. 2012 - 2013 sezonunda, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde o ortaların ekmeğini çok yedik, yüksek bir asist sayısı vardı. Bonservisinin altında ezildi, daha büyük beklentiler vardı ama Fatih Terim döneminde kötü bir sezon geçirmedi.

Sonrası karışık, Mancini de şans verdi ama ısrarcı değildi. Ocak ayında Malaga'ya kiralandı, geri döndü, tekrar kiralandı, sonrasında geri döndürülmek istendi ama opsiyonu alındı. Malaga'da başarılıydı, Watford'a da 8.5 milyon avro gibi bir bonservise gitti. Premier Lig günleri beklediği gibi geçmiyor, forma giyiyor ama beklentinin uzağında. Bu süreçte bek dahi kullanıldı ya da 3lü savunmanın kanatlarında. Ben onu daha çok ya solda ya da forvette düşünüyorum.

Patlayıcı güçtür Amrabat, kenardan getirdiğinizde güvenebileceğiniz bir isim. Forvette de rahatlıkla kullanırsınız, rakip savunma arkasına sarkıtabileceğiniz, sahte 9 oynatabileceğiniz bir isim. Her iki kanatta da Yasin Öztekin veya Sinan Gümüş'e göre daha iyi alternatif. Garry Rodrigues ile birlikte iyi bir tamamlayıcı olurlar, transferi mantıksız olmaz.

Bonservis imkansız tabii, kiralanması durumunda böyle bir şey düşünülür, o da Eylül ayının fırsatı olabilir. Arda Turan gibi isimleri düşünmek yerine, Amrabat ile hem kanadı hem de forveti alternatif altına almak bana daha doğru geliyor. Denayer gibi Galatasaray'ı seven, bu forma için savaşacağını bildiğiniz bir isim daha. Tanıdığımız, bildiğimiz bir isim. Amrabat hakkında uzun uzun konuşmaya gerek olmadığını düşünüyorum..

12 yorum:

  1. Abi iyi hoş yazmışsın da senin benim hatırladığım Amrabat ile şu anki Amrabat arasında epey fark var bence. Eski ofansif yeteneği ve patlayıcılığı pek kalmadı daha çok mücadeleci kanat-bek tarza dönüştü. Ha katkı vermez mi yine verir ama hiç gerek yok Rodrigues ve Tolga varken orada. Dediğin gibi sola alternatif olarak kanat-forvet tarzda bir isim lazım ve bu isim Amrabat değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık ihtimale hayır demezdim, kenarda böyle bir isim yarar sağlardı. Elzem değil tabii, bir düşünce. Oyun tarzı değişti ama forvet özelliği aynı, Milli Takım'da çoğunlukla öyle oynuyor.

      Sil
  2. Burak bey, belki biliyorsunuzdur ama bilmiyorsaniz søyleyim dedim. Imbula kiralik olarak Toulese'de. Galatasaray'in yerine Toulese'ye gitmek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlere kadar bekleseydin Imbula'yı alırdın, burada bir sorun yok. Denayer işi gibi düşün.

      Sil
  3. İmbula Toulouse biraz da Stoke City'nin tercihi.

    Amrabat ancak Yasin'in satılması durumunda mantıklı. Asamoah bek falan değil aslen Linnes yerine değil Tolga yerine oynamalı bana göre. Amrabat'ın eski hızı kalmadı ama mücadelecidir. Sağ ve sol bekte oynat açıkta...

    Sinan kalsa da gitse de Welliton tarzı biri alınmalı Sinan kadro dışı bırakılmalı.

    8 eylüle kadar vakit çok. Asıl önemli olan De Jong Yasin Cavanda gibi dış piyasaya gönderilmesi gündemde oyuncuların ne yaptığı. Bu akşam son.

    De Jong Ajax ile anlaşsın. Bizden 2.5 alacaktı 500 ünü Ajax verir biz 2 veririz. Boş oturmaktansa Ajax'ı tercih eder De Jong.

    Donk içinde bonservis falan kazanmamız imkansız adamın 1.5m sözleşmesi var kimse 1.5m maaş + bonservis ödemez. Ülke içinden an fazla 500 bin verirler 1m 'nu yine biz öderiz.

    Asamoah bile henüz resmileşmedi acele etmemize gerek yok aslında 8 eylüle kadar Asamoah'ı alabiliriz yani bugun resmi açıklama gelmeyebilir şaşırmamak lazım. Gelmezse nasıl algılanmalı? Bence kritik olan Spinazzola'nın bugun gidip gitmemesi giderse kesinleşir Asamoah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoke'nin de değil, son günlere gelince iş başka alternatif kalmadı. Biz bekleseydik bu günleri alabilirdik, inanıyorum.

      Sil
  4. Bence asıl gereken transfer ndiaye ve fernandoyu yedekleyecek onların tarzında bir oyuncu.. Selçuk olduğu için böyle bir oyuncu alınmayacaktır ama Selçuk'a güvenerek yedekleyemeyiz o bölgeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var mı böyle bir alternatif, keşke olsa. Katılırım bu yoruma.

      Sil
    2. Asamoah olsaydı o bölgeyi de yedeklerdi

      Sil
  5. Imbula şu takım için ah ediyor müdür ya da bizim ah etmemiz gereken bir durum var mı şuan mevcut fernando n diaye belhanda dan biri yerine gelse daha mı iyi idi yoksa bunlara ek olarak zaten almadık mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ediyordur, daha iyi takımız. Bekleyemezdik ama, mesele o.

      Sil
  6. Amrabat Arda gibi ihtimaller varken Yasin'e mecbur kalmak acı. Asamoah gelse bile 12 yabancı olacak (donk de jong giderse)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir