29 Ağustos 2017 Salı

Porto'da ki Falcao hiç 4 maç sonunda 7 gollü bir başlangıç yapmamıştı


Bu yaz döneminin gündemi Monaco, sattıkları futbolcular itibariyle. Resmen talan oldular, neredeyse tüm değerler kapışıldı. Büyük kazandılar tabii, kazandıklarıyla da yeniden yatırım yaparak. Müthiş bir çark kurmuşlar, Leonardo Jardim'in takımı işte. İsimler değişiyor ama felsefe aynı. Geçen sezon fazlasıyla özeldi, bu sezon işler çok daha zor ama Monaco ayakta, gerilediğini düşünmüyorum.

Falcao'yu konuşalım, benim adamım o. Porto günlerinde de çok beğenirdim, Atletico Madrid dönemi ise benim adıma efsane günlerdi. Monaco'nun yabancı sermaye yatırımı ve çılgın transferleri geldi devamında, en büyük halkaları Falcao'ydu. O dönem şanssız bir sakatlığı oldu, döndüğünde ise Monaco'da kalmadı zaten. Önce Manchester United, devamında Chelsea'yle kiralık günleri. Olmadı, Premier Lig'de tutunamadı ve bu noktadan sonra ayağa kalkabileceğini düşünmüyordum.

Monaco ilk satın alındığı gün itibariyle çılgın harcıyordu, devamında müthiş bir futbol aklı yaratıldı ve bugün oldukları noktaya geldiler. Falcao ise o takımın saha içindeki lideri. İlk transfer ettiklerinde bir beklentileri vardı, 2 sezondur o seviyeye geldi. Ayağa kalkamaz diyordum, geçtiğimiz sezonu müthiş geçirdi. Mbappe, Bernardo Silva, Bakoyoko, Mendy gibi isimler vardı, satışlarından rekor seviyede kazanılan. Falcao da o isimler arasında, gerek lig şampiyonluğu, gerekse Şampiyonlar Ligi'mde attığı gollerle "kaplan'ın dönüşü" dedik.

Şampiyonlar Ligi'yle alakalı bir durumu vardı. Atletico Madrid'de dahi yaşayamamıştı bunu, sonra Monaco'ya gitti, devamında Manchester United. Chelsea'de de pek beklentiyi karşılayamadı ve böyle bir forveti Şampiyonlar Ligi'nde göremiyorduk. Geçen sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde 8 maçta 5 golü vardı, Monaco destanının en önemli parçalarından biri. Formda döndü, sakatlığın ve kötü son 3 sezonun etkisini öyle bir atlattı ki.

Bu sezonda da kaldığı yerden devam ediyor. Ligde 4 maçta 7 golle başladı. Porto'da ki Falcao geri mi döndü sorularına "Porto'da ki Falcao hiç 4 maç sonunda 7 gollü bir başlangıç yapmamıştı" dedi. 31 yaşında, belki de en iyi dönemlerinden biri. Takımı sahiplendi, Jardim'in elinde yeniden ayaklandı ve gerek kalitesiyle, gerekse liderliğiyle büyük etki ediyor. Falcao'yu severim, özel gördüğüm ve kariyeri itibariyle çok daha iyisi olabilirdi dediğim bir isimdi. Atletico Madrid günleri bir yana, son 2 sezonu itibariyle daha iyisi oldu, izlemesi büyük keyif..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir