9 Ağustos 2017 Çarşamba

Volkan Pala'yı hatırlarsınız, 2 sezon önce forvet alternatiflerinden biriydi


Volkan Pala'yı hatırlarsınız. Çok değil, 2 sezon önce forvetsiz Galatasaray'ın alternatiflerinden biriydi. Öyle bir sezondu ki, Burak Yılmaz / Umut Bulut ve Podolski de forvet oynayabilir üzerinden başlanmıştı. Burak Yılmaz takımdan ayrıldı, Podolski ise sakatlandı derken Volkan Pala'ya imkan bir anda doğdu. Büyük bir beklenti yoktu üzerinde, daha çok kadroyu tamamlaması üzerinden takımda kalan bir isimdi. U21'in forvetiydi işte, orada dahi gol sayısı üzerinden eleştiriliyordu. Ciddi şans buldu ama bu seviyenin aşağısında. Daha genç yaşlarda belli bir potansiyeli mutlaka vardır ama olmayacağı da belliydi. Yine de vitrin oldu, tanındı ve geçen sezonun yaz döneminde Rizespor'a kiralık olarak gitti. Şans bulamadı, Galatasaray'a döndü, sezonun 2. yarısında İnegölspor'a kiralandı ama bu yaz döneminde geri döndü. Sezonun açıldığı ilk günlerde takımla çalışmasına rağmen kampa dahil edilmedi. Şimdi ise 3. Lig ekibi Van Büyükşehir Belediyespor'a kiralanmış. Oradan doğru da sözleşmesi fesih edilir, oysa Rizespor'a kiralanırken sözleşmesi uzatılmıştı. Garip hikaye, 2 sezon önce TT Arena'da gol umuduydu, Umut Bulut'un yerine oyuna alıyordu, şimdi 3. Lig'de Van'da forma giyeceksiniz. Burada bir küçümseme yok, asla yanlış anlaşılmasın. Futbolcunun geldiği noktanın altını çizmek istedim..

4 yorum:

  1. Doğal sayılabilecek bir durum kulüplerin kendi paf ve genç takımından gelen çoğu oyuncu 3. lig.ve Bal ligi oyuncusu anca olur hatta profesyonel futbolcu olamayan bile olur.
    3 büyükte olsa o yaşta ülke gençlerini gerçek anlamda taramak mümkün olmadığından ciddi potansiyele sahip gençleri bulmak kolay değildir Volkan Pala değil Mithat Recep Niyaz Cafercan Abdülkadir Kayalıdan bile Süper Lig oyuncusu çıkmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Volkan Pala potansiyel miydi çok emin değilim yalnız. Daha ufak yaşlarda konuşuluyordu ama 17'lere geldiğinde aşama kaydedemedi. Maalesef kaybolup gidecek ama neden gitti diyemeyeceğim.

      Sil
  2. 3.forvet transferini tartışmak lazım bence. Sinan ne yazık ki bu saatten sonra kulüpte kalsa bile yaptıkları profesyonellik anlayışı ile kafalarda ve önemlisi kalplerde yara açtı. Umarım gider 2-3m euro da olsa...

    Yerine forvet şart zaten ne Feghouli ne Belhanda ne Fernando ne Garry ne de gelirse Arda gole yakın oyuncular değil. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta sayısal ve nitelik olarak daha iyi forvet hatlarına sahip.

    Gomis'in beklentin altında kalan riskine karşılık bence iyi bir isim kiralanmalı Niasse olabilir zor ama Ahmet Musa verirlerse tabi vs. İngiltere'den bulunur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tartıştım son yazıda, okumadıysan eğer :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir