25 Ağustos 2017 Cuma

Zlatan Ibrahimovic Manchester United'da


Geçen sezona dönelim, Zlatan Ibrahimoviç'in Manchester United'a transferi çok büyük bir olaydı. Manchester United heyecanını yitirmeye yüz tutmuş bir takımdı, Ferguson'dan sonra yaptığı birçok büyük transfere rağmen. Mourinho ayrı ama Ibrahimovic'in bu anlamda heyecanı büyüktü. Pogba'ya çok büyük bir bonservis verdiler mesela, yine de Ibrahimovic'in ağırlığı farklıydı. Yaşı ne olursa olsun, adamın seviyesi her zaman bu.

Yine geçen sezondayız, durum Zlatan'lı da olmuyor Zlatan'sız da gibiydi sanki. Ben böyle anladım, tamamen ona odaklı bir takımdı, o da klasını birçok anda gösterdi. Ön alanda mücadele edecek, savaşacak, fizik anlamda gücünü konuşturacak bir isme bence ihtiyaç vardı. O isim Lukaku oldu işte, sezonun hamlesi. Yaşı ne olursa olsun dedim, yine de faktör ve Premier Lig temposunda Zlatan'ı zorladı.

Başka etmenler de var tabii, Matic hamlesi de çok kritik. Çünkü Pogba'yı kazandırdı, geçen sezon Pogba'nın böyle bir etkisi yoktu. Manchester United sezona müthiş girdi, üstelik iyi de bir futbolla. Lukaku, Pogba, Matic, Rashford, Mata ya da Mkhitaryan, bunlar çok büyük etmenler. Şimdi bir de bu isimlere Zlatan'ı ekleyeceğiz, tabii çok farklı bir rolle.

Mesele de burada başlıyor, yeni rolü ne kadar kabullenecek. Manchester United'la devam etmek istediğine göre bu rolü kabul etti gibi görünüyor, ilerleyen zamanlarda arızaya bağlamazsa. Başarı için burada diye düşünüyorum, yarım bıraktığım işleri tamamlamak diyor. Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig gibi hedefler var, Zlatan da bu hedefler adına önemli bir simge. Lider rol de onun, takımın ateşi de.

Yeni rol nedir dersek, Lukaku'nun arkasında kalacak, daha çok son 30 dakikalar adına konuşulacak. Kimi zaman birlikte oynarlar, kimi zaman Lukaku'yu destekler, kimi zaman nefes aldırır. Bu yeni rolü ne kadar benimseyeceğiyle alakalı başarı haritasını çizeriz. 10 numara da onun ayrıca, Manchester United ona duyduğu güveni zaten göstermiş. Uzun ve büyük bir sakatlıktan dönüyor, yine de ondan vazgeçmediler.

Ibrahimoviç büyük bir heyecandır, şartlar ne olursa olsun. Manchester United da Mourinho kaynaklı takip ettiğim, ilgilendiğim bir takım. Zlatan'dan kaynaklı geçen sezon bir heyecan yakalamıştık, bir de bu sezonun iyi futbolu ve transferleri var. O sene bu sene olmalı, Premier Lig şampiyonluğuna oynayan ve kazanan Manchester United'ı görmek büyük dilek..

2 yorum:

  1. Ne olacağını pek bilemem ama ibrahimovic in lukaku nun arkasinda kalmayi kabullenecegini pek sanmam. Lukaku (yaşını tam olarak bilmiyorum ama) genç bir isim ibrahimovic saha icinde ve dışında kesinlikle onu egosuyla yetenegi ile ve de zekasiyla arka plana atmayi basarir. Benim asil takildigim konu su mourinho ve ibrahimovic gibi iki büyük ego manchesterda nasil olup da atom bombasi etkisi olusturmuyor? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bundan çekiniyorum işte, rolünü ne kadar kabullenecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir