27 Ağustos 2017 Pazar

Yine bir Asamoah konusu daha, Höwedes'i bekliyoruz


Yine bir Asamoah konusu daha. Bu transferi o kadar bekliyor ve istiyoruz ki süreci anı anına takip ediliyor. Juventus tok satıcı, Asamoah'ı bırakmamak için zorluyorlar, en azından alternatifini bulana kadar. Onlar adına sorunsuz yedekti çünkü, birkaç pozisyonda oynayabilen. Sözleşmesinin son senesine girdi ve elinde iyi bir teklif var, artık bunu istemiyor.

Spinazzola'yı geri döndürmeye çalışıyorlardı, başaramadılar. Kendi oyuncuları, 2 yıllığına Atalanta'ya kiralık vermişlerdi, geçen sezon önemli iş çıkardı. Atalanta da anlaşmayı bozmak istemiyor, para dahi çözemedi şu konuyu. Spinazzola geri dönmek istiyordu ama kendi oyuncuları için de 1 sezon için şartları zorlamak istemiyor Juventus.

Höwedes konusu ise sıcak. İlk etapta ne alakası var dedim, Höwedes'i stoper olarak düşünüyorlardır özelinden. Savunma jokeri tabii, sağ veya sol bek oynar, Alman Milli Takım'ında sol bek günlerini unutmadık. Asamoah'la elbette kıyaslamıyorum, birbirinden alakasız iki adam ama transferin bu süreçle bir bağlantısı varmış işte, şu an onu bekliyoruz.

Juventus'un Höwedes ile anlaştığını menajeri açıkladı. Schalke 04, 20 milyon avro istiyordu ama Juventus'un teklifi ne ölçüde bilmiyorum. Opsiyonlu kiralık da yazıldı, 10 milyon avro'luk teklifte. Hatta Liverpool'la da adı geçmiş ve bu rakamı ödemeyi kabul ettikleri yazılmış. Höwedes'in Juventus isteği etken, şu an bunun için zorluyorlar.

Asamoah'ın Galatasaray'a transferi de bu süreçle ilgili, önemli kaynaklar da bunu yazdı. Son lig maçının kadrosunda yoktu hatta, kulübüyle transfer görüşmeleri yapıyordu. Ayrılmak konusunda ısrarcı, bu transferin gerçekleşmesi noktasında asla kuşkum yok. Allegri, De Siglio'yu solda kullanabileceğini belirtmişti, artık o da Asamoah'dan vazgeçti gibi.

Transferin son gününe kadar beklerim, mesele yok. Milli Takım arasına girdik, bu süreçte gerek Asamoah, gerekse takımdan ayrılacak isimler için resmi açıklamaları alırız diye tahmin ediyorum. Sürprizler de olabilir, beklemek lazım. Feghouli sürecini hatırlayın, emin olun ki değecek. Asamoah için de bu geçerli, hatta daha fazlası..

9 yorum:

  1. Burak, Tudor gençlere şans verir mi, ilgileniyor mu?

    Çünkü sezon başı kampına u17'nin ön plana çıkması sebebiyle mecburen almış havası vardı, diğer yaş gruplarından oyuncu almadı, ama belki de takım henüz oturmadığı için o işlere girmedi sezon başı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence verecek, vermek zorunda kalacak. Emrah Başsan, Çamdal gibi isimlerin gitmesini bekliyorum. Mecbur kalacak, yerli kalmadı. Şu aşamada zor zaten, rotasyonu oturtmaya çalışıyor çünkü. Sezon içinde olacak iş bu.

      Sil
  2. u17 takımı henüz rotasyonda aktif süre alacak seviyede değil bana göre.

    Asamoah transferi ile birlikte ilk 11 ve formasyonlara göre as ve olası yedekleri topluca masaya yatırmak gerekli bence.

    Misal başta Carole geçen sene çok iyiydi yedeğine adam bakılıyordu. Derken Linnes'in berbat sağ bek performansı sonrası solbekte daha iyi olduğu anlaşıldı. Bu sefer Carole su koydu felaket bir sezon geçirdi ve şimdi bırak yedekliği takımdan gönderilmesi gündemde. Derken Asamoah'ın sol öne alınması gündeme geldi. Arkaya adam bakıldı Gibbs dendi mevcut formasyonda (Tolga yerine) mantıklıydı da. Sol bek yedeğine Linnes'i yazalım Asamoah ve Gibbs gelirse Arda gelmeden sol kanat önü arkası yedeğiyle tamam oluyor.

    Bu sefer sağ bek sıkıntısı olacak gibi. Linnes'in sağ bek performansı hucumda vasat savunmada vasat altı. Hadi sadece lig var idare eder diyelim. İki pozisyona tek yedek. Denayer gelirse savunmacı sağ bek olarak iyi kötü yedekler sağ beki atletizmi hızıyla. Stoperi de yedekler diyelim Denayer hız katar gelirse.

    Fernando'nun yedeği yok. Koray? Donk? De Jong? bence hiçbiri. 3 yarım adam bir yedek etmez bu artık anladık geç pahalıya olsa da. Medel İsla gibi çok yönlü agresif enerjik adamları çok ucuza kaptılar. Biz aynı paralara Donk De Jong'u aldık zamanında...

    Sinan giderse ki gitmeli artık. Welliton iyi seçenek. Yasin'e müşteri varsa gönderilmeli bir ara Almanya'dan talibi var deniyordu. Bonservissiz de gönderilsin sıkıntı yok. Kalırsa sözleşme uzatılabilir çunku yaşı 30.

    Arda olmaz inşallah. Çunku yer yok. Yer olmamasına rağmen Arda alınırsa başımıza bela alırız. Arda yedek kalacak kalabilecek oyuncu değil. Ancak Asamoah olmaz alamayız Yasin'e teklif gelir gönderirsek Arda gelsin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gençlerin iyi yedek olabileceğinden şüpheliyim ama oyunu kopardığımızda oyuna alınabilirlerdi Tudor onun yerine şansın bulamayan oyuncuları tercih etti

      Ben genel olarak lige 3+1 değişiklik hakkı gelmesi gerektiğini düşünüyorum, 3 değişiklik yapınca 1 tane 20 yaş altı oyuncu oyuna alma hakkı, ama böyle bir şey mümkün olur mu,bilmiyorum.

      Sil
    2. Şu var, bu gençlerin de oynaması lazım. U21'de oynuyorlar, 17 yaşlarında olmalarına rağmen. Yedek oturtursun, son 5 dk şans verirsin ama bu da etki etmeyebilir. Böyle bakmak lazım, sezon içinde olacak iş bu. Gence şöyle şans verilir, Cengiz Ünder misali oynatır ve ısrar edersin. Şu aşamada bunu yapamayız.

      Sil
  3. Değişiklik hakkı bence 3 oyuncu +1 kaleci şekilde düzenlenmeli. Normal oyuncunun kaleye geçmesi kadar adaletsiz saçma bir şey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyla alakası yok ama 3 değişiklik hakkı yönünde sorun yok bence.

      Sil
    2. Bence 3+1 olsa üçüncü 20 yaş altı oyuna alma hakkı olsa, hiç olmazsa sakatlık falan olduğunda eksik oynamak yerine genç oyuncu girer veya 3 değişiklik hakkı içerisinde rotasyon oyuncularına şans vermezsen huzursuzluk çıkabilir ama +1 20 yaş altı olduğu için hiç bir oyuncu homurdanamaz

      Sil
  4. Spinazzola resmileşirse de elimiz güçlense. Alım için 8 eylüle kadar vakit var evet oyuncuyla anlaştık ama yine de Juventus istemezse bu iş olmaz. Ha Juventus acayip paracıdır alım satımda oyuncu kadar para odaklıdır. Spinazzola resmileşirse (30 ağustos akşamı hala resmi olarak gerçekleşmedi) Matiudi de olduğuna göre Asamoah'a ihtiyaçları kalmaz. 31 ağustos akşamına kadar yine de 1m euro için pazarlığı zorlarlar 5m euro + 1 m Bonus a anlaşırız diye umuyorum.

    Bizim için Asamoah olmazsa olmaz çünkü tipik çizgi beki değil Asamoah çok yönlülüğü oyun stili atletizmi bizim için vazgeçilmez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir