29 Eylül 2017 Cuma

Atalay Babacan neden mi büyük futbolcu olacak, tam olarak bu yüzden


Atalay Babacan neden mi büyük futbolcu olacak, tam olarak bu yüzden;

"Yabancı oyuncu sınırlamasının bir önemi yok. Bir oyuncu yeter ki çaba sarf etsin. En sonunda o formayı alacaktır"

Yetenek bir yana, ondan kimsenin kuşkusu yok. Bu açıklamayla o yeteneği doğru akılla birleştirdiğini göstermiş. Doğru kafa yapısıdır bu, kendine güvenin göstergesidir. Galatasaray'da çok önemli yabancılar var, Atalay Babacan'ın pozisyonu belki de takım rotasyonunun en güçlü olduğu yerlerden biri. Diğerleri gibi kolaya yatmamış, 17 yaşında böyle bir açıklamayı yapabilmiş. Yerlilerin önü açılmalı, alttan gelen gençlere daha fazla şans verilmeli gibi söylemler işin kolay olayı, zor tarafı bu işte. Savaşmak, çabalamak, o formayı almak için gayret göstermek.

Yeteneğin varsa ve doğru akılla hareket edersen zaten şansın olacak, o da bunu iyi biliyor. U17 Dünya Futbol Şampiyonasında olası iyi performansı sonrası gelebileceği nokta da malum. Herkesin gözü orada olacak, orada göze girmek, "ben varım" diyebilmek tüm futbol kariyerini şekillendirecek. U17 Avrupa Futbol Şampiyonasının ardından Galatasaray'ın 2000 jenerasyonunu konuşur olduk, profesyonel sözleşme aldı bu çocuklar. Burada gösterilecek iyi performans ise "ben buradayım" mesajı, döndüklerinde rotasyonda yer bulabilme imkanı.

Çok önemli yeteneklerimiz var, bir anlamda U17'nin temelini Galatasaray oluşturuyor. Bu çocukları yavaştan rotasyon içine dahil etmek gerekecek. Atalay Babacan, Recep Gül, Yunus Akgün, Ozan Kabak diye uzuyor liste. Galatasaray'da şu an bu çocukların önünde yer alan isimlere baktığımızda ise rotasyonda bu çocuklar neden yer almasın diyorum. Tek örnek vereyim, Yasin Öztekin değil de Recep Gül oynasın mesela ya da Belhanda'nın yokluğunda Atalay Babacan şans bulsun. Yerlilerin temelini böyle yeteneklerden oluşturmak mantıklı hareket, yaz dönemi transfer politikasında oldukça akıllı hareket edildi..

2 yorum:

  1. Bu tip haberler gerçekten umut verici ama bu gençler şans bulabilir mi geçmişteki örneklere bakarsak genel olarak as oyuncunun bir şekilde oynayamadığı maçlarda şans bulabilmişler(arda,semih,aydın vb.).
    Bu sene altyapılarda ciddi yatırımlar var bunda en büyük pay belkide bu U17 deki gençler, birkaç ta ciddi transfer yapıldı(tabi o yaş seviyesine göre ciddi-1999,1998 ve 1997'li) ve beklenti büyük Celil Yüksel,Ahmet, Tarık, Sefa, Furkan, Selçuk, İbrahim, Kazım gibi isimler önde gelenler tabi hangileri o sıçramayı yapabilecek.
    Keşke bi 10 kişi falan çıksa ama bu çok ütopik olur.
    Bu arada paftaki 2000'li Kazım Çelik Milli takımda yok yetenekli olduğu söyleniyordu, acaba Milli takım düzeni tutmuşken bozmayalımmı diye mi düşünüldü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulmalılar, bekliyorum bulmalarını. Umarım vardır bu yönde bir plan..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir