18 Eylül 2017 Pazartesi

Burada soru şu, Badou Ndiaye'yi çok mu defansif kullanıyoruz?


Badou Ndiaye'den daha büyük beklentilerim olduğu doğru. Tabela yapmasını bekliyorum mesela, transfer edildiğinde ilk olarak bunu yazmıştım. Galatasaray orta sahasının en önemli eksiklerinden biriydi, tabela yapan bir ismin olmaması. Topla dikine oynayacak, rakip ceza sahasına sık sık girecek ve en azından 7-8 gol barajını zorlayacak.

Badou Ndiaye'nin pozisyonu çok tartışılıyor. Türkiye'ye gelirken 6-8 numara aralığındaydı ama Osmanlıspor'da ağırlıklı olarak 10 numarada oynadı. Oyunun iki yönünü oynadığı ve aşırı tempolu olduğu için bu pozisyonda büyük fark yarattı, altını çizdiğim tabela noktasında büyük etkisi vardı. Şu da var, Osmanlıspor düzeninin en önemli parçasıydı, biraz da onun üzerinden dönüyordu işler.

Galatasaray'da böyle olmayacaktı tabii. 10 numaradan ziyade 8 numara için düşünüldü ve transfer edildi. Ondan önce Imbula isteniyordu, beklenti ise orta sahada yaratılmak istenen tempo. Imbula olmayınca Badou Ndiaye gündeme girdi, büyük bir beklentiyle transfer edildi. Geçen 5 maça bakınca da beklenti dolayında ilerliyor, en azından neler yapacağını iyi biliyoruz.

4-1-4-1 gibi sezona başladık, Kasımpaşa maçında 4-2-3-1'e döndük. Badou / Belhanda forvet arkasından, Badou / Fernando orta sahasına geçildi. Fernando'nun Galatasaray'ın kalbi olduğunu söylemiştim, geriden oyun kuran, pas aksiyonunu başlatan isim. Tabii rakip bunu gördü ve Fernando üzerinde bir baskı yarattı. Badou Ndiaye ise Fernando'nun yanına çekilerek Fernando'nun rahatlaması sağladı.

Kasımpaşa maçında diğer maçlara göre Fernando çok fazla işin içine girmemiş gibi görüldü ama 10 kez top kazanmış, Galatasaray'da kişisel rekorunu egale etmesi anlamına gelir bu. Stoperlerin arasına giriyor diyorduk ya, bu sefer Badou da bunu yaptı, geriden oyun kuran isimlerden biriydi. Galatasaray presinin en önemli ismi zaten, sahanın her yerinde rakibe bastı, fazlasıyla da iyi oynadı. Burada soru şu oluyor, Badou Ndiaye'yi bu kadar defansif kullanmak doğru mu?

Hücum tarafında da beklenti var çünkü, tabela noktasını yazdım. Topla dripling özelliği çok kıymetli, bu konuda belki de ligin en iyisidir. Delici, şut atan bir futbolcu. Biraz daha iki yönlü bir katkı bekliyorum ama Badou Ndiaye'nin 8'e çekilmesi çok doğru hareketti. İş yine Belhanda'ya geliyor, onun oyun içinde daha istikrarlı ve sorumlu hareket etmesinde. O zaman Badou da daha rahatlar, Fernando'yu rahatlattığı gibi.

8 yorum:

  1. Bana kalırsa Badu dan skora katkı yapmasını beklemekten ziyade, şimdiye dek yapması gereken isimler mevkisi sebebiyle, 10 numara-sağ açık-sol açık pozisyonlarıdır, yani Belhanda,Rodrigez,Tolga dır.Tolga ilk haftalarda bunu sürpriz bir şekilde gerçekleştirdi ve bunun sonucunda da 3+ gollü sonuçlar elde edildi.Devamında Tolga nın skorerliği nereye kadar?düşündürücü tabi!O açığı kapatmasında yerine Feghuli den beklenirse sıkıntı yok-o ihtimal de var-yapabilir görüyorum.Rodrigez gol vuruşu yapabilecek pozisyonlar şutlar da buluyor ama kalite eksik gibi.ya da milli maçındaki attığı goldeki şutör özelliği var da denk mi getiremiyor emin değilim.Özellikle Belhanda seviyesinde(maliyetinde) bir oyuncunun gol vuruşu yapamaması yada kaleyi yoklamaması daha büyük bir eksiklik.

    Badu yu bunlardan sonra düşünürüm.Tabiki arada skora katkı üretmesini kim istemez.Bir maçta Gomise 2,:) diğer üçlüye de 2gol ekledimi zaten minimum 4-0 lık skorlarla güle oynaya maçları bitirirdik ne güzel de olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben memnunum Badou'dan mesele o değil. Daha iyisini yapabileceğine inandığım için bunu yazdım :)

      Sil
  2. Ufak ufak denemeleri yapmamız gerekir. Dışarıda kalanın yedek olduğu algısı hatalı bence bunu oyuncular da taraftar da idrak etmesi lazım. Birkaç farklı kombinasyon yapılabilir sahada görmeden kimse net birşey diyemez tabi. Su yolunu bulur yeterki zorlama tercihler yapmayalım adaletli forma dağıtılsın.

    YanıtlaSil
  3. Serdar-Maicon Denayer denenemez mi misal milli maç arasında yapılacak bir hazırlık maçında ha serdar milli takımda olursa ahmet oynar. Fernando orta saha göbeğine Tolga'nın yanına çekilir ndiaye önde gibi.İnşallah t.kupası maçında bişeyler deneriz.

    Misal yine bir maçta Eren Gomis yanyana görmek isterdim.

    Bu arada Rıza hoca istifa etmiş antalyanın işi çok zorlaşır bence. Bi çuval inciri heba edebilirler. Kısa vadede iyi gibi olsa da uzun vadede disiplini kaybedebilir antalya. Disiplini düzeni kaybettin mi Nasri Sneijder falan farketmez istikrarsız oynar takım. Umarım sorun çözülür döner takıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenmez, yüksek ihtimal Serdar Aziz Milli Takım'a gideceğinden.

      Sil
  4. Bana kalırsa oyunu kilitleme ve kolayda gol üretme çabası rakiplerimizin ana fikri olduğundan sebeple badu fernando ya destek verir durumda yer aldı özellikle skor kaynaklı idi bu durum bence . Yoksa geri düşen olsak badu yine belhanda nin yanında vaziyet alır skor bulana kadar. Kabahat bizde değil kolayına kaçma derdindeki türk takımlarına verilmesi gereken en güzel reaksiyon bu. Madem derdiniz oyunu bozmak ozaman badu defansif kalır pozisyona dahi giremeden maçı bitirir gomis in gollerini sayarsınız
    İlk maç sonrası herkes kayseri düşer diyor du çok zayıflarmış. Hayır kayseri zayıf değildi siz korkaksınız korkunuzu itiraf edemeyecek kadar hemde. Arkadaşlar saha içi kadar saha dışında pr ı sergileyebilecek ekipte çok önemli yarışta asla unutmayalım. Susmayacak, karalayanlara anında doğrusu ile cevap çakacak adamlara ihtiyacımız var ( terim hasretinin özeti de bu değil mi? Aslında) cengiz ozyalcin değil her maç sonu cenk ergün konuşmalı.. saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'un planı doğruydu, buna lafım yok. Benim daha yüksek beklentim var, nedeni o :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir