24 Eylül 2017 Pazar

Çok kritik, belki de sezonun ilk kırılma maçı


Gerilim, entrika, ihtiras, şehvet.. Her şey var derbide, taraf olmayan için büyük keyif. Derbi yani, Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşması Galatasaray için en iyi şekilde bitti. Beraberlik tercihimdi ama Beşiktaş'ın kaybetmesinin de Galatasaray için fazlasıyla iyi olduğunu düşünüyorum. Uzun süre konuşulacak, kırılma noktası oluşturabilecek bir karşılaşma. 

Biz işimize bakalım, Bursa zor deplasman ve hızlı, atletik bir takımla oynayacağız. Kolay olacağını düşünmüyorum, ayaklar yere sağlam basmalı. Bize bizim oyunumuzla cevap vereceklerini düşünüyorum ve bu noktada kalite ön plana çıkacak. Gollü bir maç olur, kimin hücum kalitesi daha ön plana çıkarsa o kazanır.

Galatasaray iyi bir savunma takımı, akan oyunda pozisyon vermiyor ve hareketli savunuyor. Ön alanda basıyor, savunmasını orta sahaya kadar çıkarıyor, Fernando en geriye geldiğinde stoperleri (özellikle Maicon) bek edasına dahi bürünebiliyor. Böyle bir düzende elbette pozisyon vereceğiz, özellikle hızlı oynamaya çalışan takımlar pozisyon bulabilecek, o riski aldık. Geriye iyi koşuyoruz tabii, bu riski almamızda en büyük etmen bu, diğeri de Fernando.

Yine de tüm maç koş koş düzeninde olmayacak, sakin kalmayı, pas yapmayı çözmemiz gerekiyor. Bursaspor da golcü ama kontrolsüz bir ekip, set hücumunda zorlanabiliyorlar. Tempoyu belirleyen taraf biz olmalıyız, maç içinde istediğimiz sonucu alabilirsek sakin kalabilmeliyiz, pas oyununda Belhanda daha çok sorumluluk almalı. Bu maç özelinde böyle oynamamıza ihtiyacımız var.

Çok kritik, belki de sezonun ilk kırılma maçı. Önümüze bakmalıyız, bu haftanın rakiplerin kayıpları anlamında iyi geçtiğini düşünüyorum. İyi oyun, baskı, tempo tamam ama bir şekilde kazanmak lazım, bu zor deplasmanı kayıpsız geçmek gerekiyor. Zor olacak ama takıma güveniyorum, Antalyaspor deplasmanında yaşadığımız görüntünün olmayacağını tahmin ediyorum.

Muslera
Mariano Maicon Serdar Latovlevici
Fernando Badou
Garry Belhanda Ciğerci
Gomis

Klasik 11, Feghouli işin içine girene kadar değişmez. Kasımpaşa maçında Badou'nun Fernando'ya yakın olması Fernando'yu oldukça rahatlatmıştı. Fernando önemli, geriden oyunu kuran, pas aksiyonunu başlatan isim. Rakipler onun için önlem almaya başlamıştı ki Badou devreye girdi. Belhanda da bu noktada işin içine girerse rahatlarız. Latovlevici'nin de biraz daha hazır olacağını düşünürsek yine o kanat dengesini oluşturabiliriz, bu da önemli bir artı..

4 yorum:

  1. Dün M.City-C.Palace maçını izleyen oldu mu bilmiyorum.M.City koş koş yapmadan,pas yaparak, ani presle sonuç nasıl alınır dersini verdi.Öyle bir top çeviriyorlar ki izlerken belki bayıyor ancak sonuç 5-0..Şu an oynadığımız oyunun yanına buna benzer bir stil de geliştirirsek çok iyi olacak..Feghuli 11 e girince olabileceğini düşünüyorum..Dün resmen BJK yi harcadılar...Daha 6.haftadan FB nin yarış dışı kalması yayıncı kuruluşun hoşuna gitmezdi..Şenol hoca ise belli etmeseler de BJK nin iç sorunu haline gelecektir geçen sene yırttı ama bu sene zor gibi..FB yi entrika ile yenemezsin topunu oynayıp susturacaksın..Bu bağlamda dediğiniz gibi Bursa'yı iyi bir oyunla yenmemiz çok önemli..Güzel bir galibiyet alırsak, 5.günün şafağında doğudan beliren Gandalf etkisi yaparız rakiplerin gözünde...Bursaya gelince: İnşallah dediğinizi yaparlar da bizim oyunumuzla bize cevap vermek isterler.Böyle bir durumda normal şartlarda daha ilk yarıda fark atarız.Bizim kalitemiz özellikle orta sahada Bursanın çok üstünde.X faktör ise Tudor.Badou dan güzel bir maç bekliyorum.Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala tam anlamıyla oturmadı kadro, eksikler var. Doğru yoldayız ama, gelişeceğiz..

      Sil
  2. İlk kez geri düştük Bursa hareketli ve hızlı çıkışları savunmayı zorladı. Takım 10-20 arasında iyiydi ve ama sonra yeterince hucum yapamadık. 1-0 geride olduğumuz ve hucumda oyunu oturtamadığımız için 45 dk sabretmek yeterliydi bence. Tudor'a eleştirim 60'a kadar beklemesiydi.

    Diğer yandan Lato bugun nispeten kötüydü fiziksel olarak hazır değil daha. Yeterince de sabrettik ikinci devreye Linnesle başlayabilirdik.
    Orta saha formasyonunda Tolga solda deparlı bir oyuncu değil. çalışkan enerji koyan oyuncu. Ndiaye'nin ise baskın özelliği hızı deparı. Pasörlüğü top çalması ise ortalama. Sen Ndiaye'nin en iyi olduğu özelliği öne çıkarabileceği kanada koysan Tolga'yı göbeğe çeksen olmaz mı? Tudor'un bazı denemeleri yapması lazım.

    Feghouli'yi ikinci devre başında koyabilirdi yine.

    Yasin'in oyuna niye girdiğini anlamlandıramadım. Oynadığı futbolla da şaşırtmadı zaten. Eğer hucum gucunu artırmak için koyduysan Yasin Mariano'dan daha hızlı daha iyi orta açan ya da daha zeki bir oyuncu değil. Hızlı Denayer'i alıp Bursa'nın siyahi hızlı açıklarına önlem alırdın. Linnes ve Denayer varken neden Yasin anlamadım. Yasinsiz çok daha iyi kombinasyonlar vardı.

    Tolga-Ndiaye mevki görev değişikliğini denemesi lazım hocanın.

    İkinci yarı iyi baskı kurduk kaybetmemiz haksızlık olurdu. Galibiyet ekstra güzel oldu. Ders çıkarmak lazım. Papaz her zaman pilav yemez. İkili mücadelelerde ilk devre çok iyi değildik. Hucum planımız pasa dayalı değil set hucumuna mahkum kalıyoruz bunu herkese yapamayabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor doğrusunu yapmış, bence orada bir artı. Ciğerci / Feghouli değiştirecekti çünkü, herkes bunu bekledi. 64'e kadar bekledi, bir anda 3-4-2-1'e döndü ve bitirici vuruş oldu bu. Tolga / Badou konusunda katılıyorum sana, hatta gün içinde böyle bir yazı yayında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir