22 Eylül 2017 Cuma

Garry Rodrigues & Newcastle United, piyasası beklemediğim bir noktada


Galatasaray'ın bu sezon en büyük gelişme kaydeden isimlerinden biri. Yeni transfer etkisi bu, geçen sezon beklenen katkıyı şu aşamada almaya başladık. Benim ondan beklentim 12. adam, yani kenardan ateşleyici isim olmasıydı. O ise beklediğimin üzerinde bir etkide, takımın asist lideri, mücadeleci futbolunun en önemli parçalarından biri.

Forma Feghouli'ye bir şekilde geçecek, o da 12. adam rolüne bürünecek. Bu da önemli, kulübenin zayıf olduğundan söz ediyoruz ve Garry Rodrigues gibi ateşleyici bir isim kıymetli. Ayrıca görünen o ki transfer maliyetini de fazlasıyla karşılayacak. Galatasaray'a transferinde ödenen ücretler eleştirildi ama gün itibariyle Premier Lig'den izleniyor.

Newcastle United'ın 6 milyon paund'luk teklifi vardı, Galatasaray'ın ise beklentisi en az 10 - 12 milyon avro olmalı. Bu paraları eder mi etmez mi noktasında değilim, Newcastle United gibi takımlar böyle paraları verebiliyor. Teklifi arttıracakları söyleniyor, Ocak ayında böyle bir girişim olabilir. Böyle bir rakama da hayır denilemez, Galatasaray'ın önceliği de bu olmalı zaten.

Yaş ortalaması eleştirildi, oysa 26-27-28 bandında çok fazla isim var. Son transferleri değil, aksine bir transfer daha yapabilecek isimler. Badou Ndiaye de izleniyor mesela, aynı şekilde Belhanda, Feghouli ya da Maicon da transfer gerçekleştirebilir. Plan olduğuna inanıyorum, Galatasaray'ın transferden önemli rakamlar kazanması gerekecek.

Ffp kapsamında bir anlaşmadan söz ediliyordu, geçenlerde yazdım. Sattığın kadar al dönemi yakın, transfer için futbolcu satmak zorundayız ve bonservisi elinde, kiralık futbolcu havuzu da değerli. Garry Rodrigues'den tahmin edilen rakam gelirse de bu bir sezonun bütçesi dahi olabilir. İnce dokunuşlar lazım, çünkü iskeleti kurduk.

Garry Rodrigues ise 2 yarım sezonda tahmin etmediğim bir noktaya geldi. Piyasasının böyle hareket kazanacağını tahmin etmiyordum, iyiye işaret bu. Yeri de rahatlıkla doldurulur, bu konuda da oldukça rahatım. Altı dolu bir transfermiş, bunu da anlamış olduk. Maliyeti ve futbolculuğu transfer edildiği gün eleştirildi ama görüyoruz ki doğru adım..

10 yorum:

  1. Garry'e ilk bonservis öeyen kulüp olduğumuz iin eleştiriliyorduk ama bu sene premier lig haberleri çıkıyor, aslında inanasım da gelmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru olabilir, Premier Lig takımları kimlere öyle paralar veriyor ki.

      Sil
  2. oyun zekası sıfır olan bu adamı 6-7 milyon euroya satabilmek inanılmaz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif varsa hiç kaçırmam, bahsi geçen fiyat bile çok iyi.

      Sil
  3. Rodriges Avrupa da daha iyisini istiyorsa GS dan daha uygun bir kapı bulamaz şu an.Kendini göstermeye çalışıyor,enerjisi var.Yetmez.Karar anlarında ayaklarına hakim olmayı öğrenirse yolu açılır.Alıcısına hayırlı olsun...Ardayı kiralayıp (sadece işini yapmak şartıyla) Rodriges i verebiliriz.Arda tipi ayaklarına hakim bir oyuncu sol önde lazım. (Çünkü Selçuk artık topta tutamıyor.) Lato nun etkisi iki katına çıkar. Hücum çeşitliliği artar.Orta saha da skor yapmaya başlar. Rodriges i iyi paraya satarsak acımadan sol ön için kullanabiliriz de...Seneye hedef CL, unutmayalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'den teklif varsa gider, düşünülmeden de satılır. Kötü futbolcu asla değil, benim için iyi alternatif.

      Sil
  4. Eder etmez ayrı konu. Futbolda salt paranın anlamı yok çunku yerine alacağın oyuncunun da fiyatı diye birşey kalmadı. Mitiroglu Marsilya gibi... 222 oyuncu satan Barca'nın istediği 3 oyuncuya bu paranın yetmemesi gibi. Alamadılar işte.

    Rodrigues taktik teknik açıdan kadrodaki tek patlayıcı sürati olan kanat. O olmasa Galatasaray geçiş hucumunu yapamaz. Yerine alabileceğin Sisto gibi(tutmamış potansiyel) yada scout transferini al sonra oyuncu sat. Aksi halde 3.5'a aldığım Rodrigues'i 6'ya sattım diye övünürken yerine adam alamazsın ya da 6 nın çok üstüne çıkmak zorunda kalırsın.

    Paranın önemi kalmadı çunku oyuncu sayısı kulup sayısına ve para miktarına göre azaldı. Para artık sadece takas aracı bir nevi. Alternatif bulunup fiyatı netleşmedikçe as ve rotasyon oyuncusu satılmamalı.

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursaspor maçında gördük, bir anda sol beke çektiniz, taktik esnekliğe uyuyor. Hakkının yenildiğini düşünüyorum ama mevcut potansiyeli ölçüsünde değerlendirerek.

      Sil
  5. Herşeyi niye bu kadar abartırız ki oyun zekası sıfır 6 ya satamayız deyin daha oyuncularımızı bu kadar tukaka yapmanın anlamı yok. Aklıyla değil çalışkanlığı ve sprintiyle oynayan iki kanatta da oynayabilen savunma yapmaya çalışan bir açık Garry.

    Hayır çok daha zeki olup savunmada eli belinde saklanan oyuncu olsa çok mu işe yarayacak...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir