18 Eylül 2017 Pazartesi

Gomis'in çalışkanlığı bir yana, bu görüntünün asıl nedeni "mutlu" olması


Galatasaray'a transfer olurken düşüncesi "geleceği garanti altına almak" olabilir ama iş ahlakı çok yüksek bir futbolcu. Marsilya'da iyi bir sezon geçirerek geldi, oldukça formda. Bu formu da devam ettiriyor, hatta üzerine dahi koydu. Gomis'in çalışkanlığı bir yana, bu görüntünün asıl nedeni "mutlu" olması. Belki de hayatının en huzurlu dönemini dahi yaşıyor olabilir.

Galatasaray'ın son yıllarda simge olmuş bazı yabancıları var, Gomis de şu aşamada o ışığı vermekte. Kulübü sahiplenmesi, taraftarla bütünleşmesi, imza hareketleri ve saha içinde verdiği mücadele. Drogba gibi bir yıldız isme de sahip olduk, Baros gibi bir kaliteye ya da Elmander gibi mücadeleyle tutuşan bir savaşçıya. Gomis'de ise hepsinden birer parça var sanki, bu 3 ismin harman olmuş hali gibi.

Şimdi ailesi de İstanbul'a geliyor, burada yaşayacaklar. Çoğu yabancının ailesi zaten burada ve iyi bir takım olduk, daha doğrusu mutlu bir takım. Gomis de bu mutluluğun en önemli isimlerinden. Maliyeti tartışıldı, böyle bir ücret verilir mi denildi ama o kadar güzel zamanda aldık ki. Avrupa forvet kıtlığı yaşadı resmen, transferin son 1 ayı forvetler için ödenen rakamları gördük, Marsilya'nın Mitroglu'na verdiği bonservis gibi. Eminim ki Gomis'i mumla arıyorlar ve Gomis'i en doğru zamanda aldık.

Gomis daha önce de gündeme geldi tabii, o gün Drogba sonrası gelecek isim olduğu için taraftarın memnuniyetsizliğini hatırladım da. Bonservisi elindeydi ve biz bu işi Mayıs ayında bitirdik. Önce Mancini istemedi, devamında Prandelli. Bizi bekledi, transfer gerçekleşmeyince Swensea yolunu tuttu. Orada başarısız bir dönem, Marsilya'dan yeniden ayağa kalkış ve Galatasaray. O gün gelse böyle olur muydu bilmiyorum, belki de doğru zaman bugündür.

Milli Takım'a da göz kırpıyor, yeniden oynamak için can attığını biliyorum. Bu da bir motivasyon kaynağı ama Fransa'nın elinde müthiş bir havuz var. Gomis düşünülür mü bilmem, Deschamps umarım takip ediyordur. Beşiktaş Mario Gomez'e bu imkanı sağladı, biz de Gomis'e sağlayabilsek bundan sonraki transferler adına da önemli bir mesaj olur. Aynı şey Fernando, Maicon gibi isimler için de geçerli.

49 dakikada 1 gol katkısı var, 5 maçta 7 gol 2 asist. Transfer olduğu dönemde garanti katkı diyordum, 20-25 bandında bir gol sayısı bekliyordum ama onu da geçebilir, sezona müthiş girdi. İstikrarı yüksek, sık sakatlanmaz, çok güçlüdür. Sezon içinde formsuzluklar, düşüşler mutlaka olacaktır, o zaman da Gomis'i desteklemek gerekecek. Belhanda, Feghouli, Badou Ndiaye gibi isimlerin gol noktasında devreye girmesi gerektiği gibi.

2 yorum:

  1. 2014 yılında gomis'in alınmama sebebi bülent tulun'un 4-5 milyon euro cebe indireceğini gören diğer yiyicilerin işi baltalamasıdır.. açıkçası 1 neyse 2 neyse de 4 milyon da fazla.. ben olsam ben de baltalardım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, bilmediğim şeyler hakkında da yazmayı sevmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir