17 Eylül 2017 Pazar

Latovlevici'yle baskıyı hissettirdik, bek etkisini dengelemeyi başardık


Latovlevici'nin Ağustos ayında yüzünden yaşadığı bir sakatlık vardı. İzleyenler hatırlar, yüzü dağıldı resmen. Burnu, damağı ve çenesinde kırıklar oluşmuştu, 1 ay da olmayacağı söylendi. Ağustos ayını boş geçti yani, idmanlara başlayacağı dönemde ise Galatasaray'a transferi gerçekleşti. Alışılmıştan farklı olan maskesi bu yüzden, yüzünün birçok bölgesinde büyük kırıklar var. 

1 haftadır takımla çalışıyor, 1 aylık yokluğun ardından. Enteresan bir maskeyle oynuyor üstelik, hiç hazır değil. Galatasaray da artık bir düzen takımı, oynamaya çalıştığı sistemi var. Çok efor gerektiren bir oyun, hazır olmadan bu düzenin içine dahil olmak zor. Feghouli çok uzun süredir takımla çalışıyor ama 11'e dahil olamadı, hazır değil çünkü.

Asamoah'ı transfer etmek istedik, şu aşamada olmadı. O an itibariyle de Latovlevici'nin transfer edilmiş olması son derece mantıklı bir hareketti. Geldiği gün de yazdım, Eylül ayına girdiniz ve Asamoah'ı mutlaka transfer edeceğinizi söylüyorsunuz. O gelene kadar günü kurtarmak gereklilikti, haliyle elinizin altındaki, ne vereceğini bildiğiniz Latovlevici'nin bu maliyetlere transferi çok doğru bir hareketti.

Sol bek transfer edilmesin, Linnes / Denayer orayı götürür, yeri gelir Mariano da solda oynar gibi görüşler vardı, hiç katılmadığım. O görüşlerin boşa çıktığını gördük işte, Linnes sakatlandı ve bu yoklukta kimi oynatmayı planlıyordunuz. Ayrıca Latovlevici de bana göre Linnes'in önünde bir sol bek, en azından o pozisyonun futbolcusu. 

1 haftalık idmana ve hiç hazır olmamasına rağmen o kadar iyi bir maç çıkardı ki. Mariano'yu haftalardır konuşuyoruz mesela, sağ kanatta iyi bir etkimiz vardı. Linnes'in mücadelesi iyiydi ama solda o etkiyi yaşayamadık, sol / sağ dengesi yoktu. Latovlevici'yle birlikte o denge sağlandı, soldan da gelir olduk ve Mariano'yu rahatlattı bu, Mariano da mevcudun daha üzerine koydu.

Latovlevici için yazmıştım, büyük takım sol bekidir. Benim mantığım şu, büyük takım bekleri geriden oyunu iyi kurabilmeli, kilit açabilmeli ve hücum etkileri yüksek olmalı. Gökhan Gönül / Caner Erkin gibi düşünün, Fenerbahçe'nin yıllarca en büyük kozlarından biri buydu. Galatasaray ise Linnes / Carole, Sabri Sarıoğlu ya da bu tarz beklerle yürümeye çalıştı. Oysa Eboue / Riera dönemi yaşatılan etkiyi hatırlayın.

Burada kaliteyi kıyaslamıyorum, tarzı belirtmek istiyorum. Latovlevici sol ayağını iyi kullanan bir bek, geriden oyunu iyi kurar, kilit açar (ortaları ve şutları ile), hücuma çok destek verir. Savunma noktasında sıkıntıları vardır, aşırı da hızlı bir oyuncu değildir ama sol tarafı iyi kullanır. Kasımpaşa maçında ortaları isabetsiz görünebilir ama bu bile yetti, baskıyı hissettirdik, bek etkisini dengelemeyi başardık.

Hazır olmamasına rağmen bu uyumu gösterdi, asıl konuşulması gereken şey. Sırıtmadı, bu düzenin oyuncusu olacağını tek maçtan gösterdi. Özellikle iç sahada Latovlevici'nin etkisinden söz etmeye başlayacağız. Asistleri de gelecek, elbette o ortalar isabet sağlayacak. Şu dönemi atlatmak anlamında olabilecek en iyi transferdi kendisi, bu konuda yanılmamak güzel..

8 yorum:

  1. Dün stadda maçı izlerken 50 yaşlarında bir adam küfür edip duruyordu. Sustum saygımdan ama dayanamadım en sonunda . Şu yaşına kadar ne yaptın sen ? Adamın ilk maçı kolay değil büyük takımda bu taraftarın önünde birden oynamak. Linnesin toplam maçlarından fazla orta açtı adam. Bi sabredin. Ama adam her yerden ortasında küfre devam etti ;)
    Böyle benle aynı düşünenleri görünce rahatladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış düşünmüş o amca, beklentisi neydi bilmiyorum :)

      Sil
  2. Kondüsyon olarak hazır değildi üstelik. Linnes de iyiydi bence. Asamoah transferi olsa bile sol bek istiyordum ben. Asamoah'ı serbest oynatmak için. Su yolunu bulur diyelim.

    Savunma göbeği bekler hatta garry de iyi ne oynacağı belli sadece orta saha göbeği pas trafiği oturmadı.

    mk.inan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes iyiydi tabii ama Latovlevici o pozisyonun futbolcusu ve ihtiyaca daha büyük cevap verdi.

      Sil
  3. Lato havadan ortalasa kim vuracak o topa? Havadan çok etkili hücum oyuncumuz yok.Eren olsa tamam deriz.Yerden ortala talimatı verilmiş belli ki o da onu yapıyor.Mantıksız mı? Bence değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis vuracak, gayet iyidir bu konuda da.

      Sil
    2. Markajsız vurur.İki stoperin arasından cıkıp vurması zor bence.

      Sil
    3. Onu da çok yaptı, yine yapar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir