11 Eylül 2017 Pazartesi

O dakika oyuna girmesi gereken isim Feghouli'ydi


Antalyaspor maçının kırılma noktası Badou / Selçuk İnan değişikliği. Antalyaspor'u maça ortak eden, rakibe cesaret kazandıran bir hamleydi. Badou'nun oyundan çıkması değil, o dakikada yerine giren ismin Selçuk İnan olması sıkıntı. Selçuk İnan'ın kalçayı dayayıp topu saklaması ya da yan pas yapması son 10 dakikada elinizi güçlendirir. 62. dakikada bunu yaparsanız el frenini çekersiniz, dün olduğu gibi.

Badou Ndiaye iyi değildi, o doğru. Milli Takım'dan en geç dönen isim, geldiği yer de uzak. Cuma dön, Cumartesi yine uçağa bin, Pazar deplasmana çık, zor yani. İşin defansif tarafına lafım yok ama hücumda yoktu, hiç etki edemedi. Pas kalitesi de düşüktü, çıkması bu yüzden. O dakikada oyundan alınmasına takılmıyorum, Tudor cesaretli olmaması sorun.

O dakika oyuna girmesi gereken isim Feghouli'ydi. Fernando / Tolga Ciğerci göbeğini kullanmak, rakibin verdiği açıkları ise Feghouli'yle değerlendirmek. Tolga Ciğerci de iyi değildi bu maçta ama en azından savunmayı tutmaya devam edecektin ama hızını kesmeyecektin. Feghouli son 5 dakikada takımı hızlandırdı, çok geç gelmek zorunda kalan bir değişiklik. 

Bir sıkıntı da bu, Serdar Aziz sakatlandığı an Badou'yu da değiştirmek. Hamle şansı bırakmadınız ki, 1-1'i resmen bekledik, üzerimize çektik. Savunma kalitesi bence iyiydi, 2. yarıda pozisyon vermedik, pozisyon da bulamadık. 2-0'ı bulmak gerekiyordu, onun da yolu Feghouli'ydi. Temposu, oyun aklı, pas aksiyonu kıymetliydi ve bu hamleyi yapmış olsak hücumda kalabilir, 2. gole daha yaklaşırdık. Tudor cesur davranmadı dediğim bundan.

Frikik konusu mevzu değil, sahada Selçuk İnan varsa topun başına o gelir. Golü atmış olsa başka şeyleri de konuşuyor olabilirdik. İyi durumda değil, bu gerçek. Nasıl katkı alırız konunu da cevapladım, belki son 10 dakikalarda, topu tutmak, basit oynamak zorunda kaldığınızda. Hep diyordum ya, sol tarafta bir tane oyun kurucu özellikli kanat lazım diye. Öyle bir hamleyi aradım işte, maç içinde ise o isim Feghouli olabilirdi..

10 yorum:

  1. --""oyun kurucu özellikli kanat lazım diye. Öyle bir hamleyi aradım işte,""---

    Emrah Başsan takima monte edilmeli.
    Belhandanin sol acik halini dusunelim Emrah Bassan onun sag acik hali. Koskos kanat oyuncusu degil,pasör pas oyununa yatkin bir oyuncu. Dun Mesela Belhanda Emrah degisikligi yapsak herkes yadirgardi ama maci kazanirdik.
    Garry en iyi oynadigi sol aciga gecer emrahta sagda oynardi.
    Garry iyi oynadigi maclarda solkanatta oynadi. Mesela ilk geldigi konya maci icerdeki gbirlik maci buna ornek. solda olsaydi ikinci yari celustka bu kadar cikamazdi. 2.yari full linnesin 5metre onunde kaldi celutska. Sakip zaten orta acamiyor neysede celustka daha oturakli onu etkisiz kilabilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu görüntüde edilebilir, başka alternatif kalmıyor. Ama Emrah Başsan'ı da seviye olarak çok geride görüyorum.

      Sil
  2. Ek olarak

    Belhandayi cikarip selcugu alabilirdi.
    Boylece Ndiaye osmanlidaki gibi pozisyonda oynar garry(umar)
    o mantikla 2yide bulurduk

    YanıtlaSil
  3. Kadro iyi ama Tudor yüzünden çok puan kaybederiz, orası kesin. Cesaret zaten yok ama oyunu okuma, hamle yapma da yok. Deplasmanda 1 puan iyidir diye bakıyor herhalde. Son dakika frikik kazanınca maç kazanmış gibi yumruk hareketi falan. Galatasaray'a yakışmıyor, üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakmamalı, bu takım oynayacağı her maça kazanma kararlılığıyla çıkmalı..

      Sil
  4. 1.
    eskiler: muslera, serdar, linnes, tolga, gerry
    yeniler; mari, maicon, fernan, son osmanlı, belhanda ve gomis
    geçen sene eskilere çöp diyorlardı, takım 3 hafta çok iyi tempo yapıp iyi oynayınca kadro çok iyi tudor çok kötü :)
    2.
    selçuk sezon sonuna kadar galatasarayda futbol oynayacak ve ortasaha alternatifimiz yok, iyi profesyonel (idman, çalışkanlık, az sakatlanması vb) ona bu takımın ihtiyacı var şu an, peki sosyal medya taraftarı ne yapıyor; selçuku gömüyor, merak ediyorum ne yararı olacak bunun galatasaraya? neredeyse türk telekomda maça alınmayacak oyuncu haline getiriliyor.
    GS'e bu zararı FB taraftarı istese veremez :D

    YanıtlaSil
  5. Belhanda Feghouli değişikliği olabilirdi Garry sola Feghouli sağa geçerdi. Ndiaye bir 10 daha kalabilirdi. 70-75 arası Ndiaye Selçuk değişikliği olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi ama olmadı, eleştiriler bu yönde zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir