15 Eylül 2017 Cuma

Oluşan bir panik havası var, Belhanda için yine yazma gereği oluştu


Oluşan bir panik havası var, Belhanda için yine yazma gereği oluştu. Östersunds rövanş maçı ve ligde oynanan 4 karşılaşma. Belhanda'yı değerlendirebileceğimiz maçlar bunlar, kısa bir dönem. Olay ise şu, ligde geçen 4 haftada öyle performanslar izledik ki Belhanda onların gerisinde kalmış gibi görünüyor. Performans anlamında istenen noktada olmadığı doğru ama gölgede kalması onu kötü bir transfer olarak nitelendirmemeli.

Konuşmak için erken çünkü, çabuk hüküm veriyoruz. Sneijder konusuna girmiyorum bile, üzerine çok yazdık. Ya da Belhanda'nın bonservisi gibi konular, hep konuşuldu bunlar. Önümüze bakma taraftarıyım, Belhanda'dan ne alabileceğimizi tartışacağız. Benim beklentim yüksek, bunu da karşılayacağına inanıyorum.

Hücum anlamında beklenen istikrarı yakalayamadığı doğru. Oyun içinde çok kopuyor, istenen sorumluluğu da alabilmiş değil. Oyunu sürükleyen, takımını sakin kılan ya da hücumda kaliteyi belirleyen isim olmalı ama henüz o ağırlığa girmedi. Belli anlar var, diyorsunuz ki Belhanda müthiş bir kalite. Kayserispor maçında attığı gol ya da Antalyaspor maçında atılan golün oluşumu gibi. Bunu sürekli yapmasını bekliyorsunuz, o devamlılığı henüz izleyemedik.

Takımın 10 numarası sonuçta, büyük bir transfer. Elbette beklenti olacak, insanların Belhanda konusunda bir heyecanı var. 27 yaşında, Sneijder ise 33. O pozisyonda 6 yaşlık bir gençleşme bu, hareketlilik bekleniyor. Belhanda'nın farklı özellikleri var, dripling özelliği ya da topla kat edebilmesi gibi. Daha hareketli ve tempolu ya da oyunun iki yönü noktasında aktif. İlk 4 maçın istatistiklerine baktığımızda kazanılan top ve ikili mücadele noktasında Belhanda'nın ismi üst sıralarda. Topsuz oyunda da doğru yerde, bunlar önemli.

Beklenti hücum olacak tabii, gol ya da asist noktasında. Hücumu sürükleyen, yönlendiren isim olması bekleniyor, sistemin beyni olmalı, o sorumluluğu almalı. Feghouli'nin sürece dahil olması Belhanda'ya yarayacak mesela, takım biraz daha uyum kazanacak, alışkanlıklar edinilecek. Lige öyle bir girdik ve yeni transferler için öyle performanslar izledik ki Belhanda onların arasında arkada kalmış gibi durdu. Biraz daha sakin olmalı, zaman vermeli.

Bu anlamda da Belhanda'nın takımdan kesilmesine, yedek kalmasına asla katılmam. Oynamalı, süreklilik kazanmalı, ısrar edilmeli. Maç içinde kenara gelir, o ayrı nokta da Belhanda kesilmemeli, takımın beyni o olacak diyorsak. Tanıdığımız, bildiğimiz bir futbolcu, panik halinde değilim. Az çok ne verebileceğini de kestiriyorum, biraz daha zaman gerekecek..

19 yorum:

  1. Gönlümüzden geçenleri dile getirmişsin ama yapılan transferlerin müktedir olduklarına tanık oldukça, bir hayli miktrada ücret ödediğimiz bir futbolcunun tez zamanda performansını bizim açımızdan göstermesi gerekiyor.Aksi takdirde iki senedir bitaf olmuş taraftarımızın acı ve sıkıntıları bir dirhem de olsa tekrar etmekte.Rakiplerimiz olmassa ötekini deneyelim seviyesindeler neredeyse bizde böyle bir bolluk yok.Umarım dediğin gibi göz kamaştırır ama tez vakitte..Artı soru işareti oluşmuyor da değil her geçen gün "acaba sosa mı alınmalıydı?"ya da kim olabilirdi de tercih edilmedi ya da gözden kaçırıldı?öğrensem bir dert öğrenmesem bir dert.saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda için beklemedik, beklemiş olsaydık farklı opsiyonlar da gündeme gelirdi ama Östersunds maçı dengeyi bozdu. Yoksa Sosa'yı falan da konuşabilirdik. Olan oldu, sonrasına bakıyorum.

      Sil
  2. Valla Sneijder kalsaydi, Belhanda sol tarafa kayip orta saha øzelikli kanat gørevini iyi yerine getirirdi. Ve hic de Sneidjer o tempoyu kaldiramaz demeyin. Kaldirmasina da gerek yok. Etrafinda Feghouli, Belhanda, Gomis, Fernando, Badou ve Mariano olduktan sonra Sneijder'den Galatasaray kariyerinin en iyi dønemini izlerdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder kalsaydı diye bir şey düşünmüyorum, gidişi olumlu ki şu sıralar Nice'da durumu belli. Görüntü fena.

      Sil
  3. Sneijder GS dan sonra toparlayamadi.Kapanmis bir konu aslinda bizim icin.Belhanda farkli tip oyuncu.Tudor Belhandanin kosup basmasina takmis gibi geliyor bana ancak biraz daha ozgur biraksa.Tolga Belhandanin bosalttigi yerlere kostu genelde.Sanki Tolganin taktik konumu Belhandayi bozuyor gibi.Sag ve sol kanat hucumcular oturdugunda Belhanda ortada daha rahat edecek.O goruntuyu de görüp degerlendirme yapmak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın oyun tarzı hep buydu ama, transferinin nedeni de tam olarak bu. İki yönde verdiği katkı ve mücadelesi.

      Sil
  4. Daha 4 maç oldu. uyum sürecini unutmayın herkes asla aynı değil. Belhanda'nın son yıllardaki düşüşü de cabası. Ama ne olursa olsun farklı bir 10 numara. Mesela öyle Sneijder gibi müthiş şutları falan yok. Ama oyuna daha fazla katılıyor en azından adamını kovalıyor. Sadece henüz kime nasıl top atacağını çözemedi biraz ürkek oynuyor. Sorumluluk noktasında haklısın. Ha büyük oyuncu gibi oynar mı bilinmez. Bir de Linnes konusu var bende. LİNNES SOL BEKTE SI-RI-TI-YOR! Latovlevici umarım hemen yetiştirilir yoksa azıcık iyi takımlarda bile defomuz ortaya çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yıllarda düşüş olduğuna katılmıyorum, geçen sezonu düşüş değildi mesela. Gayet iyi bir sezon geçirdi.

      Sil
  5. Burak bey yazınızdaki düşüncelere katılmakla beraber,blogunuzdaki bazı diğer yazılarınızda da bu yazınızda da,"noktasında gereğinde üzerinde" gibi ve bilimum sonu -de -da ile biten sözcükleri hemen her yazınızda kullanıyorsunuz.Anlamı yıkabiliyor,sanki her yazınızda aynı şeyleri okuyormuşuz gibi olabiliyor.Bu sözcükler konusunda dikkat ederseniz sevinirim bir takipçiniz olarak.Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tarzım bu, iyi bir yazar olma hedefim hiç olmadı. Eleştirinizi dikkate alırım, saygım sonsuz ama değişmem, böyle yazmaya devam edeceğim :)

      Sil
  6. Soldan saga, tolga-fernando-ndiaye oynadigi muddetce takimin iki kanat forvete ihtiyaci var, hem dribblingi olan, hemde skora iki taraftan katki verebilecek. Bu iki isim, fegouli ve garry. Belhanda bu nedenle bence bu uclunun onunde oynayamaz. Ne zaman 4-2-3-1'e gecilir. Saginda solunda garry-feghouli oynar, o zaman performans gosterebilir. Bi haftadan sonra zaten 4-2-3-1'e mecburen donulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry değil de oraya oyun kurucu özelliği olan bir kanat gerekliliği var, yaz döneminde de yazıyordum az çok.

      Sil
  7. Gerçekten keyifli bir takım olduk fakat şu gerçeği atlamamak gerek turkiyede şu görüntüyü verdikten sonra maçlarımızı ultra defans formatlı takımlarla oynayacağız bu bir gerçek. Aradıkları ilk şey yenilmemek olacak 1 2 takım hariç bu yüzden özellikle kasimpasa gibi iyi ayaklı hücumu hızlı yapabilen takımlara karşı en önemli etkenimiz orta alan anlamında n diaye nin değişken oyun formatı gerektiğinde fernando tek kalıyor.gerekirse dünkü maçta olduğu gibi o bölgeyi 2 liyoruz ve inanılmaz bir artı bu. Korkum şu ki bir 4. Sü yok bu 3 lunun gençlerimizin bu bölge için mutlaka süre alması gerekli selcuk tek ihtimal olmamalı. Bu hem bizim hem selcuk için büyük sıkıntı ve stres içeriyor. Ayrıca Sinan için verilen tepki çok anlamsız bu çocuk genc o vakit öyle idi olmadı artık moral verip alabileceğin verimi maksimize etmek zorundasın bütün olmak ve kuvvetli kalmak mühim bu yarışta. Bakıyorum da medya ya fiziken mümkün görünmeyeni psikolojik olarak zorluyor. Hafta boyunca selcuk gitsin kaptanlık vs dün Rıdvan diyo ki : İlerde olmak, sert oynamak istiyorlar doğal olarak.
    Eğer hakem de bu sertliğe izin veriyorsa oyuncu da doğal olarak devam eder. Hayırdır bu neyin mesajı allahaskina adam ezen luganolar at hadi atsana beni yapan Caner Erkan ler varken bu ifadeyi kullanır miydi. Demirkol efendi de ısrarla kaos futbolu diyerek karalamak peşinde. Ersunla emenike sow a koca sezon degaj yaparak maç kazanan ve samp olan fenerin o futboluna hangi methiyeler ı duzuyorlardi acaba. Kısaca Burak kardeşim iyi ki varsın senin sayende de mac sonrasında keyif alıyoruz bu işten selamlar herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lato o yüzden önemliydi işte, kilit açıyor. Organizasyon oturdukça da daha iyisi olacaktır, rakiplerin çok fazla defansif oynamayı bir şey ifade etmez. Anlamsız şekilde pas yapıp, topa sahip olmak gibi bir hedef yok, hızlı oynuyoruz.

      Sil
  8. Skorer orta saha eksikliği denebilir. Ndiaye'den bekliyorduk ama adamı Batista gibi koca orta saha göbeğini tek başına doldurmasını istiyoruz. Çunku fernando savunma önünü kapatıyor. Tolga ve Ndiaye açık kapatıyor. Tolga daha ileride Ndiaye daha geride. Sanki yer değiştirseler daha iyi gibi. Ama sanırım Ndiaye daha kıvrak elastik hızlı bir adam Tolga kıvrak bir adam değil. tolga eğer arkada oynarsa yapacağı müdahalelerden çok çabuk faul yapar ve kart alır. Ndiaye çabukluğuyla avantajlı. Ama diğer taraftan Ndiaye önde oynasa çok daha fazla sayıda araya sızma yapabilir skor yapabilir.
    Belhanda'nın ise şutu kötü. Yoksa çok gol atabilir ama zor görüyorum. Ceza sahasına soktuğumuz adamlar Tolga ve Belhanda yerine ayağı daha düzgün adamlar olsa daha sezgili çok gol atarız. Böyle bütün gol yükü gomise bakıyor. Gomis memnun tabi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz doğru bi tespit!! İşte tudor dan beklediğimiz maçına göre bunu görebilmesi ve taşları 1 2 oynatarak akıl gösterebilecek cesareti sergilemesi olacak inş

      Sil
    2. Ndiaye tabela noktasında katkı verecek bir noktada, benim de beklentim var. Şu aşamada çok fazla defansif yükü var, onu dengelemek gerekiyor.

      Sil
  9. Ama oyun felsefemiz pres ve hızlı hücum üzerine kurulu, dolayısıyla her atağı yönlendirecek bir 10 numara beklentisi içinde olamayız. Belhandanin, top ayağına geldiğinde çok hızlı olması gerekiyor, neredeyse düşünecek vakti yok, ve o da öyle oynuyor, neredeyse her maç skora katkısı var, tüm gol pozisyonlari onunla başlıyor.
    Üstelik feghoulisiz dönemde gol opsiyonlarimiz cok kısıtlı, sprinter rodriguezi kacir, gomisi ceza alanında topla bulustur, belhandanin opsiyonlari bunlar, rakipler de bunu biliyor ve şimdiye kadar her maç bunu gerceilestirdi.
    Ancak bundan sonra latonun ve feghoulinin katılımıyla işler değişecek, öncelikle Beklerin dominasyonuyla ceza alanında topla oynama süremiz katlanacak ve feghoulinin üretkenliğiyle hücumdaki pas sayımız artacak, dolayısıyla belhandanin topla oynama sayısı artacak.
    Badou böyle devam etsin, çok hızlı ve kaptırılan toplarda sigorta görevi görüyor ve maç içinde yaptığı driplinglerle tempoyu artırıyor, fernando badou ikilisi belki de bu takımın gördüğü en iyi ortasaha ikilisi. İlk maçlarda kontrolsüz ve kolay kart görebilecek bir görüntüsü vardı ama bunu aştığını görüyoruz.
    Bu rotasyona kwadwoyu katar, sinani da takıma monte edersek çok gucleniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter'da dolaşan bir video vardı, izin alabilirsem burada da yayınlarım. Belhanda için tam da dediğin gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir