3 Eylül 2017 Pazar

Takımın kaptanı değişir de lideri Fernando, bu çok net


Galatasaray'ın son yıllardaki en büyük eksiklerinden biri, lider oyuncu eksikliği. Takım içinde lider karakterli oyuncuların eksiği ya da lider diye lanse edilen isimler etrafında yaşanan sıkıntılar. Bu da gruplaşmalara yol açıyor işte, belli futbolcuların kendi etrafında kümeleşti. Saha içinde isyan etmeyen, yönlendirilemeyen futbolcular izledik ve bu takımdan başarı bekledik.

Değişim konusuna geliyoruz yine, yaptığımız en iyi iş oldu. Tabii transferin son günlerinde Arda Turan gibi hatalar yapmadığımız sürece, o hamle gelirse bu yazılanların hükmü kalmıyor. Giden / gelen oyuncular derken neredeyse sıfırlanan bir takım, Tolga Ciğerci, Linnes ya da Garry Rodrigues gibi isimlerin de yükseldiği.

O değişen takımda da lider karakterli futbolcular var. Maicon böyle bir isim mesela, saha kenarında müthiş bir lider. Geldiği gün de bunun altını çizmiştim, oynadığı her takımda kaptan bu adam. Porto ya da Sao Paulo, oynadığı son iki takımda yaptıklarına bakın, maç öncesi veya içindeki motivasyona. Galatasaray'da da böyle bir futbolcunun, daha doğrusu agresif karakterin varlığı öyle önemli ki.

En önemli isim ise Fernando. Kaptanlar değişir ama bu takımın şu aşamada lideri Fernando, zamanında Ujfalusi'nin olduğu gibi. Takımı saha dışında da derleyen, toparlayan ismin o olduğu söyleniyor. Maç önü motivasyon konuşmaları yine onda, saha içinde futbolcuları toparlayan, gerekli noktada müdahale eden. Sneijder değildi o lider, kusura bakmayın. Selçuk İnan'ı ise zaten söyleme gereği duymuyorum. 

Eyüpspor maçında Recep Gül'ün attığı gole bakın. Tebrik etmeye yanına koştuktan sonra Atalay'ı da alıp onları onore etti, öğütler verdi. Genç futbolcular üzerindeki etkisi büyük, o genç isimlerin yaptıkları paylaşımlardan da görüyoruz. Doğru örnek, doğru lider. Gençler adına umutlanmak adına bir sebep işte, doğru futbolcu grubuyla birlikteler.

Bir de oyun kısmı var ki Fernando orada da lider. Sistemin en temel parçası, onun başlattığı ve geriden yönlendirdiği bir oyun bu. En önemli pas bağlantısı ve savunmanın sigortası. Onu rahatlatabildiğimiz ve başka isimlerle desteklediğimiz zaman çok daha iyi olacak. Şu aşamada en önemli transfer diyebiliriz, büyük bir lider transfer etmişiz..

6 yorum:

  1. Abi hatlar karışmış herhalde.Recep Gül olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karışmış, niye öyle yazdım bilmiyorum :)

      Sil
  2. Takım lideri için en doğal pozisyon ve oyuncu profili, umarım böyle devam eder..
    Bundan sonrasi icin sol bek ve sol öne yapılacak transferler belirleyici olacak, arda kararsizligim devam ediyor, bugün tagliafico ismini görünce keşke önüne de benitezi alıp bu isi bitirsek diye düşündüm, sistemi hiç bozmadan sağlamlaştırmış oluruz ve geleceğin iskeletini kurarız, asamoahi da orta saha rotasyonu için transfer edersek, seneye juveyle boy olcusebiliriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol öne transfere gerek var mı enim değilim, en azından acil olduğuna. Benitez dediğin ismin bugün de 10 milyon küsür maliyeti var :)

      Sil
  3. yedek kaleciyi kimse konusmuyor. kaliteli bir kaleciye daha ihtiyacimiz yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşmuyor çünkü alabileceğin bir yedek kaleci yok. Yabancı alsan tribünde oturacak, yerli alsan yok alabileceğin bir yerli. En iyileri geldi yerli olarak, hangisi başarılı oldu?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir