15 Eylül 2017 Cuma

Tolga Ciğerci Galatasaray'ın en çok top kazanan futbolcusu


Feghouli 11'e yerleştiğinde kim kesilmeli üzerinden tartışmalar var. Geçtiğimiz günlerde sormuştum, Garry Rodrigues mi Tolga Ciğerci mi diyerek. Gelen cevapların ağırlığı Tolga Ciğerci oldu, sanırım Antalyaspor maçındaki görüntüsü hayal kırıklığı oldu ve fabrika ayarlarına döndü diyenler var. Bence de iyi bir maç çıkarmadı ama ben farklı düşünüyorum.

Şöyle bir istatistik var, Tolga Ciğerci Galatasaray'ın 16 kez ile en çok top kazanan futbolcusu. Lig sıralamasında da 3. sırada, ilk sırada 19 top kazanmayla Dany var. Orta sahaya verdiği destek ve pres gücüyle sistem için kıymeti büyük, şu aşamada kesmek düşünülmemeli bile. Ceza sahasına yaptığı sürpriz çıkışlar da var, golleri böyle bulmuştu. Tudor ondan başka bir şey almayı deniyor, şu ana kadar da başardığını söyleyebilirim.

Fernando'ya dönersek, 268 kez ile ligin en çok isabetli kısa pas atan futbolcusu. Onun ardından 196 kez ile Soner Aydoğdu geliyor, aradaki fark büyük. Bu da Galatasaray'ın oyun tarzını ve o düzen içinde Fernando'nun öneminin tekrar altını çizdi. Geriden oyunu kuran, hatta yönlendiren isim. Keşke Belhanda da işin içine girebilse ve Fernando'yu rahatlatsa. O zaman Galatasaray adına çok daha organize hücumlardan bahsedebiliyor olacağız.

En çok isabetli uzun pas atan futbolcular sıralamasında ise Maicon 27 kez ile 2. sırada. İlk sırada 30 kez ile Antalyaspor'lu Diego var. Pepe de 27 kez ile Maicon'la birlikte 2. sırayı paylaşıyor. Maicon için ayağı çok kötü yorumları vardı, bu istatistiğin bazı sorulara cevap verebileceğine inanıyorum. Sık deniyor bunları, çoğunda da başarılı. Hücumda defansın sağı gibi, bir noktada bek görevi görüyor. Keşke aynı etkiyi soldan da alabilsek.

1 yorum:

  1. Yokluğu sahadaki görevleri aksatmayacak tek oyuncumuz Belhanda bugün için. Diğer bütün oyuncuların yerine getirdikleri görevleri var

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir