30 Eylül 2017 Cumartesi

Tolga Ciğerci'nin yokluğunda, Feghouli / Linnes


Karabükspor karşısında Tolga Ciğerci'nin olmaması bazı taşları yerinden oynattı. Sol öne yazıyoruz ama hücum özelinden gitmiyoruz. Takımın en golcü 2. ismi olması ekstrası oldu, beklenti ise pres ve mücadele gücünü arttırmak, orta sahaya bir isim daha eklemek ve seken topları toplamak. Tolga Ciğerci de geçen haftalarda kendisinden beklenilenin fazlasını verdi.

Tolga Ciğerci'yi yine de sol ön için düşünmek gerekiyor, haliyle yerine oynaması gereken isim Feghouli. Feghouli'nin de orta saha özelliği var ama neticesinde gerçek anlamda bir kanat oyuncusu. Bu da Galatasaray'ı iki saf kanatla oynamaya yöneltiyor. Garry Rodrigues'i sola çekip, Feghouli'yi sağ tarafa yazmak Karabükspor maçı için en doğru tercih.

Her maça kendi özelinde değerlendirmek gerekiyor, bu maçın istediği şey hücum. Galatasaray, düzen istikrarı diyerek hücumundan kısmamalı. Tolga Ciğerci'nin yerine Selçuk İnan'ı tercih etmek buna bir örnek. Fernando / Selçuk İnan orta sahası belki pas yapar ama bu pasların hücuma etkisi ne olur bilinmez. Geriden topu Fernando çıkarır ama iş Selçuk İnan'a geldiğinde yana pas, geriye pas durumu takımı geriye taşıyacaktır.

Böyle bir tercihle birlikte Badou Ndiaye'yi hücuma atıyorsunuz, yüksek ihtimalle de Belhanda sola geçiyor. Bir anda düzen bozuldu, hücum tempo kazandı ama orta saha bunu destekleyemedi. Tolga Ciğerci'nin varlığında Badou Ndiaye'nin sol kanada geçmesi gerektiğini yazmıştım. Tolga Ciğerci 8 olmaz deniyor da en azından topla dripling yapar, şut kovalar, temposu yüksektir. Ben pas özelliğinin de geliştiğine inanıyorum.

Mevcut şartlarda en doğru tercih Feghouli, Tudor da böyle düşünecektir. Feghouli'yi 11'e yerleştirme zamanı geldi, Karabükspor maçı doğru bir başlangıç. Garry Rodrigues de böylelikle sevdiği pozisyon olan sol tarafa geçer ve o kanat dengesini sürdürmeye devam ederiz. Yalnız Tolga Ciğerci'nin yokluğu bir tercihe daha gebe, o da sol bekte kimin oynayacağı.

Latovlevici'nin görüntüsü müthiş değil ama en azından getirdiği kanat dengesi, isabetsiz dahi olsa ortalarıyla yarattığı baskı önemliydi. Önünde oynayan isim Tolga Ciğerci olunca hücum düşünen bir sol bek doğru profildir. Şimdi Garry Rodrigues'i yazacağız ve pas aksiyonu biraz daha düşecek. Seken topları toplama konusunda da bir sıkıntı yaşanabilir. Bunu yükseltme noktasında doğru tercih ise bu maç özelinden Linnes. Daha dengeli oynar, içe kat eder ve orta sahayı destekler, pas oyununu yükseltir, sekenleri toplama noktasında katkı gösterir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir