9 Eylül 2017 Cumartesi

Tudor, Latovlevici'den ne alabileceğini çok iyi biliyor


Latovlevici demişken Tansu Gürsel 'e sormamak olmazdı. Ayrıca Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut'u da konuşuyoruz ve açıklamaları gündem oluyor. Son dönemin en sempatik spor figürlerinden biri diyebiliriz. Hem Latovlevici transferini, hem Karabükspor'un futbol aklını, hem de başkanı daha yakından tanımak için Tansu Gürsel ağabeyimizi rahatsız ettik. O da sağ olsun her zaman olduğu gibi bizleri kırmadı..

Romanya Milli Takım'ı ve Steaua Bükreş kariyerinden kaynaklı az çok bilinen bir isimdi. Karabükspor'a transferini de bu açıdan önemliydi. Geçtiğimiz sezonu da fazlasıyla iyi geçirdi ve ligin en iyi sol beklerinden biri oldu diye düşünüyorum. İşin içinde biri olarak geçtiğimiz sezonunu nasıl değerlendirirsin ve beklentinin üzerine çıktı diyebilir miyiz?

Tansu Gürsel: Latovlevici geçen sezon Kardemir Karabükspor'a tartışmalarla birlikte gelmişti. Gençlerbirliği'nde sezonun ilk 10 maçından sonra kadroya girememesi nedeniyle üzerinde tereddütler vardı. Hatta Igor Tudor bu transfer karşı çıkmış, fakat başkanımız Ferudun Tankut'un ısrarı neticesinde Lato'ya şans vermeyi kabul etmişti. Bugün sayın başkanın bu konuda ne kadar haklı olduğunu bir kez daha görüyoruz. Tudor'un da hakkını yemeyelim, daha sonraları oyuncunun performans gösterdiğini gördükçe ona olan yaklaşımı da objektif çizgiye geldi ve sezon boyunca gol+asist katkısı olarak ligin en verimli beki Latovlevici oldu. Sorunun ikinci kısmına cevabı vermiş olduğumu sanıyorum ama tekrar edeyim, verimli olması az çok bekleniyordu fakat böylesine bir katkı tabii ki bizim için ekstra oldu.

Oldukça tecrübeli, sorunsuz bir futbolcu olarak görülüyor. Nasıl bir karakter, bu anlamda Galatasaray'a neler katabilir?

Tansu Gürsel: Senin de tanımladığın gibi sorunsuz bir karakter. Çok iyi bir profesyonel. Liderlik vasfı var ve inanılmaz çalışkan. Kendine ne kadar iyi baktığını fiziksel durumunu gözlemlediğinizde fark edebiliyorsunuz. Geriden oyun kuran bir bek olması ve sol çizgiyi boydan boya kullanabilmesi sayesinde önemli bir katkı yapacaktır. Ayrıca Steaua Bükreş kariyeri önemli. Romanya'da zirveye oynayan bir takımda böylesine önemli bir tecrübe edinmesi, yani kapalı defanslara karşı oynaması Galatasaray kariyerine de olumlu bir referans diye düşünüyorum.

Latovlevici'nin Galatasaray'a transferini nasıl yorumlarsın? Galatasaray'ın beklentisini karşılayabilecek diyebilir miyiz ve Latovlevici için bundan sonrası adına beklentilerin nelerdir?

Tansu Gürsel: Lato'nun Galatasaray'ın aradığı tarz bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Tudor'un geçen sezon kendisinden aldığı verimi de hesaba kattığımızda aşina olduğu bir oyun sistemine gidiyor diyebilirim. Hocasının ondan ne istediğini iyi biliyor. Hocası da ondan ne alabileceğini çok iyi biliyor. Çok isabetli bir transfer.


Karabükspor'un ısrarla ortaya koyduğu futbol aklının altını çiziyorum. En yakın örneği vermek gerekirse, Latovlevici'nin ayrılık ihtimali belirdiğinde hemen alternatifi belirleniyor ve kalan 2-3 gün içinde bu yerine transfer geliyor. Ibanez bu anlamda değerli bir transfer ve bunun gibi birçok örnek var. Nasıl bir yönetim var Karabükspor'da, bu futbol aklının kaynakları nelerdir?

Tansu Gürsel: Kardemir Karabükspor gerçekten önemli bir futbol aklıyla yönetiliyor. Bunda başkanımız Ferudun Tankut'un ortaya koyduğu vizyonun payı büyük. Ferudun Tankut her şeyden önce çok önemli bir futbol adamı. Geçen günlerde basında bir haber çıktı. Süper Lig'deki 17 kulübün başkanı iş adamıyken bir tek Ferudun Tankut'un işçi emeklisi olmasına vurgu yapılıyordu. Gerçekten de bir kulübü iyi idare edebilmek için bir iş adamı olmak şart değil. Önemli olan bir "futbol adamı" olabilmek, ki bu özellik de Ferudun Tankut'ta var. Bir önceki başkanlık döneminde, görevi bırakırken kasada yaklaşık 60 milyon TL bırakmış bir başkandan söz ediyoruz. Sonrasında ligden düşen takımı bir sezonda tekrar Süper Lig'e çıkarmış, ardından takımı ligdeki ilk senesinde kalıcı yaparken hocası ve oyuncuları da Galatasaray gibi Avrupa'da kupa kaldırmış bir kulüpten talep gören bir başkan...

Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'u son günlerde epey konuşuyoruz. Yabancı sınırı üzerinden yaptığı açıklamalar herkesin takdirini topladı. Bu konuda en keskin çıkışı yapan ve duruşu sergileyen başkan şu aşamada. Biz işin içeriğini bilmiyoruz tabii, sen neler söylemek istersin?

Tansu Gürsel: Yabancı oyuncu konusunda herkes yuvarlak ya da ucuz milliyetçiliğe kaçan ifadeler kullanırken doğru bildiğini cesurca konuşan, ortaya rasyonel bir mantık koyan Ferudun Tankut'un varlığı sadece Karabük için değil, Türk futbolu için de bir şans. Başkan, uluslararası olabilmeyi her zaman çok önemsemiştir. Geçen sezon lige yeni çıkmış bir takımda yabancı hoca tercihi de bu cesaretin ve vizyonun bir ürünüdür. Bu tercihin Türkiye'deki futbola olan etki ve sonuçları da ortada. Yerli oyunculardan tam verim alabilmek için öncelikle yetiştirici kulüp olmanın gerekliliğine inanıyor. Kendisinin ilerisi için de çok önemli projeleri var. Tesisleşme, alt yapı, pilot takım ve yurt dışında futbol akademileri gibi vizyon ve sabır gerektiren projeleri hayata geçirmek için büyük çaba harcıyor. Tüm bunları yaparken kendi özel hayatından feragat ediyor. Biz de ona elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz.

2 yorum:

  1. Çok güzel röportaj, futbolun sadece büyük takımlardan ve paradan ibaret olmadığını da ortaya koyuyor her paragrafında. Başarılarının devamını diliyoruz ve ilgiyle takip ediyoruz kardeşim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir