7 Ekim 2017 Cumartesi

5li #13; 2000 yılı sonrasına yönelik soruyorum, gurbetçi futbolcuları konuşalım

Uzun zamandır yazmamıştık, yeniden bu konsepti canlandırmak istedim. Takip eden kitle kaynaklı çok fazla eskiye inmek istemedim ve 2000 yılı sonrasına yönelik sordum. En iyi 5 gurbetçi dedim ama düşününce o kadar büyük bir ağırlık göremedim. 2 ismi garanti yazdık, diğer isimler için ise düşündük. Tek sezonluk katkılar var, onlar arasından seçim yapmak durumunda kaldık. İsim değil de performans ağırlıklı, sizlerden gelen oylar bunlar. Sadece 1 isim için kendi ağırlığımı koydum.


Ümit Karan

Garanti 2 isimden ilki, en çok oyu alan isim. Çok uzun bir süre Galatasaray forması giydi ve son sezonu hariç istikrarını bir noktada tuttu. Bu süre zarfında zirve dönemleri de oldu ama bir eşik vardı, onun ötesine hiç geçemedi. Galatasaray formasını 226 kez giymiş, 92 gol ve 37 asisti var. Bu forma altında neredeyse 100'ler kulübüne girecekti, bu önemli bir katkıdır. Keşke daha iyi hatırlayabilsek diyeceğim futbolculardan, nedeni malum.


Hakan Balta

Garanti 2 isimden diğeri. O da çok uzun süre Galatasaray forması giydi ve istikrarını belli ölçüde tutan, "istikrar" tanımı üzerinden hatırlayacağımız bir isim olacak. Şu an yaşananları bir kenara bırakıyorum, keşke daha güzel ayrılmış olsak, Hakan Balta'nın tutumu da bunda etmen. Ama geçmiş kariyeriyle daima iyi hatırlanacak bir isim. Sol bek günlerinde 10 üzerinden 7'lik bir isimdi, üzerine çıkmaz ama altına inmez. Stopere geçtiğinde ise kariyerini uzattı, bugünleri gördü. Performansı yine 10 üzerinden 7'yi gördü, düşmeye başladığında ise ayrılığın gerçekleşmesi gerekiyordu.


Hamit Altıntop

Onu da keşke daha güzel hatırlayabilseydik. Para ve sakatlılar üzerinden değerlendireceğimiz bir Galatasaray kariyeri. 4.5 sezon bu formayı giydi, elimizde konuşabileceğimiz 2 sezon var. İlk sezonu çok tartışıldı ama Şampiyonlar Ligi'ni kimse girmedi, her büyük maçta devleşen bir performanstı. Hamza Hamzaoğlu döneminde gelen şampiyonlukta da aynı şekilde, Melo'nun sakatlığı sonrası herkes "şampiyonluk gitti" derken Hamit Altıntop sahne aldı. Sonrası ise sakatlıklar, maaşı üzerinden yaptığı yorumlar. Büyük futbolcuydu, lafım yok.


Engin Baytar

İsmini kimse söylemedi, bu ismi ben ekliyorum. Engin Baytar'ın gurbetçi olduğu unutuldu belki de, bilinmez. Galatasaray forması giydiği 2.5 sezon var ama tek sezonluk katkısı üzerinden bu listede yer buldu. Çok yetenekli ama bir o kadar sorunlu, çok daha iyi kariyeri olmalıydı. Galatasaray'ın 2011 - 2012 sezonunda gelen şampiyonluğunun sürpriz etkilerinden biri. O performans neticesinde burada yer alıyor, sonrasını ise konuşmaya dahi gerek yok. Tek sezonda zirveyi gördü, sonrasında yaşadığı düşüşü ise tarif edemiyorum.


Yasin Öztekin

Sevin, sevmeyin ama bu listede yer almayı hak ediyor. Hamza Hamzaoğlu dönemi gelen şampiyonluğun sürpriz etkisi de o, beklenmedik bir katkıydı. Galatasaray'da 4. sezonuna girdi, biz onu performansı üzerinden eleştiriyoruz, çoğumuz beğenmiyoruz ama benim için iyi bir rotasyon. Galatasaray formasıyla 126 maç, 26 gol ve 27 asist. Keşke onu yeni sözleşme isteğiyle konuşmasak, her yıl aynı konu gündemde. Biraz da bunlar antipati yaratıyor, bunu da sağlayan kendisi. Yine de kendisi açısından iyi bir Galatasaray kariyeri var, dalgalı ama belli bir çizgide..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir