21 Ekim 2017 Cumartesi

Arka planda hallediyor işini, oysa vitrinde olması bekleniyor


Derbi öncesi çoğu Galatasaraylının yaptığı özel röportajları takip ettik, ben yine Belhanda üzerinden yürüyeyim. Dikkatimi çeken iki açıklaması var, daha doğrusu benim şu ana kadar yazdıklarımın altını çizen;

"Ben farklı bir 10 numarayım. Beni diğer 10 numaralardan ayıran özellik; defansif olarak çok çalışmam ve çok koşmam."

"Önemli olan gol atmam değil takımın kazanması. Ben takıma odaklı oynarım. Çünkü maçları takım olarak kazanır veya kaybedersiniz."

Durumunu, özelliğini özetlemiş. Sneijder kıyası bu noktada o kadar anlamsız ki. Sneijder'in mevcut durumunu konuşmuyorum, rakip ceza sahasına yakın olduğunda etkili bir 10 numaraydı. Oyun aklıyla yürür, şut özelliğiyle de bitiren bir isim. Belhanda ise farklı, onunla oynanan oyun başka. Tam aksine orta sahaya daha yakın oynar, sahada adım atmadık yer bırakmaz, defansif sorumluluklarını da yerine getirir, koşar ve mücadele eder.

Tudor'un beklentisi de bu, tüm takımın mücadele etmesi ve savunabilmesi. Mücadele ve pres gücümüz yüksek, bunda Belhanda'nın da payı büyük. Mutlaka daha iyisini yapması gerekiyor, özellikle hücum noktasında çok daha sorumluluk almalı, gerektiği yerde tek başına maçı alabilmeli. Bunu geçmişte yapan bir isimdi, yetenek noktasında Lincoln'le birlikte gördüğüm en iyi 10 numaralardan biri. Şu zamana kadar farklı özelikleriyle ön plana çıktı, insanların beklentisi ve Belhanda algısı farklı olunca hayal kırıklığı gibi nitelendirildi.

Asist katkısı var ayrıca, neredeyse atılan her golde Belhanda aksiyonun bir tarafında. Gole takılmamalı, rakip ceza sahasına özelliği itibariyle uzak oynuyor, gol atmak anlamında çok da zorlamıyor. Gol sayısı üzerinden eleştirmem, asist katkısı daha kıymetli olacak. Galatasaray ligin en golcü takımı zaten, güçlü bir hücum hattı var. Ayrıca öyle performanslar izliyoruz ki Belhanda o isimlerin arasında ön plana çıkamamış gibi görünüyor. Arka planda hallediyor işini, oysa vitrinde olması bekleniyor..

9 yorum:

  1. Belhanda ne yazık ki uzaktan 3 5 gol atmadığı sürece,ne biliyim frikik felan kullanıp gol atmadığı sürece bilinçli ve bilinçsiz şekilde eleştirilmeye devam edecek.Ben sen veya onu savunan,ne yaptığını anlatan kişiler olarak biz ne kadar bu önyargıyı kırmaya çalışsak da onu eleştiren diğer insanlar bunu anlamayacak veya anlamamazlıktan gelecek.Geldiğinden beri inanılmaz bi yıpratılma politikası uygulanıyor kendisine

    YanıtlaSil
  2. Bugun fırsat Belhanda göster kendini toplu topsuz oyunda gözüm sende... Yapamadığın işi yapıyormuş gibi oynamaya kalkma... tek dokunuşla top stop edemiyorsun üstüne bir de topuk pası ya da görmeden no look pas atmaya çalışıyorsun yapma bunu... basit oyna... konsantre ol... defansif anlamda da pozisyonun sonrasını düşün... tehlikeli hareketlere girme evladım...

    MKİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna ise kısmen katılmıyorum :)

      Sil
    2. Belhanda aferin oğlum bu kafayla devam sen... Burak bu kadar gereksiz kart alan oyuncunun iyi tarafını kötü tarafını objektif değerlendirmek lazım.

      Tudor belki maç başı fantazisi nedeniyle 19çdk yaptığı değişiklik sebebiyle Belhanda'yı çıkarmadı ama belliydi perşembenin gelişi. Belhanda yerine Gary'i koyup fegholuiyi serbest oynatabilirdi aferin Tudor.

      Adaletli olunmalı...

      Sil
    3. 0-0 biterse çok iyi...

      Sil
    4. Belhanda konusunda yazdım, yarın yayında..

      Sil
  3. Gomis Eren değişikliği niye oldu... Eren'e hakaret bi anlamda adam ne yapsın... Depar atacak Garry kulubede...

    Tudor ve Belhanda elele yediniz maçı... 0-0 iyi skor sizin yüzünüzden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de anlamadım, madem o değişiklik oldu ama son hamle neden Çalık ya da?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir