3 Ekim 2017 Salı

Bloga gelen yorumlardan biriydi, Podolski şu Galatasaray'da yer alsa ne olurdu?


Bloga gelen yorumlardan biriydi, Podolski şu Galatasaray'da yer alsa ne olurdu? Nedeni şu, 40 yıllık Galatasaraylı gibi hareket eden yabancılara sahibiz, henüz ilk sezonları olmasına rağmen. Ortaya koydukları büyük bir karakter var ki Podolski'yi de şu kadroda görsek nasıl olurdu sorusu geldi. 

Daha iyi bir Galatasaray'da görmek isterdik Podolski'yi, akla gelmesi biraz da bundan. Kewell için de aynısını yazardım, unutulmayan yabancılar arasına girdi ama Galatasaray forması giydiği 3 sezonda iyi dönemler yaşayamadık. Podolski de unutulmayacak, iyi ki bu formayı giydi dediğim yabancılardan biri.

Özellik itibariyle böyle bir profile de ihtiyaç var aslında. Tolga Ciğerci'yle birlikte sol tarafta farklı bir kimlik yarattık ama gol yüküne katkı sağlayabilecek, forvet özellikli bir kanata hayır demezdim. Podolski'nin oyun kurucu ve teknik özelliğinin de yüksek olmasından kaynaklı şu düzende iş görür diyebileceğim bir tarzı vardı. 

Bir forvet alternatifi daha gerekiyor, ister istemez Gomis / Podolski bir arada nasıl olurdu diye düşünebiliriz. Yine de bunlar fizik gücü yeterli olan, bildiğimiz Podolski üzerinden kurulan hayaller. O Podolski'nin zaman içinde eridiğini, artık kanatlarda tempoyu kaldıramadığı için forvete evrilmek durumunda kaldığını söylemek lazım. Galatasaray'da forvet oynaması bu yüzden, kendi kariyeri anlamında iyi bir hamleydi.

Sahte 9 dedik, rakip ceza sahasına pek girmeyen, rakip yarı sahasında gezen ve şut kovalayan. İyi bir sol ayağı var, bu gücünü hiçbir zaman kaybetmedi. Gücü düştü ama, Galatasaray'a ilk geldiğinde yıkılmayan bir Podolski vardı, zamanla eridi. Bitiriciliği ve forvet etkisiyle ayakta kaldı, birçok gol attı, önemli maçlar da kazandırdı ama yetmedi. Sneijder'in yaşadığı sorun da buydu, mevcut Galatasaray oyununda bu tempoların ayakta kalabilme ihtimali yoktu.

Japonya'ya transferi sezon içinde açıklandı, oraya gidişi de boşuna değil. Galatasaray'a geldiğinde Euro 2016 bir hedefti ve başardı. Hedefi de kalmadı, sakatlık dönemlerini de atlamayalım. Çin değil de Japonya'ya gitti, Podolski adına bir plandı. Bundesliga'ya da dönebilirdi, Köln'de bitirmesi mümkündü ama zorlamadı bunları, Tsubasa kramponları giyiyor, buradan pay biçin. Oranın yıldızı, el üstünde tutuluyor.

Gücünü ve temposunu koruyabilse şu Galatasaray'da yaratacağı etki büyük olacaktı. Ben de Gomis'le birlikte onu izlemek isterdim, özellikle sol taraf için böyle gol özelliği olan bir isim güzel olurdu. Sadece orası da değil, forvet veya arkası, Podolski hücum için iyi bir alternatif. Yapacak bir şey yok, Kewell gibi hatırlayacağız onu da, iyi bir döneme denk gelmemiş olması onun şanssızlığı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir