18 Ekim 2017 Çarşamba

En beklenmeyen katkı, Galatasaray'ın tahmin edilemez özelliği de bu


Selçuk İnan'ın Konyaspor maçında oynadığı oyun önemli, umarım devam ettirir. Rotasyon diyoruz, özellikle orta saha için elimizin zayıf olduğu doğru bir yorumdu. Selçuk İnan'dan beklenti sahibi değildik, yorumun temeli bu. Hala bazı isimlerin alternatifi yok ama Selçuk İnan eğer bu görüntüyü devam ettirecekse kıymetli bir hamle halini alabilir. Bunu da herkesten çok ben isterim.

Garry Rodrigues'in özverisine de saygım büyük, bu sezonun en büyük çıkış gösteren futbolculardan biri. Mücadelesi ve patlayıcı özelliğiyle şu ana kadar geçen süreçte önemli katkılar yaptı. Mevcut durumumuzda da kıymeti büyük. Ama ona da alternatif gözüyle bakıyorum, Feghouli dönene kadar ki geçen süreci idare etmesiydi beklentim, etti de. Kenardan geldiğinde enerjisi ve patlayıcı özelliğiyle kıymeti daha da artacaktır.

Bu iki isimle başlama nedenim şundan, Tolga Ciğerci'nin dönüşü itibariyle kimin oynayacağı sorusu. Benim cevabım net, bu isimler Tolga Ciğerci'den sonra gelir. Yükseliyor dediğimiz, övdüğümüz sistemin en temel parçalarından çünkü. Tolga Ciğerci sonrası Galatasaray'ın oyununun biraz olsun düştüğüne inanıyorum, kazanıyoruz ama kendisini de arıyoruz. Feenrbahçe maçında sahada olması o kadar önemli ki.

Feghouli de Belhanda gibi daha serbest rolde, onları forvetin arkasında düşünüyorum. Feghouli'yi kağıt üzerinde sağa yazıyoruz ama öyle değil. Tıpkı Tolga Ciğerci'de olduğu gibi. Kağıt üzerinde sol yazıyoruz ama aslında bir orta saha, temel görevi bu. Hücum / orta saha bağlantısının en temel parçası, ön alan baskısının en önemli ismi ve seken / boşta olan topları toplayan bir numaralı isim. Rakip ceza sahasına sürpriz girişlerini ve attığı golleri saymıyorum bile, bir de taşıdığı gol yükü var. 

En beklenmeyen katkı ama yapıyor, Galatasaray'ın en tahmin edilemez özelliği bu. Kimse Tolga Ciğerci'den bunu beklemedi ama Tudor öyle bir rol verdi ki herkes şaşırdı. Bu yönde Tolga Ciğerci'ye önlem alamazsın, hücum anlamında daha önemli kozlar var çünkü, risk almak demek bu. Görmezden gelemiyorsun, hücum katkısı yüksek. O an ne yapacağını kestirmek güç, geçen sezon isabetli şutu yok dediğimiz adam gün itibariyle Gomis'den sonraki en golcü Galatasaraylı.

Tolga Ciğerci gün itibariyle idmanlara katılıyor, görev verilmesi halinde ise Fenerbahçe maçında sahada. Tudor'un 2. bir ihtimal düşüneceğini zannetmiyorum, Tolga Ciğerci'yi 11'e yazacaktır. İhtiyaç var, düzenin kıymetli bir parçası. Badou Ndiaye'yi biraz daha hücuma atabilmek anlamına gelecek bu, Tolga Ciğerci olmadığında risk alamadı ve çok çıkmamaya başladı. Tempomuz, ön alan baskımız çok daha yükselecek..

4 yorum:

  1. Mariano-Maicon-Serdar-Latovlevici
    -------------Fernando -----------
    Feghouli--Ndiaye--Tolga--Belhanda
    ---------------Gomis-------------

    Maça başlar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga ile Belhanda'yı yer değiştir, 11 aynen bu :)

      Sil
  2. Feghouli işin içinde olduğunda bir nevi 3 adet 10 numara ile birlikte oynuyoruz. Henüz bu türden bir üçlüye oynamanın istatistik katkısını alabilmiş değiliz ama savunma boyutunda 3 adet 10 numara özellikli adamın zafiyetini yaşamıyoruz. Bunların tabela etkisini de görmeye başlarız ilerleyen haftalarda diye düşünüyorum. Bu da Galatasaray'ın bilinmezlik ve çok yönlü olma silahlarını artıran bir etken. Tek olması gereken ama beceremediğimiz şey (bu haftalar itibariyle) sakin kalıp tempoyu düşürebilmek. Oyunu kendi elimizde tutup aktif dinlenme sağlayabilmek. Bu haftalar ilerledikçe takım temposunu koruma ve sakatlıkların önlemini alma adına çok çok önemli olacak şahsi fikrim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ve Belhanda'dan aldık, bence yanlış bakıyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir