7 Ekim 2017 Cumartesi

Fatih Terim kovulduğunda kurtuluş şarkıları söylüyordunuz, buyurun Lucescu


Lucescu geldiğinden bu yana 3 hedef maç oynadık, 2'sinde gerek skor, gerekse oyun anlamında ezildik, Hırvatistan karşısında ise bir şekilde kazandık. Rakip eksik ve yorgundu ama bir şekilde kazanmak olaydı, ihtimal yaratıldı. Hadi Lucescu takımı ve oyuncuları tanımıyor diyelim, ilk 2 maçı da bir kenara bıraktım. Senin finalin İzlanda maçı ve kendi sahanda varlık gösteremedin.

İhtimali yarattın, bir şekilde ipler senin eline geçti. Milli Takım ezberi şunu der, en zor şartlarda bir şekilde ayağa kalkar bu takım. Futbolu bir kenara bırakıyorum, o inanmışlık ve mücadeleyle sonuca ulaştın kaç kere. Bunu da yapan isim Fatih Terim'di, aslında ihtimali yaratanın da o olduğunu söyleyelim. Fatih Terim kovulduğunda kurtuluş şarkıları söylüyordunuz, buyurun Lucescu..

İzlanda maçının neyini konuşalım. Bizi düzenli olarak yenen bir ekip ama ısrarla İzlanda'nın nüfusuna ya da yüz ölçümüne odaklıyız. Doğru ve işleyen bir sistem takımı, sen kendini şu şartlar altında onlardan büyük göremezsin. Yüzde 75 - 25 topa sahip olma oranın, başarılı pas 536 - 137 ama rakip 16 şut atmış, sen 8. Topa sahip olmak ve ısrarla pas yapmak bir plan ama sonuca gidebildiğin sürece. Organizasyonun yok işte, doğaçlama oynuyorsun ve planı olan, işleyen bir sistem seni kendi sahanda rahatlıkla yeniyor.

Yine yabancı sınırı denilecek, işin komik tarafı o. Ligin en iyi yerli stoperini maç kadrosuna dahi almıyorsun, Ömer Toprak gibi bir stoper yedek ama Mehmet Topal'ı stoper oynatma sevdası. Stoperi geçtim, kendi pozisyonunda dahi yaranamayan bir isme dönüşmüşken. Yenen 2 gol onun esiri, maç öncesi bağıra bağıra söylenen şey, sürpriz değil ki.

Oğuzhan Özyakup, Nuri Şahin ve Emre Belözoğlu, 3 benzer, inceci orta saha. Topa sahip olayım diye bir plan düşünmüşsün ve rakip hızlı gelir mi, sonuca gider mi diye bir düşüncen yok. Kim basacak, kim tutacak. Uyum arıyorsun ama bu orta sahayla uyumsuzluk yaratıyorsun. Arda Turan zaten bitmiş, sol taraf Caner Erkin'e bakıyor. Cenk Tosun sağda görünüyor ama forvet oynuyor, sağ taraf Kaan Ayhan'a bakıyor. Ne kenardan ne göbekten gelebiliyorsun, sürekli pas yapar haldesin ama İzlanda seni o kadar güzel uyuttu ki.

Yetmiyor, 2-0 mağlupsun ve oyuncu değişikliğin Nuri Şahin / Ozan Tufan. Gol atmak mı yememek mi amaç, ikisi de tutmadı çünkü. Üstün antrenör performansıdır bu, derslik. Cengiz Ünder gibi bir isim maç kadrosunda yok, iyi kötü Emre Mor var ama 3-0'dan sonra düşünüyorsun. Lucescu bunun için mi geldi, anlamadım. Amaç kayıtsız şartsız Dünya Kupası değil miydi? Bu yaşta bir teknik adam ile yapılanma değildir amaç, zira tercih edilen veya edilmeyen futbolculara baktığımızda bunu görüyoruz.

Dünya Kupası ihtimali bitti işte, 2002'den beri göremediğimiz bir şampiyona. Neyse ki yaşım tuttu, o günleri net hatırlıyorum. Potansiyelimiz var, iyi futbolculardan kuruluyuz, gelecek adına da umut dolu olmamız için nedenlerimiz var (genç isimler bazında) ama ısrarla takım olamıyoruz, bir düzen ya da sistem yaratamıyoruz. Bari bir mücadelemiz vardı, böyle ihtimaller dahilinde futbolumuzla olmasa da mücadelemizle şartları zorlardık. Onun da içi boşaldı..

11 yorum:

  1. Yilmaz Vural ve yeni TFF yønetimi. Belki ozaman 2020'yi gøruruz. Artik bu Topal'lar , ofsayta top bekleyen Burak'larla da olmaz. Hele Ozan'la hic olmaz. Kemik kadro Caglar-Kaan-Yazici-Abdulkadir-Emre Mor- Cengiz - Enes gibi genclerden olusmali. Yanlarina da Avrupa altyapisi yada tecrubesi gørmus Ømer Toprak-Nuri Sahin-Emre Beløzoglu-Yunus Malli gibi tecrubeli isimler. Ozan, Mehmet Topal, Selcuk Inan, Arda, Volkan Sen, Burak Yilmaz'in milli takimda yeri yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz Vural isminde ciddi misin :)

      Sil
    2. Ciddiyim, sanki senin cok sevdigin Fatih Terim bu sefer iyi miydi? EURO 2016'da Ozan-
      Selcuk ikilisinde inat eden kimdi? Mehmet Topal'i gene Lucescu gibi stoper oynatan kimdi? Volkan Sen'i her defasinda kadroya alan kimdi? Yilmaz Vural mi komik geliyor? Mustafa Denizli'den birsey olmaz. Senol Gunes'i Besiktas birakmaz. Okan Buruk ve Ersun Yanal var onlarin da søzlesmeleri var. Bosta iki teknik direktør var milli duyguyla bu is icin herseyi yapacak: Riza Calimbay ve Yilmaz Vural. Yilmaz Vural kimse beklemiyorken Gøztepe'yi superlige tasidi. Calimbay'inda gecen sene yaptiklari ortada. Antalya'nin bu seneki performans dusuklugu'de sakat ve huzursuzluk cikaran oyuncular fazla. Yilmaz Vural canla basla calisir , belki bu sans bir daha gelmez diye.

      Sil
  2. Dunya kupasina katilma sansimiz Terim zamaninda neredeyse bitmemis miydi zaten? Lucescu secimi hata idi ama Terim ile devam etmek daha buyuk bir hata olurdu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmemişti, tüm sıcaklığıyla devam ediyordu. Çünkü bir şekilde hava yakalanmıştı, kazanıyorduk. Ukrayna maçına gelen sürece Terim getirdi seni.

      Sil
  3. Luce tam bir piyon. Kadrosunu kendi yapmadigi cok cok acik. Milli takim Terim'den sonra futbolcuya dayali duzene geri dondu. En cok kanima dokunanda Luce'nin bir papagan gibi kulagina soylenenleri tekrar etmesi. Rusya'da yabanci siniri olmamasi icin dogru diyen Turkiye'de egri diyor. Parasini kim verirse ona gore konusan bir karakter(siz).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, ben de hiç sanmıyorum ki bu kadrolar onun olsun..

      Sil
  4. göbekli arda,37 lik emre,şovmen burak için feda edildi Fatih Terim ...bakalım bjk için ligde ne taklalar atacaksın tüpçü..lanet olsun böyle futbol düzenine..yalakalığı bırakın, işinizi yapın kardeşim...

    YanıtlaSil
  5. Haklısın derken ilk cümle içindi sanırım. Hakem konusu sen istemesen de o konuya girmek, bir Türkiye gerçeği Burak kardeşim.. saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girilir ayrı nokta, girin de zaten, yazın :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir