1 Ekim 2017 Pazar

Feghouli'yi izlemek çok büyük bir keyif olacak


Tolga Ciğerci'nin yokluğunda kimin oynaması gerektiği üzerine tartışmadık bile. Acaba Selçuk İnan mı özelinden bir gündem yaratıldı ama tercih en başından bu yana Feghouli'ydi. Fizik durumu yeterli olacak mı özelinden düşünülüyordu ama beklediğimin de üzerinde bir etki bu. 50 dakika içinde işi bitirir ve Feghouli kenara gelir diye bekliyordum, o ise 90 dakikanın hiçbir anında düşmeyerek maçı kazandıran isim oldu.

Kalitesinin tartışması olamaz, hücumu ileriye taşıyacak unsurdu kendisi. O bitirici dokunuş diyordum, 2 haftadır etkisini izliyoruz. Bursaspor karşısında kenardan geldi ve geri dönüşü sağladı, o isyanı, hareketliliği getiren isimdi. Karabükspor karşısında ise 90 dakikalık bir etkisi vardı, hücumun ayakta tuttu, attı / attırdı. Akıl koymadığı bir an yoktu sanırım, o kadar ince görüyor ki. Attırdığı gol işin zirvesi, Maicon'u hissetmesi.

Sadece hücum değil, oyunun iki yönünde var katkısı. Özelliği bu, oynadığı kanadı bütünüyle kullanır, savunmasına da yardımı vardır. Mariano / Feghouli kanadı bana büyük heyecan veriyordu, o etkiyi izlemeye başladık. Girdiği 10 iklili mücadelenin 7'sini kazandı, 3 tane top çalması var. Garry Rodrigues'u mücadelesi noktasında övüyorduk, o övgüyü de hak ediyordu ama Feghouli de aynı mücadeleyi gösteriyor. Üstüne bir de hücum kalitesi diyoruz, takımın seviyesini fazlasıyla yukarı çekecek.

Belhanda'yı da rahatlatacak, 10 numara özelliğini Feghouli de taşıyor. Hatta bu sayede Belhanda'yı sol tarafa, Badou Ndiaye'yi forvetin arkasına çekebiliriz. Belhanda'dan sorumluluk, hücumu daha sürüklemesini bekliyorduk, Feghouli o işi Karabükspor maçında yaptı. 50 dakikalık bir enerjisi vardır diye umarken üstelik, hazır değil. Milli Takım arasının ardından çok daha iyi noktaya geleceğine eminim, Feghouli'yi izlemek çok büyük bir keyif olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir