31 Ekim 2017 Salı

Galatasaray'ın temposuna dayanmak zordu, bunu tekrar hatırlamak gerekiyor


Trabzonspor karşısında kötü bir mağlubiyet aldık, bir şey oynamadan. İşin hakem boyutu ayrı, ilk etapta kendimize bakmamız gerekecek ve bir an önce bu maçı arkamızda bırakmalıyız. Gençlerbirliği maçı yeni bir başlangıç, Çık, tempo ve baskınla kazan, ne olduğunu tekrar hatırlat. Bu takımın şampiyon olacağına inanıyorum, taraftarın desteğini yitirmemesi gerekiyor.

Tudor'u eleştirmek bir yana, bunu ben de yapıyorum. Hataları var, geçen sezondan bu yana bunları konuşuyoruz zaten. Eksikleri biliniyor da bir konu unutuluyor, bu takımı mevcut durumuna o getirmedi mi? Lideriz, büyük puan farkı yakaladık, bu puan farkı biraz da böyle maçlarda kaybetme kredisi. Trabzonspor'u keşke yenebilseydik, en azından böyle bir oyun sonrasında kaybetmeseydik. Bu ayrı nokta ama lider olduğumuzu unutuyoruz.

Fenerbahçeliler Aykut Kocaman'ı böyle eleştirmiyor, öyle söyleyeyim. 7-8 puan geriye düşen biz olsak neler denilecekti kim bilir, şu noktada dahi öldürüyoruz, asıp kesiyoruz. Biraz daha sakin olmalı, beklemeli. Oynanan oyunu övüyorduk, kurulan kadroyu konuşuyoruz ama bu takımın kurulmasına ön ayak olan da Tudor. İyi bir takım kurdu, bu noktaya asla tesadüfen gelmedi. 2 haftadır düşüş var, bunu da çözmesi gereken kendisi ve kredisi olması gerektiğini düşünüyorum.

Gençlerbirliği maçına yeni bir başlangıç olarak bakmak istiyorum. Cuma günü kazanalım, sonra hafta sonunda puan kaybı kovalarız. Devamında Milli Takım arası geliyor, toparlanmak için iyi bir süreç. Sallanıyoruz çünkü, nefes almamız gerekiyor. Başakşehir maçı ise yeni bir kırılma noktası olacak, kaybetmememiz gerekiyor. 

Devre arasında inanıyorum ki 3-4 hamle yapılacaktır. Kulübe zayıf dediğimde eleştirildim ama tablo bu, kenardan seyri değiştirebilecek kaç tane futbolcumuz var. Eksikler belli, eminim ki çalışmalar başlamıştır, bu anlamda yaz dönemi önemli referans. Ligin ilk yarısını olabildiğince iyi geçirmek, lider kalmak gerekecek. Sonrasının daha iyi olacağını düşünüyorum, güçlü bir takımız. Her şeyden önce Gençlerbirliği maçı tabii, kazandıktan sonra daha detaylı konuşuruz.

Trabzonspor çok daha kötü durumuyla Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir deplasmanlarında kaybetmedi. Kaybetmemiz kötü ama bu takımlarla kendi sahasında oynayacak, bu anlamda büyük bir eksi yazmıyorum. Suni deniyordu ya puan farkına, kimler hangi takımlara, nerede puan kaybediyor görüyoruz. Bu fark asla suni değildir, Galatasaray hak ederek bu noktaya geldi. Büyük maç, derbi kazanamadığımız doğru, aşılması gereken büyük bir sorun olduğuna da inanıyorum.

Galatasaray'ın iyi oynadığı bir oyun vardı, bundan saptık aslında. Ön alanda daha hareketli ve agresif olduğumuz, pas trafiğini hızlandırdığımız. Fernando'ya baskı dedik ve Badou Ndiaye'yi geriye çektik, o zaman oyun sendelemeye başladı. Büyük maç diye adlandırdığımız karşılaşmalarda ise farklı planlar denedik, bunun tutmadığını görüyoruz. İyi olan bir oyunumuz var, b ve c planları güzel ama a planı geliştirilebilir. Galatasaray'ın temposuna dayanmak zordu, bunu tekrar hatırlamak gerekiyor..

8 yorum:

  1. B planinda Mariano yu C planinda ikili forveti kullanarak bu devreyi bitirip sol tarafi bastan dizayn etmeliyiz.Sol taraf hic islemiyor Asamoah i almak zor devre arasi en azindan sol önde top yapacak birini bulmaliyiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru, sol taraf yok. Sağa odaklı kalıyoruz, haliyle Mariano üzerinden yürüyen plan tek başına yeterli olmuyor.

      Sil
  2. %100 katıldığım bir yazı. Fenerbahçenin Perreria ya , Advocat a İsmail Kartal a gösterdiği sabrı biz bir teknik adama gösterebildik mi, hiç sanmıyorum. Belkide onların anlayışı da yanlış olabilir ama bizim anlayışımızında doğru olmadığı su götürmez bir gerçek.
    Taktiği, teknik kendi içinde konular. Belki konuşsa haklılık vereceğin mantıkları olabilir.
    Tudor u eleştireceksek yedek kadrosunu kazanmaya çalışmaması yüzünden eleştrilebilir.
    Bende gömüyorum Yasin i, Selçuğu, Donk u, Sinan ı ancak bunların yağını çıkartmak yapılması gereken bir şey. Eleştireceksek bu yönden eleştirebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşırtıcı, bana katılır mıydın sen :)

      Sil
    2. Öyle olmasa ben her saat başı Twitter ına ve blog unu takip eder miydim. Gazete de yazar ol gazete alayım. Bütün görüşlerimizin bir olması gibi bir imkan yok. Ancak bir konuda kayıtsız şartsız ortak görüşümüz var o da ikimizde bu takımı seviyoruz ve bu takımın daha iyi günleri görmesini istiyoruz.
      Bir de Mourinho yu seviyoruz. O konuda hiç eleştirdiğim katırmamazlık yaptığım oldu mu hiç? Ayıp ettin şimdi :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Burak hocam hakem konuşmayı sevmediğini konuşmadığını biliyorum fakat bu sefer farklı bir sorum olacak beronun kırmızılık hareketinde hiç itilaf yokken hakem değerlendiren tüm yorumcular kırmızı diyorken lig tv nin özet yayınında böylesine fahiş maça etki etmiş pozisyonunun görüntüsü neden verilmez ? Var mı açıklaması çok merak ediyorum düşünceni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık seviyorum, konuşmamız lazım. Neden olduğunu az çok görmek lazım, amaç belli değil mi..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir