2 Ekim 2017 Pazartesi

İşleyen bir çarktan bahsediyoruz, bunun sigortası Fernando


Twitter'da dün gece açtığım anketin üzerine konuşalım derim. Zor bir anketti, ön plana çıkan çok fazla isim olduğundan. Sadece 4 şık yazabiliyoruz, şu isim neden yok denilebiliyor. Fernando, Gomis, Maicon ve Tolga Ciğerci'nin daha fazla ön plana çıktığını düşünüyorum ama keşke imkan olsaydı da Mariano ve Belhanda'yı da yazabilseydim.

Sonuçlara gelirsek, Fernando beklenildiği gibi farklı kazandı. Şu an işleyen bir çarktan bahsediyoruz, bunun sigortası Fernando. Öne çıkan birçok isim var, performansları övüyoruz ama o performansların arkasında da Fernando var. Maicon mesela, önünde Fernando gibi bir isimle o kadar fazla açık alanda yakalanmıyor, oysa en büyük sıkıntısı.

Saha içindeki birçok ismi rahatlatıyor, düzen bir anlamda onun üzerinden yürüyor. Ligin ilk 2-3 haftasında pas aksiyonu da Fernando üzerinden dönüyordu. Geriden oyunu kuran isimdi, bu da onu olduğundan değerli kıldı. Sonra rakipler buna önlem almaya başlayınca Badou Ndiaye biraz daha geriye çekildi, kaleye yaklaştırıldı. Böylelikle Fernando rahatladı, Belhanda da pas istasyonu olmaya başlayınca hücumun kalitesinin yükseldiğini düşünüyorum.

Takımın kaptanı değil ama lideri, bir de böyle bir unsur var. Geçmiş sezonlarda yaşanan en büyük sorunlardan biriydi. Lider karakterli futbolcu sayısı oldukça azdı, sahada karakter gösteremiyorduk. Bugün ise Fernando, Maicon, Gomis gibi isimler var, konuşulması gereken bir konu. Fernando bu işi o kadar derinden yapıyor ki, ön plana çıkmayarak.

Diğer sonuçlara gelirsek, Gomis 2. sırada. Doğal, takımın gol yükünü son 2 maça kadar çeken bir numaralı isim. O son 2 maçta da hücum etkisi yüksek, yanlış anlaşılmasın. Karabükspor maçında atılan 3 golde de bir şekilde var, onun üzerinden gelen goller. Ayrıca vitrin, her hareketiyle. Maicon ise 3. sırayı aldı, bana sorarsanız form noktasında ligin en iyi stoperi konumunda. Tolga Ciğerci de 4. olmuş, sürpriz diyebileceğimiz etkisiyle. Önemini ise yokluğunda gördük, bu çarkın en önemli dişlililerinden. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir