17 Ekim 2017 Salı

Linnes ve Latovlevici arasında kalite anlamında büyük farklar yok


Şimdi de rotasyonun diğer ayağını konuşalım, Latovlevici / Linnes. Serdar Aziz / Denayer rotasyonu kadar güçlü bir ayak değil ama sıklıkla bu değişimi göreceğiz. Maçına ya da taktiğine göre değişecek, ikisinden birinin istikrarlı şekilde devam edeceğini düşünmüyorum. Asamoah transferine kadar bu değişimi göreceğiz, o yüzden de mevcut özelinde iyi bir rotasyon.

Latovlevici transferini istemiştim, nedeni tamamen Asamoah beklentisi. Uzun vadeli bir adım değil çünkü, zaten o yönde bir sözleşme yapıldı. Süreci telafi etmek gerekiyordu, Ocak ayına kadar idare etmek. Orayı sadece Linnes'e bırakarak sezonu geçiremezdik, bu anlamda iyi transfer. Şu aşamada beklentiyi karşılayamadığına ben de inanıyorum ama ortada felaket bir görüntü yok. Çok yüksek bir beklenti olmaması gerekiyordu.

Linnes ya da Latovlevici arasında kalite anlamında büyük farklar olduğunu düşünmüyorum, ikisinin de birbirinden farklı özellikleri var. Pas oyunu oynadığınızda Linnes daha iyi tercih, ayağı daha temiz ve sağ ayaklı olması itibariyle kat ederek oynuyor. Latovlevici ise takımdaki yegane sol ayaklardan, Linnes'e oranla çok daha fazla bindiriyor, hücumu zorluyor. Şu ana kadar isabet sağlayamadı ama bunu yapması bile bir baskı unsuru, kanat etkisini dengeliyor.

Ortak noktaları ise ikisinin de savunmada zayıf kalması. Linnes ona oranla bu konuda bir adım daha önde ama yetersiz, Latovlevici ise neredeyse hiç varlık gösteremiyor. Bu özelliği hep zayıftı, çok şaşırmıyorum. Bir artısı şu, 3'lü savunmaya döndüğümüzde sol kanadı bütünüyle kullanabilmesi, bunu Linnes'le yapmak zor. 4'lü savunmanın solu tamam ama 3'lü savunmanın solunda etki edeceğini sanmıyorum.

Değişecek yani, maçına ya da taktiğine göre bu ikilinin yeri sürekli değişecek. Linnes daha genç, aslında sağ bek olması itibariyle takımda kalacaktır. Latovlevici ise geçici hamle, Asamoah gelene kadar ki süreci geçirmek anlamında. Asamoah sonrası ise çok daha başka şeyler konuşacağız, sol bek çok daha güçlü bir pozisyon halini alacak. Linnes / Latovlevici bir arada olabilir mi gibi sorular da oluyor, maç içindeki anlara oranla mümkün olabilir. Savunma söz konusu olduğunda Denayer sol beke çekiliyor daha çok ama sol öne bu ikiliden biri de geçebilir..

4 yorum:

  1. Latovlevici'nin son maçtaki ortalarını rakibe nişanlaması herkesi çıldırtmıştır herhalde. Linnes'in bütün ortalarını yerden yapması da bir sıkıntı. Defansif açıdan ikisi de sıkııntılı zaten. Bindirmeleri de öyle dengeli ve sinekten yağ çıkaran bindirmeler değil. Arkalarına adam kaçırıyorlar o da cabası. Ben hiç şüphesiz burada da Denayer'in oynaması gerektiğini düşünüyorum. Sol bekte de defansif yükü taşıyabilir bindirmeleri ise dengeli olur. Fenerbahçe maçı için de bence ilk sırada o yazılmalıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes ortadan ziyade daha pasla oynuyor, kat ediyor, sanki bir orta sahaya dönüşüyor. Telles de böyle oynardı ama o evrildi, şimdi iyi bir hücum beki oldu. Denayer de olunca çok savunmacı kalacak.

      Sil
  2. Ocak ayında Asamoah'a imza attırılırsa latovlevici gitmeli. 17 maçlık opsiyonu var Tudor pek dikkat etmeden kullanıyor. Ekstra oynayacağı sezona 600bin euro vermenin anlamı yok. İş Asamoah transferini bitirmekte düğümleniyor. Hazirana kalırsa Asamoah da Kaan da bize yar olmaz.

    Asamoah'ı ocakta almalıyız. Lato'nun 17 maçını ocaka kadar bitirmemeye dikkat eder umarım Tudor. Lato'yu ocakta bonservissiz ya da çok cüzi tazminatla göndermek varken 1.5 sezonluk kontratını ödemek zorunda kalmayalım. Belki Pako para + lato olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olacak zaten, plan o yönde. Opsiyonu işlese bile elden çıkarabilirsin, maaşı düşük.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir