13 Ekim 2017 Cuma

Transfer tarzı "2018" #1; Kaan Ayhan


Yeni bir ffp anlaşmasından bahsediyoruz, bu da bizi "sözleşmesinin son sezonunu" yaşayan isimlere yöneltiyor. Yapılmak anlaşmanın içeriğini henüz bilmiyoruz ama olacak şeyler az çok belli. Sattığın kadar al dönemi başlayacak, belki maaş sınırında bir düzenlemeye gidilecek. Omurgayı kurmamız önemliydi, şimdi bunun etrafını oluşturmalıyız. Sözleşmesi biten futbolcular, kiralık piyasası ya da ucuz maliyetli scout adımları.

Son 3 yıldır yazdığım bir konu başlığı, Şubat / Mart gibi konuşmaya başlardık. Bu yılın farkı var, piyasa bir hayli geniş. Geçen sezon bu denli geniş değildi havuz, 2018 yaz dönemi için ise oldukça iyi isimler var. Fırsattır bu, şimdiden harekete geçmek lazım. Asamoah konusunda iyi bir adım attık mesela, Ocak ayında yeniden zorlayacağız, olmadı yeni sezon adına bu transfer gerçekleşti diye düşünüyorum.

Havuz oldukça geniş, şimdiden başlamakta yarar var. İlgiyi, alakalı bu piyasaya çekelim, erken başlamak gerekiyor. Her zaman yaptığım uyarıyı tekrarlamakta yarar var, buraya yazdığım her ismi "transfer etmeliyiz" demiyorum. Burada konu olan "sözleşmesi biten futbolcular", gündem olabilecek hemen hemen her ismi yazmak istiyorum. Yerli bir futbolcuyla başlayalım, Kaan Ayhan'ın önemi gelecek sezonlarda daha net anlaşılacak.

Nedeni ise yabancı sınırı konusunda ne olacağını bilmemek. Bu sınır mutlaka böyle kalmayacak, kafaya taktılar, ülke futbolunu böyle kurtaracaklarını zannediyorlar. Beklentim şu, ilk etapta 3-4 yerli futbolcuya 11 zorunluluğu gelecektir. Serdar Aziz ve Tolga Ciğerci'yi 11 kullanıyoruz ama 3. bir ismi yazmak zor, alternatif anlamda bile. Kenardan getireceğimiz yerli futbolcuyu da bulamıyoruz, yerli için alternatif sayısını yükseltmek gerekiyor.

Kaan Ayhan, Schalke döneminde de konuşulan bir futbolcuydu. Şans bulduğu, Şampiyonlar Ligi kadrolarında dahi yer aldığı maçlar var ama bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. Frankfurt'a kiralanması da onda iyi bir etki yaratmadı ve Bundesliga 2'ye gitmeyi göze aldı. 500 bin avro bonservis karşılığında Düsseldorf'a gitmesi onun için kırılma anı oldu diyelim. 2 sezonda geldiği noktayla yeniden Bundesliga ihtimalini konuşur olduk.

Planlı bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bu yaz döneminde ciddi talipleri olmasına rağmen bir yıl daha Bundesliga 2'de kalmayı ve sözleşmesini tamamlamayı istedi. İpleri eline alacak bu sayede, kendisi için en iyi adımı atmak isteyecek. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Trabzonspor gibi takımların mutlaka transfer etmek isteyeceğini düşünüyorum. Bahsettiğim yabancı sınırı düzenlemesi geldiği an ise daha da değer kazanacak. Reddedemeyeceği bir yıllık ücret gelmemesi durumunda ise Bundesliga'da devam edecektir. 

Milli Takım'ın da önemli parçalarından biri olmaya başladı. Fatih Terim onu ilk etapta Milli Takım'a aldı ve şans verdi. Son Hırvatistan maçı ise onun adına zirve diyebilirim, maçın adamıydı belki de. Ülkenin gelecek beklediği isimlerden, potansiyeli yüksek. Sağ bek, stoper ya da orta saha olarak kullanabileceğiniz, kıymetli bir joker. Pas özelliği ve tekniği bir savunma oyuncusuna göre çok iyi mesela, hızı belki sorun ama temposu yüksek. Tudor'un kalemi diyeceğim oyunculardan, Galatasaray onun için doğru adreslerden biri olabilir.

2017 Aralık ayında yazmıştım bu yazıyı, şu noktada o günlerin üzerine de koydu diyebilirim. 


Adını sık anıyoruz, şartları zorlamalıyız. Dediğim gibi, değeri önümüzdeki yıllar içinde daha da anlaşılacak. Bundesliga'da kalacağını düşünsem bile bonservisinin olmayacağını düşünerek yıllık ücret noktasında biraz daha cömert hareket etmek gerekir. Yaşı 22, hem gelecek hem de oluşabilecek şartlar itibariyle atılabilecek en önemli yerli transfer adımı..

12 yorum:

  1. Kaan ayhan için şu anda beşiktaş'ın adı da geçiyor umarım onlara fırsat vermeden alabiliriz uzun yıllar faydalı olabilecek bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, değeri sonraki zamanda daha anlaşılacak..

      Sil
  2. Fernando'nun görevini yapabilecek iyi bir rotasyon oyuncusu Kaan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan'ı alabilirsek Denayer'in bonservisini almaya gerek kalmayabilir. Elimiz rahatlar.
      Haldun Üstünel nerdesin... Sessiz sedasız iş bitiren adam lazım. Cenk Ergün iyi niyetli ama en ince ayrıntısına kadar her detay 1-2 günde basına sızıyor ve çoğu doğru çıkıyor işin kötüsü... Oyuncuyu havaalanında görelim gazetelerde değil :)

      Sil
    2. Aynen öyle, birçok pozisyon için yerli alternatif olacak..

      Sil
  3. Yasin’in hakkını yememek lazım,maaşı da düşük her maç katkı da veriyor

    YanıtlaSil
  4. Kaan şimdi gelirse Donk gider ama Kaan'ın Almanyadan gelme niyeti pek yok

    YanıtlaSil
  5. Bonservis ödeyip devre arasında almak pek mantıklı gelmiyor. Kaan Düsseldorf'ta her maç ilk 11 oynuyor gelişiyor. Sene sonu daha hazır daha pişmiş hem de bonservissiz gelecek.

    Devre arası gelse elde önstoper oynayabilecek Donk sağ bek oynayabilecek Denayer var. Sezon sonunda ise Donk De Jong ve hatta Denayer'le bile yollar ayrılacaktır. Kaan'ın sezon sonu gelmesi daha iyi olur sanki. Tabi yazılı anlaşmayı şimdi yapmak kaydıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana mantıksız gelmiyor, talibi çok olacak çünkü. Şimdiden işi bitirmek ve birçok pozisyonu alternatif altına almak kıymetli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir