30 Ekim 2017 Pazartesi

Tudor değil, isteyebileceğiniz herhangi bir x teknik adam da bu kulübe ile zorlanacak


Tudor'u oyunu okuma anlamında eleştiriyorum, yaptığı çoğu hamle ya geç ya yanlış. Detayına ineriz ama bir konu var, Galatasaray kulübesinin zayıflığı. Şöyle bir yorum geldi, "kulübe iyi olsa bile, Tudor oyunu bu kadar kötü okuyorken katkısı olabilir mi". Görmeden bilemeyiz, o imkanı eline vermek, sonrasına bakmak gerekiyor. Tudor değil, isteyebileceğiniz herhangi bir x teknik adam da bu kulübe ile zorlanacak.

Tudor'u kayırmaya çalışmıyorum, aksine eleştireceğim. Gomis / Eren Derdiyok değişikliği gibi, akıl alır gibi değil. Açıklanabilir bir değişiklik değil, ne değiştireceksin ki Eren Derdiyok'la. O an oyun Gomis'e uygun değildi dedi, Gomis'e uygun olmayan ve Eren Derdiyok'a uyacak nasıl bir oyun vardı ki? Kenar ortası yapmıyorsun, top doldurmuyorsun, Eren Derdiyok'la ne yapacaksın o dakika. Ayrıca onu oyuna almak için Gomis'i kenara alman gerekmiyor ki.

Bir yandan da bakıyorum, farklı bir forvet alternatifi yok. Gomis'in başka özellikleri de var ama tarz olarak Eren Derdiyok'la yakınlar. Hızlı bir oyuncu lazım, ön alanda baskı yapacak, rakip savunma arkasına sarkabilecek, kanat özelliği olan. Almadık işte, haliyle alternatif kalmadı, Eren Derdiyok'a bakıyoruz. Kötü bir isim olduğuna da inanmıyorum, kariyeri ortadadır ama Gomis'in varlığında doğru alternatif değil.

Daha da açayım, Garry Rodrigues dışında güvenebileceğim bir yedek yok. Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'ü de eleştiriyoruz, beğenmiyoruz. Belhanda olmadığında yerine yazabileceğimiz kimse olmadığını da gördük, orta saha aynı şekilde. Selçuk İnan'ın Konyaspor performansı bir ışık yaktı dedik, gördük ki yalanmış. Badou Ndiaye ve Feghouli olmayacak Gençlerbirliği maçında, yerlerine kimi yazacağız.

Hadi bir maç planı oluşturursun da kenardan güçlü alternatifleri getirmek gerekiyor. Beşiktaş oyuna Tolgay Arslan'ı alıyor mesela, bir anda tüm çehre değişiyor. Beşiktaş, Fenerbahçe veya Başakşehir'in gerisindeyiz kulübe noktasında, Ocak ayında buraya acil takviye gerekecek. Tudor'un maçı okuyamadığı, hatalı hareket ettiği doğru da, malzeme nihayetinde bu.

Oyun biliniyor diyoruz, rakipler buna önlem alabiliyor. Bizim bu önleme karşı yapabileceğimiz hamle kalmıyor, gerekli alternatifimiz yok. Fernando'ya basıyorlar, evet. Bu durumda Badou'yu geri çekmek zorunda kalıyoruz, önde tutamıyoruz mesela. Biri eksiliyor ya da, yerine kimseyi yazamıyoruz. Eleştirilen Belhanda'nın dahi alternatifi yok..

13 yorum:

  1. Arda Turan konusunda biraz şımarıklık yapıyoruz gibi geliyor. Sanki oturmuş kadromuz , sistemimiz varda Arda gelirse bozacak. Zaten 8 alıyor en Barcelona'da , bırakacak gelecek max. 3 milyona da adama küfrediyoruz gelme diye. Sonra yedek kulübesi zayıfmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içini konuşabilsek keşke, yoksa Arda tarz itibariyle cuk uyacak bu kadroya..

      Sil
  2. muslera
    denayer-maico-serdar-lav
    fernando-selçuk
    garry-belhanda-tolga
    gomis
    gençlerbirliğine yeter.

    *tudor çalışkan, hırslı ve öğrenen bir hoca; bu kadronun tarzı bir hoca
    *çok iyi bir başlangıç yaptı.
    *90lılar tüketmeye o kadar yatkın ki, kulüp sevgisinin önüne geçiyor bu!
    *neden böyle söylüyorum, takım kazanıyor istemediği oyuncu (belhanda, tolga vs.) oynuyor veya takit var diye sevinemiyor, oyuncuya hocaya sallıyor...

    not: siz hatırlarsınız 96da fener 4ledi bizi,o takım ve hoca 4 sene üst üste şampiyon oldu, şimdi olsa terimin ne hocalığı ne adamlığı kalırdı, yönetim de kovardı kolay yoldan

    şu an bu takımın en büyük rakibi ne yazık ki bu taraftar profili

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar profili en büyük sıkıntılardan biri, bu doğru. Kötü oynadık ve kaybettik ama her şey bitmiş gibi hareket ediliyor. 8 puanlık fark bunun için değil miydi, olası kayıp durumunda. Bu Trabzon gitti Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş deplasmanlarında kaybetmedi.

      Sil
  3. gs'nin çooook ciddi bir medya sorunu da var. dilersen bu konuda da yazı yazabilirsin bence..
    fb ve bjk muhabiri/yorumcuları çoğu zaman amigodan farksız. bu kötü bir şey elbette. ama bu ülke böyle bu düzen böyle! neden bir tek biz enayi gibi davranıyoruz? daha doğrusu enayilik de değil. kişisel hesaplar hep ön planda.
    isim de veririm bir sürü. atıyorum levent tüzemen. dün rastladım. tudor da tudor, tudor da tudor.. sonra da fatih terim güzellemesi..
    hakem sana top oynatmıyor top? topa giremiyorsun! hemen düdük. 1 satır söyle be arkadaş! medyada "kavga edecek" amigolara çok ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medya sorunu ayrı, taraftar sorunu ayrı.. Çok doğru.

      Sil
    2. Levent Tüzemen'in ayıp olacak ama zekası kapasitesi malum kendi farkında değil ama. Rıdvan vs. sinsi takımları lehine gündemi manipüle ederken bizim ne yöneticimizden ne yorumculardan hayır var ergen taraftar da öyle eski oyunculardan Hagi vs. yabancılar dışında sevilen oyuncu yok. Kulupte birlik yok. Ergün Penbe bile kulübe kırgın. Akıllı uslu beceri sahibi eski oyuncu yönetici yorumcu sayısı çok çok az. Suat Okan Ümit Davala Tugay hatta Cüneyt Tanman Yusuf Altuntaş gibi oyuncularla ilişkimizi düzeltmeliyiz. Adnan Polat bazı konularda haklıydı bizi her alanda bataklığa sürükleyen 30 yıllık zümreyi kıramadık aşamadık. Fenerbahçe Beşiktaş bizden daha iyi bu açıdan.

      Sil
    3. çok zekaya gerek yok amigoluk için bağır çağır yeter. okan falan da hocalığı bırakır yorumculuğa başlar artık. hoş, medyada asla gs'li barındırmazlar.

      Sil
    4. Ben takılmıyorum o açıklamalara..

      Sil
  4. Bu takımın en büyük problemlerinden bir tanesinin kendi taraftar profili olduğunu düşünüyorum. Sadece ve sadece 1 maç kaybetti bu takım. Yeni kuruldu ve sezona beklenmedik bir başlangıç yaptı. Böylesine Trabzon, Başakşehir,FB,BJK,Bursa deplasmanları zaten her zaman zor geçer, yani puan kaybı yapılırsa kimsenin bir şey diyemeceği maçlardır. Velhasıl dün çok kötü oynadık, var olan sistem üzerinde yeri dolmayacak oyuncuların sayısı fazla. Herkes Belhanda'ya sallarken dün ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu anladık... Şu aralar herkes Badou'ya sallıyor, onun da ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu GB maçında anlayacağız. Senelerdir en ufak hoca değişsin diyen adamlar da cabası...

    Bütün bunlarla beraber kulübe konusundaki becereksizlik tam anlamıyla Tudor'a aittir. Fatih hoca döneminde yoktan Aydın'ı var etmiş o Aydın kaç maçta katkı sağlamıştı. Kovaladığımız Yekta, Sercan, Gökhan Zan gibi adamlara sahipti kulübe. ŞL'de çeyrek finali oynarken Dany-Semih ikilisiyle, sol kanattan devşirme bir sol bek ile oynuyorduk. Oyuncunun kalitesini yükselten teknik direktörüdür. Eldeki bu kadro da bu lig için her şekilde yetmelidir. BJK'nin 15/16 şampiyonluğunda sağ beki Serdar Kurtuluş/Beck, sol beki İsmail Köybaşı kalecisi Tolga Zengin'di. Ne olursa olsun, tek kulvarda mücadele eden bu takımın kadro açısından bahanesi olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, yukarıda yorumda yazdığım gibi. Fatih Terim ve Tudor kıyası uç yalnız, Terim bu yüzden Terim biraz da.

      Sil
  5. Bize muhabir görünümlü amigolar,yorumcular da lazım.Bakıyorsun beşiktaşa bişey oldu mu sinan engin mahalle karısı gibi yaygara koparıyor.Diğer yandan fenere bakıyorsun rıdvan var.Bunların gazetecileri felan da amigo gibi.Bi de bize bakıyorsun Galatasaraylı denilen rasim sadece şovmen.Hıncal uluç,fatih altaylı takım kötüyse eleştiri yapıyor anca.Muhabirlere bakıyorsun evren göz,nevzat,ali naci çok pasif kalıyor.Bu ülkede işler öyle sessiz sakin olmakla çözülmüyor bizimkilerin de böyle yaygara koparmaları lazım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir