5 Ekim 2017 Perşembe

Tudor'un bu sezon ki nadir hatalarından biri


Tudor geldiği gün itibariyle iki futbolcu özelinde umutluydum, Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok. Geçen sezon bu iki isim için kayıp ama bu sezon Tolga Ciğerci iyi bir çıkış yakaladı, beklentinin de üzerine çıktı. Eren Derdiyok'un ise sadece 69 dakikası var, ligde geçen 7 haftada 4 kez oyuna girmiş, sadece 13 dakika sahada kalmış.

Gomis çok formda, öyle iştahlı ki kenara dahi gelmek istemiyor. Tudor bir kez bunu denedi, Gomis'in tepkisini hatırlarsınız. Tepkisinde hatalı, kenara gelmeyi de bilmeli, o ayrı nokta. İştah hoşuma gidiyor ama yeri geldiğinde herkes değişir, Eren Derdiyok asla kötü bir alternatif değil. Kalitesi ve tecrübesi bilinen, bu kadar da unutulmaması gereken bir isim.

Taktik esneklik diyoruz, yeri geldiğinde Gomis ve Eren Derdiyok bir arada oynayabilir. 3. forveti konuşuyorduk mesela, o gelmiş olsa görünen o ki Eren Derdiyok'un önüne geçecekti. Tudor'la aralarında sorun olabilir, bilmiyorum. Belli ki çok tutmuyor, ben ise bu noktada Tudor'a katılmıyorum. 

Eren Derdiyok geçtiğimiz sezona müthiş girmiş, devamını getirememişti. Podolski döndükten sonra ise dönem dönem şans buldu ama rotasyonun içinde yer aldı. Atletik bir oyuncu, mücadele gücü var ve bu anlamda Tudor'un kalemi olması gerekir. 29 yaşında, tecrübesi ve kariyeri belli, ne alacağınızı az çok bilmeniz gerekir. Çok fazla yerli alternatifiniz yok ama Eren Derdiyok'u düşünmüyorsunuz bile.

İşin içine daha çok sokmalıyız, yeri geldiğinde çift santrafor oynamalı, hatta yeri geldiğinde Gomis bile kenara gelmeyi bilmeli. 7 maçta 13 dakika sahada kalacak bir isim olmamalı, an gelir size maçı kazandırır. Mücadelesi, hava hakimiyeti, top saklayabilmesi, oyunu tutması gibi. Karabükspor maçında Eren Derdiyok'u geç düşündük ama o kısa sürede etki etti. 

Öyle bir algı doğdu ki neredeyse yok hükmünde. Alternatif olarak kimse düşünmüyor, yer vermiyor bile. Tudor'un bu sezon ki nadir hatalarından biri, Eren Derdiyok'u unutmaması gerekiyor. Şöyle anlatayım, Aboubakar öncesi Beşiktaş istiyordu kendisini, Galatasaray aldı. İyi kötü geçtiğimiz sezon aldığın bir katkı var, o da yetmezse kariyerine bakabilirsin. 

6 yorum:

  1. tam hatirlamiyorum hangi teknik adamin söyledigini Skibbe olabilir Eren icin calistigim en tembel oyunculardan biri antrenmanlarda calismayi sevmedigini kendini biraz o tembellikden kurtarsa yetenegi fizigi ve golcülügü cok üst seviyelerde oynayabilirdi laflarini okumustum. caliskan olmadigindan cok sakatlandi kariyerinin top zamanlarinda. tudoruda artik herkes tanidigini zannetdiyorum ve antrenman/tempo seviyesi düsük olanlara kil oldugu icin sans ve dakikasi azaldi gecen sezona göre. bence yeni transferler costugu icin eskiler sönük kaliyor oyniyan 4lü haric.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmasa bu seviyelerde olamazdı, böyle düşünüyorum. Gayet iyi alternatif, görmemesi anlamsız bence.

      Sil
  2. Eren gayet yetenekli ve etkili bir santrfor bana göre. Süre bulursa faydalı olacaktır. Çift forvette Gomisi de rahatlatır.

    Sıkıntı şurda önemsiz maçlar oynayamıyoruz. Haftada bir lig maçı oynayınca Tudor riske edemiyor haliyle. Türkiye Kupası Avrupa ligi maçları olmayınca deneme yapacak maç bulamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle ama çok fazla yerin dibine sokuldu. Çok anlamsız..

      Sil
  3. Bana kalırsa feghuli sonrası daha çok şanslı bulabilmesi olası gibi görünüyor Eren derdiyok'un. Ve evet sadece o da değil denayer ı saymaz isek çalık inan gumus ve öztekin de üzerine düşeni yapabilir konumda olursa bu sefer kariyerlerinin farklı tecrübelerini edinmiş olurlar. Aksi halde devre arası takviye mecburi görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. bir forvet yok, maç içinde daha sık şans bulması gerektiğine inanıyorum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir