7 Kasım 2017 Salı

Asamoah, Kaan Ayhan, Emre Akbaba ve kanat oyuncusu "bence Arda Turan"


Aslında bildiğimiz bir haber, ortaya çıkan isimler tek tek yazmıştım. Konuşuluyorlar, gizli bir durum yok. Asamoah, Kaan Ayhan, Emre Akbaba ve bir kanat oyuncusunun ara transfer hedefi olduğu yazılmış. Kanat oyuncusu için tahminimi şimdiden yazayım, Arda Turan o isim. Gelmeli mi gelmemeli bir ayrı konu, bence bu transfer gerçekleşecek.

Gençlerbirliği maçında Yasin Öztekin veya Sinan Gümüş'ün 11'de olmasını bekliyorduk, Eren Derdiyok'la sahaya çıkılması bir sürprizdi. 11'den zaten uzaklaştılar, kenardan da gelemiyorlar, gözden çıkarıldıklarını düşünüyorum. Yasin Öztekin'in sözleşmesi bitiyor, ısrarla da bu sözleşme uzatılmadı. Sinan Gümüş'le alakalı da yeni sözleşme kaynaklı mevzular olduğunu düşünüyorum, onunla da ısrarla yeni sözleşme yapılmadı. Bence doğru karar, hatta bu yönetimin aldığı en doğru kararlardan biri.

Anlamadığım bir şey var, Feghouli'yi merkez oyuncusu gibi düşünürken kanat istemek. Garry Rodrigues'i alternatif olarak düşünüyoruz ki bence iyi bir yedek. Tolga Ciğerci'yi sol kanata yazıyoruz, o da sistemle alakalı. İstenen kanat 11'le alakalı oluyor, isminin verilmemesi de o ismin Arda Turan olmasından. Profil noktasında bu tarz bir futbolcuya ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum ama o isim Arda Turan olunca iş değişiyor. Güvenemiyorum, sorun o. Saha içini konuşamıyoruz ki o noktada da iyi durumda değil. Futbola odaklı, yükselmeye mi gelir, pek sanmıyorum.

Kaan Ayhan ve Emre Akbaba'yla alakalı bu ay içinde yazmıştım zaten, tekrar paylaşayım;


Emre Akbaba ligimizin önemli yerlilerinden, Belhanda olmadığında geldiğimiz nokta da ortada. Hem oraya, hem de 8 numara için alternatif olabilecek bir isim. Kenardan getirebileceğimiz ve seyir değiştirecek isimlere ihtiyacımız var, Emre Akbaba onlardan biri olabilir. 

Kaan Ayhan ise önemli bir savunma jokeri. 3'lü savunma diyoruz, geriden oyun kurmakta zorlanıp, baskı yediğimiz zamanlar var. Kaan Ayhan öncelikle stoper için alternatif, ayağı oldukça temiz ve topla çıkabilen bir isim. Fernando için de bir alternatif, aynı zamanda sağ bek adına da. Sözleşmesi bitiyor, asla kaçırılmaması gereken bir futbolcu.

Yerli sorunu var, bu kaliteyi yükseltmeli. Yabancı sınırıyla alakalı belli ki yeni kurallar gelecek, 11 için en az 3 yerliye doğru ilerliyoruz. Bu kaliteyi yükseltmeliyiz ve Kaan Ayhan, Emre Akbaba, Garry Rodrigues, Tolga Ciğerci,  gibi yedeklerle kulübeyi fazlasıyla güçlendirmiş oluyoruz. İzlenen yol doğru, umarım başarabiliriz.

Asamoah'ın önemini içinde bulunduğumuz sezon görmüş oluyoruz. Linnes olmadı, Latovlevici tutmadı ve sol taraftan yaşadığımız büyük bir sıkıntı var. Hücuma çıkamıyoruz, çıktığımızda ise çok fazla verim yok. Orada bir sertliğe ihtiyaç var, topla daha sağlıklı çıkabilmeye, hücum / savunma dengesini daha iyi kurmaya. Diğer özelliği de joker tarafı oluyor, Asamoah'la birçok düzeni oynamak mümkün.

Bu haberde yoktu ama bir başka haberde ise Soner Aydoğdu ismini okudum. Onu da geçtiğimiz günlerde yazdım;


Sözleşmesinin bitiyor olması itibariyle değer kazanıyor. Orta saha alternatiflerimiz zayıf, o pozisyon için sayıyı arttırmamız gerekiyor. Solak oyuncu durumu diğer sıkıntı, sol ayağını iyi kullanabilen. Soner Aydoğdu bu durumda iyi bir alternatif oluyor, yine 8 - 10 numaraları yedekleyebilmesi adına. Yukarıdaki isimlerin gelmesi durumunda aciliyeti olmaz ama düşünülmesi gereken bir alternatiftir..

18 yorum:

  1. Emre akbaba çok iyi futbolcu ,aynı zamanda büyük futbolcu olma potansiyeli çok yüksek bir isim onu alan takım çok büyük iş yapmış olur izleyip göreceğiz! Bence emre akbaba için bütün şartlar sonuna kadar zorlanmalı.Arda türkiye ye dönerse burada adam gibi futbol oynama şansı yok çünkü biz arda ofansif kanat oyuncusundan 10 numaraya evrilir mi diye konuşurken kendisi magazinsel bir ofansif orta sahaya evrildi malesef!!Egosu , çevresindeki kişiler, özel hayatı arda yı futboldan yavaş yavaş kopardı... Benim şahsi fikrim arda nın bu takıma kesinlikle yararlı olamayacağı yönünde ama bekleyip göreceğiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Benim korkum da Arda'nın takım içi güzel ilişkileri bozmasından yana. Gelirse ilk konuşulan konu kaptanlık olur mesela

      Sil
    2. Arda Turan konusunda yorumlarınıza katılıyorum. Emre Akbaba değerli adam, çok yüksek bir oyun zekası, kalite. Umarım alabiliriz..

      Sil
  2. Arda'yı taraftar istese de istemese de gelecek,getirtecekler bi şekilde.Bu çok açık.Araya birilerini sokarlar yine de Arda'ya yeniden Galatasaray forması giydirirler.Yazın direkten döndü tam anlamıyla Arda transferi ama ocakta olmadı yazın Arda mutlaka dönecektir bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ben de düşünüyorum, maalesef transfer bir şekilde gerçekleşecek..

      Sil
  3. Soner Selçuk'un alternatifi olur... Yaz transferinde yerli kaleci de lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli kaleci yok, sıkıntı o. Mert Günok olayını yazmıştım. Soner Aydoğdu, Selçuk İnan'ın alternatifi olmamalı işte.

      Sil
  4. Emre Akbaba iyi hoş da uygun bonservisle alınacağını hiç sanmam 5-6 verip almak mantıklı mı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O paralar ben de almam tabii ve o paraları konuşacağımızı sanmıyorum.

      Sil
  5. Emre Akbaba Kaan Ayhan ve Asamoah üçü de versatil ve farklı pozisyonları da yedekleyebilecek harika tercihler. Umarım alınabilir. Arda konusunda o kadar çok şey söyledik ki sanıyorum alıştıra alıştıra önce bıkkınlık yaratıp sonra Allah belasını versin tamam ulan yeter gelsin dedirtecek bir fikir planı düşünüyorlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'un bu konudaki düşünce tarzını seviyorum, joker kıvamında olan isimleri seviyor, kullanıyor. Taktik esneklik bunu emrediyor, özellikle maç içinde.

      Sil
  6. Şu an piyasada konuşulan 3 oyuncu var soner aydoğdu, deniz türüç ve emre akbaba 3 ünüde yakından takip ediyorum.Şahsi fikrim soner yetersiz , deniz türüç'ün oyun içi devamlılık problemi var top bana gelsin ben oynarım havasında kendini çok iyi futbolcu sanıyor bu düşüncede ki bir isim büyük takımda olmaz . Emre akbaba yı bu iki isimden başka bir yere koyuyorum tek kelimeyle müthiş oyuncu! Oyun içi devemlılığı yüksek, araya oynar, çalım atar, şutu var , özgüveni yüksek. Oğuzhan özyakuptan daha iyi futbolcu çok net! Alırsak belhanda yı yedeklemeyi geçelim direk belhandanın yerine oynar ki bu tarz bir isim belhandayı da yükseltir!! Arda yı konuşmaya gerek yok zaten instagram ın ofansif ortasahası ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soner Aydoğdu kulübe için, alternatif düşünüyorum. Bonservisi de olmayacağı için önemli olabilir. Deniz Türüç ise büyük yetenek, o söylediğin öz güven biraz da oynadığı yerle alakalı.

      Sil
  7. Emre Akbaba için olumlu düşünmeyenimiz yoktur. Arda Turan ise hem Arda hem de Galatasaray için gelmeli. Eğer kafasını toplar futbola dönerse Arda Turan büyük oyuncudur. Ancaaak saha dışını bitirmesi lazım. Vay röportajdır vay televizyondur yönetim bunlara katiyen izin vermeyecekse gelmeli. Ben Kaan Ayhan'ı büyük oyuncu veya o ışığı var olan oyuncu klasında bulmuyorum. Düz topçu bir adam ve bizde o adamlardan var. Ha sözleşmesinin bitmesi şu kıtlıkta önemlidir inşallah hayırlısı olur. Bunların dışında kanat rotasyonu için mutlak alınması gereken bir oyuncu da DENİZ TÜRÜÇ bu kadar iyi sol ayaklı ve skorer bir oyuncu kaçırılmamlı derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba önemli, gerçekten büyük yetenek. Deniz Türüç'ün maliyeti sorun olur, onu en azından Ocak ayı için düşüneceğimizi sanmıyorum.

      Sil
  8. bayrampaşa çocuğu gs'ye transfer olduğu dakika, rıdvan dilmen direkt gs'nin dolaylı bir parçası olacak. bunu düşünmek bile kabus.

    YanıtlaSil
  9. Arda Turan Galatasaray'a gelecek ve CL kupasını Galatasaray sayesinde kaldıracak deseler istemem dürüstçe konuşmak gerekirse. Yıllarca Fatih Terim'i de benzer sebeplerle istemedim.
    Sarı ile kırmızı ne zaman yan yana gelse, bir takım değerleri oluşturur benim gözümde, ve Galatasaray için amaca giden her yol mübah olmamalı diyorum.
    Hele ki ülkenin günümüz eğiliminde tepeden tırnağa kanser gibi üremiş olan "içinde taşıdığı tüm pisliği kustuğu, nefretini boşalttığı anları sözümona ulvi değerler için (adamlık, vs..) yağtığını söyleyerek kendini huzurla temize çıkarma eylemini artık sabah kahvaltısından gece gözünü kapayana dek hayat felsefesi haline getirmiş insanları, hiçbir elle tutulur başarısı yokken kendini herkesten büyük görenleri hiç istemiyorum.
    Hele hele Metin Oktay'ın formasını, numarasını giymesini katiyen istemiyorum.
    Ben maçın iki devresinde çizgisini protokol tribünü değil halkın tribünlerinin önünde oynamak için değiştiren Metin Kurt' a, rakip takımın taraftarının tepkisine hüngür hüngür ağlayabilen Metin Oktay' a, saha içinde olduğundan belki daha çok saha dışında etkili; giyiminden okuduğu kitaba, sinemaya kadar her haliyle her kesime örnek insan olan Baba Gündüz' e daha fazla ihanet edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse istemiyor, böyle bir ortam var. İstemeyen de sonuna kadar haklı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir