27 Kasım 2017 Pazartesi

İki saf kanatlı düzeni de özlemişim


Alternatif noktasında sıkıntı yaşıyoruz, bu anlamda kazanılabilecek sürpriz isimler o kadar önemli ki. Konyaspor deplasmanında Selçuk İnan'ın oynadığı oyun gibi, Trabzonspor karşısında bunu devam ettiremedi ama Alanyaspor karşısında bunu devam ettirdi. Beklenti de bu zaten, formayı bulduğunda en azından tecrübesiyle orayı doldurabilmesi.

Alanyaspor karşısındaki Yasin Öztekin performansı da buna bir örnek. Tolga Ciğerci'nin şanssız sakatlığı sonrası forma bir anda ona geldi ve bence iyi performanstı. Tolga Ciğerci'nin solda olmasıyla farklı, Yasin Öztekin gibi bir isimle daha farklı bir kanat oyunu oynuyorsunuz. Yasin Öztekin'in gözden tamamen çıktığını düşünüyordum, öyle değilmiş.

Soru şu, kanatlarda nasıl bir düzen kullanılmalı. Tolga Ciğerci'li düzen mi yoksa orada saf bir kanat kullanmak mı. Yoksa o pozisyona 10 numara özellikli bir kanat almak mı, bu da bir tercih. Biz mevcut olanı konuşalım, en azından ligin ilk yarısı hangi tarz bir oyunla oynanmalı. Düşüncem şu, Tolga Ciğerci'yi çok beğeniyor ve önemini vurguluyorum ama iki saf kanatlı düzeni de özlemişim.

Daha hızlı bir oyun anlamına geliyor çünkü. Soldan gelemiyorduk, Tolga Ciğerci orta saha / hücum bağlantısını yapıyordu ve topsuz olarak rakip ceza sahasına girip gol atıyordu. Top taşıma, çizgiyi kullanma noktasında maalesef ki iyi bir sol bekimiz de yok. Latovlevici dip durumda, Linnes ters ayaklı olduğu için daha kat eden tarzda ve bu da kanat etkisini sağ tarafa yıkıyor.

Yasin Öztekin / Garry Rodrigues doğru bir ikili değil, hücumda bitirme noktasında sorun yaşanıyor. Akıl koyma noktasında Feghouli'nin varlığı önemli olacak. Solda Garry Rodrigues, sağda Feghouli en iyi düzen gibi. Garry Rodrigues'den vazgeçemeyiz, mücadelesi, o çizgiyi kullanabilmesi ve enerjisi o kadar önemli ki. Gomis'i en çok besleyen isim, takımı hücuma taşıyan, ön alanda baskı kurabilen.

Yasin Öztekin de özverili, çalışıyor ama sınırları belli. Garry Rodrigues'in de sınırları belli ama bu saydığım özellikler itibariyle değerli. Feghouli ise büyük oyuncu, yüzde 50'sini dahi göremedik oysa. Türkiye Kupası'nı merak ediyorum, Feghouli geri dönüyor ve yavaştan ısındırmak lazım. Beşiktaş karşısında Tolga Ciğerci'yi solda, Feghouli'yi sağda izleriz. Alanyaspor gibi rakipler karşısında ise iki saf kanatlı düzen en doğrusu gibi..

6 yorum:

  1. çok doğru fakat gomis,tolga olmadığı zaman çok yalnız kalıyor göz ardı etmemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol noktasında Gomis sonrası bir numaralı isim çünkü. Yalnız bu düzen başka, Gomis'i daha çok beslemek mümkün.

      Sil
  2. Yasin'in Tolga'dan daha değerli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Yasin'in hızı, dikine gitmr özelliği ve bir kanat oyunncusundan beklenmeyecek kadar skorer oluşunun yanında en önemli özelliği istikrarlı ve kolay sakatlanmayan yapısı ama en önemli eksikliği mental klasik türk futbocusu 2 maç oynadığı zaman şımarması ve taktik disiplinden kopup kendine oynaması. Bu mental eksikliğini giderebilirse çok net olarak tolga ciğercinin aldıpı süreyi alsa ondan daha fazla skor yapar! Yabancı sınırınında geleceğini düşünürsek değerli bir alternatif senede 10 gol 5 asist ortalaması yapar ki bence büyük takımın kadrosunda yer alması için yeter de artar bile! Bundan sonra tolganın da sakatlığını düşünürsek yasin den çok daha fazla performans bekliyorum bakalım göreceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünmüyorum ama sol kanat adına yorum değişir tabii.

      Sil
  3. Bruma'nın kiralanma ihtimalinden bahsediliyor. Bu olursa eger Feghouli Bruma ikilisi ile çok sağlam olmaz mıyız kanatlarda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da Bruma'nın kiralanma ihtimali yok. İyi kötü şans buluyor, oynuyor, görüntü veriyor. Leipzig böyle bir yatırımı neden bize kiralasın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir