25 Kasım 2017 Cumartesi

Onun için yeni bir pozisyon değil ama tek maçlık olmalı


Tablo çok çabuk değişiyor, bu da Tudor'un en büyük sorunlarından biri. Bir plana odaklanıyor, bunun yanında b planı da üretiyor ama b planına belli ki o kadar çalışmıyor. Son dakika alınan kararların çok fazla işlemediğini düşünüyorum. 

Fernando'nun yokluğunda ne oynarız sorusu var. Dün yazdım, akşam saatlerinde yayınlamıştım ama bir anlamı kalmadığı için bunu yazıyorum. Badou Ndiaye / Tolga Ciğerci orta sahası, Garry Rodrigues / Sinan Gümüş kanadı bekleniyordu ve hücum 11'iydi bu. Şimdi ise Fernando'nun yerine Denayer'in düşünüldüğü yazılıyor. Haliyle plan en baştan değişti.

Muslera
Mariano Maicon Serdar Linnes 
Denayer Badou
Garry Belhanda Ciğerci
Gomis

Böyle görünüyor ama 3'lü stoper de oynanabilir. 3'lü stoper durumunda şunu sorarım, sol çizgide neden Garry Rodrigues oynamıyor? Böyle bir düzende, o kanatta (hele ki iç sahada) en iyi performansı şu ana kadar Garry Rodrigues verdi. Latovlevici de eleştirseniz bile sol ayaklı olması itibariyle orada bir derece oynar ama Linnes'i 3'lü savunmanın sol kanadında düşünemiyorum.

Denayer ön libero ya da, Fernnando gibi zaman zaman stoperleri 3'leyecek. Bunu iyi yapar, tempoya ayak uydurur, agresiflik ve sertlik getirir, bu anlamda Badou'yla yıldırıcı bir güç olur ama işin hücum tarafı sorun. Topla çıkabilir desek, Fernando gibi pas aksiyonunu yönetemez. Ayrıca kontrol de diğer sıkıntı, Fernando daha sakin ve akıllı hareket eder, Denayer'in ise kontrolü sorunlu.

Denayer'in belli iyi özellikleri var. Hızı, temposu ve atletizmi gibi. Pozisyon bilgisi sorun, kontrolü düşük ve stoper olmayacak sorusu ciddi ciddi soruluyor. Sunderland günlerinde de ilk etapta stoper başladı, sonrasında ağırlıklı olarak sağ bek ve ön liberoda oynadı. Onun için yeni bir pozisyon değil, Alanyaspor karşısında da oynayabilir, belki iyi performans da verir ama tek maçlık hareket bu. Beşiktaş karşısında olmaz.

Tudor'dan yana korkum şu. Olası iyi performansın ardından bunu ertesi maça da taşıması. Başakşehir maçlarının örneğini vermiştim, geçen sezon Adanaspor dönüşü oynanan 4-4-2, bu sezon ise Gençlerbirliği maçı sonrası oynanan çift forvet. Denayer için de bu geçerli olabilir, Tudor'un da büyük bir hatası olur..

6 yorum:

  1. Bu tarz haberler olumsuz algi olusturuyor. Fernandonun yerine denayerin oynamasi soz konusu degil hatta denayer ilk on sekiz kisilik kadroda yok. Tudor onemli maclarda hata yapan oyunculari siliyor Ahmet Calik bunun en bariz ornegi. Hal boyleyken denayerin fernando yerine oynayacagi haberleri Tudoru taraftarin onune atmaktan baska bir sey yapmiyor. Sanki terimcilerin propagandasi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı belki de bilemiyorum. Ya da hiç böyle bir şey yoktu, bilerek böyle yansıttılar.

      Sil
  2. Denayer Fernando'nun yerine oynayabilir haberlerine taraftarların çoğu öyle bi tepki verdi ki sanki haberde Denayer kalede oynayabilir denilmiş gibi.Oysa biraz takip etseler geçen yıl Denayer'in bazı maçlarda ön libero oynadığını görürlerdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar, oynamışlığı var. Tek maçlık bir hareket olur, yetersiz kalır. Sıkıntı o. Sunderland'de oynar, küme düştüler zaten. Alanya karşısında da oynar, Beşiktaş maçına ise öyle çıkamazsın.

      Sil
  3. Tabi buna tamamen katılıyorum bazı maçlarda denenir ama önemli bi maçta Fernando yoksa bile orda Denayer olmaz aynı durum Koray için de geçerli o da çıkabilirdi dünkü maçta Fernando yerine ama önemli diye tabir edilen maçlarda bu hata olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer daha atletik, tempolu ve hızlı, o anlamda iyi bir süpürücü olabilir ön liberoda. Günter ise daha teknik, pas özellikli. Fernando gibi özellikleri yok tabii, yine de alternatif.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir