13 Aralık 2017 Çarşamba

Taffarel gittiğinden bu yana Muslera'nın düşüşte olduğunu düşünüyorum


Muslera hala bu ülkenin en önemli kalecisi, tartışmam bile. Galatasaray'ın da en önemli kozlarından biri, Muslera gibi bir karaktere sahip olmak çok değerli. Bunları herkes biliyor, sürekli konuşuyor, uzun uzun yazmıyorum. Değinmek istediğim konu başka, yavaş yavaş konuşulması gerekiyor. 

Dillendi çünkü, eminim ki bu sorunu herkes görüyor. Her şey bitti de sıra Muslera'ya mı geldi demeyelim, çözülmesi gereken bir mesele. Taffarel eleştiriliyordu mesela, Galatasaray'ın kaleci çıkartamamasından ötürü. Alttan kaleci yetiştiremedik ya da gelen kaleciler gelişim gösteremedi. Muslera'nın yedeği kabul edeceğimiz tüm kalecilerin yarattığı sorunlar oldu ve bu konuda eleştirilen isim Taffarel'di. 

Ben ise buna katılmıyordum, Taffarel'in önemli bir kaleci hocası olduğunu düşünenlerdenim ki şu an Brezilya Milli Takım'ında zaten. Taffarel'in önemini Muslera'nın mevcut durumuna bakarak değerlendirmek lazım, Taffarel gittiğinden bu yana Muslera'nın düşüşte olduğunu düşünüyorum. 

Eski havasında değil, bazı bariz hataları var ve düzelmiyor. Yan top sıkıntısı başta gelir, eskiden pek konuşmadığımız bir konuydu. O sorunda Melo gibi havadan iyi olan isimlerin yokluğu da etken ama Muslera'nın o toplara pek çıkmaması ve çizgide kalması da konuşulur. Tek sorun bu değil, yerleşim hatasını konuşalım, hocalar değişmesine rağmen bir türlü çözüm gelmemesi diğer nokta ama Muslera da bunun merkezinde. 

Konsantrasyon sorunları yaşayabiliyor, caydırıcı özelliği sekteye uğradı. Geçtiğimiz sezon Frans Hoek gibi ünlü bir kaleci hocası getirmemize rağmen onu istemedi, Fadıl Koşutan'la devam ediyor. O dönemden bu yana ise düşüşte, eski havasında değil. Ben sorunun bundan kaynaklı da olduğunu düşünüyorum, Muslera ekseninde kararlar alıyoruz ama bunları görmek gerekiyor. Taffarel sonrası bir boşluk oluştu ve dolduramadık. Muslera da bundan olumsuz olarak etkilendi..

21.11. 2017 tarihinde yazıldı..

19 yorum:

  1. Musleraya lutfen birisi Simovic izletsin..Cik kardesim su toplara artik cik elli kere yazdik halen yaziyoruz ...gol oluyor zaten cikmasan da..kalecinin ilk isi topu kaleden uzaklastirmak e top geliyor iste burnunun dibine neden kale cizgisinde mum gibi dikiliyorsun iki adim one cik dokunamazlar sana en kotu yumrugu koyarsin rakibi bozarsin ..yoksa metrobus seyreder gibi bakarsin iceri giren toplara ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayamıyorum, bu noktada nasıl gelişim sağlayamaz. Eskiden böyle değildi işin aksi.

      Sil
  2. Medyanin abarttigi kadar dususte falan degil. Bir kac haftadir yaptigi hatalarda onemli degil Muslera bu cani sagolsun. Tek basina sampiyonluk almisligi vardir, yine yapar.
    Yan top yan top diye bagiran taraflar Serdar ve Maicon'un deve kadar boylari ile nasil yan top karsilayamadigini sorgulasin. Keza Drogba zamaninda her kornerde forvetten gelip icerde yan top karsilardi. Vurdurmayacaksin bu kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canı sağ olsun da düşüşte yani, bu büyük bir gerçek. Mesele yan top karşılayamamak değil, kalecinle orada korku salamamak. Volkan Demirel penaltı çizgisinde duruyor neredeyse, çıktığı topu da alıyor. Muslera kalesinde sabit olduğu gibi direklere bir isim de koymuyor. 3 yıldır böyle, acı gerçek maalesef. Vurdurmamak biraz da kalecide yatıyor.

      Sil
    2. Amaç hata aramaksa herkeste bulunur. Stoperler vurdurmasın dersek, bekler o ortayı kestirmesin, orta saha bizim sahaya geçirmesin, ofans zaten hiç topu kaptırmasın! Nereye kadar gidecek? Muslera' yı çok severim, gelsin evimin bi odasını vereyim eyvallah, ama kendisine, geçmişine saygı / sevgimiz var diye eleştirmeyecek miyiz? Onu geçtim bir tespit de mi yapmayacağız! Temiz 3 senedir eskisi kadar iyi değil işte.. Ama Burak eskiden de yan toplarda o kadar iyi değildi, belki çizgi kalecisi olarak bu kadar iyi oluşunun altında da bu yatıyordur. Çizgiden, yer tutarak, refleksleriyle, hisleriyle ne toplar çıkardığını gördü bu gözler. Ki ilginç yanı Taffarel' in de aslında muntazam yer tutuşu olduğu gerçeğidir. Belki Taffarel'in varoluşu bu konuda Nando' nun meziyetlerini geliştirmesine imkan tanıdığı için bu kadar göze batmıyordu ama eskiden de yan toplara o kadar da çıkmazdı.

      Sil
    3. Hatalı olan eleştirilir, bu onu sevmemek anlamına gelmiyor.

      Sil
  3. çare alper boğuşlu :)

    YanıtlaSil
  4. taffarel kadar overrated hoca yok.. alper boğuşlu her maç yediği hatalı goller yüzünden intihar edecek seviyeye gelen tolga zengin'i kaleci yapan, onur kıvrak'ı yıldızlaştıran adamdır.
    taffarel ise ideal bir yedek kaleci olabilecek hakan arıkan'ı veto etmiş, eray'a güvenmiş, güvendiği eray'ı gram geliştirememiş bir adamdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir adamdır dediğin adam Brezilya Milli Takımı'nda kaleci hocası ve dönemindeki Muslera ortada. Ondan sonrası da malum.

      Sil
    2. Tolga Zengin mi kaleci olmuş? Güzel espri doğrusu :)

      Sil
    3. tolga zengin'in 2008'den 2012'ye gelişimini görmemişsen boşa maç izlemişsin. bjk kariyeri beni bağlamaz.

      Sil
    4. Tolga Zengin iyi kalecidir, hiç lafım yok benim.

      Sil
  5. Geliştiği hal buysa, gelişmeseydi ne olurdu diyor insan. Futbolu geçelim, "gelişme" nin sözlük anlamını öğrenelim bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi, Tolga Zengin iyi kaleci. X kıyaslara gerek yok bence, elbette über bir isim değil. Beşiktaş yedek kalecisine güveniyor işte, hem de yerli. Trabzonspor'da da iyi dönemleri var bu adamın, kapasitesi ölçüsünde fena noktada değil.

      Sil
  6. gelişmediği hal, işte 2008'deki alper boğuşlu öncesi dönem oluyor. okuduğumuzu anlayalım bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam da ben size hak verdim, niye bu tavır :)

      Sil
  7. size demedim ki burak bey. cümlenin şekline bakarsanız anlarsınız :) neyse çok uzadı zaten. benden pes.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir