1 Kasım 2017 Çarşamba

Transfer tarzı "2018" #6; Bernard


Sol tarafa odaklandım gibi görünüyor, sözleşmesi bitecek hemen hemen her ismi yazıyorum. Bazı hamleler imkansız, onları yazmak adına beklemek gerekiyor. Bazı hamleler ise imkansıza yakın, küçük de olsa ihtimal yaratabilirsiniz. Piyasası var bu adamların ama büyük bir adım atamadılar, paranın cazibesi onları Ukrayna / Rusya liglerinde tutabiliyor. Bernard da bu isimlerden biri, Shakhtar'ın yıldız oyuncusu.

Lucescu'nun Shakhtar'a taşıdığı ve oradan Avrupa'ya pazarlanan çok önemli Brezilyalılar var. Bernard da böyle bir potansiyel olmasına rağmen Lucescu'yla sorun yaşadığını hatırlıyorum. Genç yaşta geldi, şu an 25 yaşında ama Ukrayna'da yaşanan tüm sorunlara, Shakhtar'ın eski gücünden biraz uzaklaşmasına rağmen burada kalmaya devam ediyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek, eminim ki yaz döneminin konuşulan isimlerinden olacak.

Shakhtar'da da kalabilir, Rusya da olabilir. Genelde bu tarz adamlar orada kalıyor, Avrupa'nın gözde takımlarından birinde göreceğimizi düşünmüyorum ama konuşulan isimlerden olacak. Sol kenar ve forvet arkası oynar, hızlı, teknik özelliği yüksek, hareketli bir isim. Tarz itibariyle Valbuena diyelim, fizik özelliği itibariyle dahi birebir uyuyor. Valbuena'nın Fenerbahçe'de etkisi malum, oyun kurucu özellikli sol kenar. Aslında bu tarz bir isme de ihtiyaç var, keşke alabilseydik.

Daha genç yaşlarında potansiyelinden çok bahsediliyordu ama beklenen etkiye ulaşamadı. Özellikle Brezilya günlerinde daha gözde bir isimdi, Shakhtar'da Douglas Costa'ların yaptığı gibi bir çıkış beklenirken yapamadı, Shakhtar'ın önemli isimlerinden biri olarak kaldı. Ben hala orada devam edeceğini düşünüyorum, sözleşme yenileyecektir.

Galatasaray için ise yıldız hamlesi olurdu, heyecanlandırırdı. Önemli bir yıllık ve imza ücretini gözden çıkarmak lazım, bu işi de şimdiden bitirmek. Sol kenar için yazıyoruz sürekli, iş Arda Turan'a kayıyor hatta. Top tutmasını bilen, oyun kurucu özelikli bir sol kanada ihtiyaç var, etkisinin büyük olacağını düşünüyorum. Bernard bu tarza uyar, ayrıca sağ ayaklı oluğu için kat da eder. 2. forvet gibi kullanmak mümkün, forvet özelliği de var. Shakhtar'da 143 maçta 22 gol 32 asisti var, bu sezon ise 15 maçta 4 gol 1 asist..

5 yorum:

  1. Sol acik icin arda cok uyar. Zaten kiralik gelecek. Burda gelip iyi oynamak zorunda. Gelip dagitirsa kendinini batirir. Buraya gelip as olmasa bile sonradan girip yada suan ki durumlarda(kart cezalilarda) oynar

    YanıtlaSil
  2. bayrampaşa çocuğu gelirse, acun ve rıdvan arasında mekik dokur, gazetelere saçma sapan demeçler verir, adamız, adamsın, adamdık, adamlar falan der takım içinde birileriyle didişir, 10 numarayı giymek ister vs vs vs güle güle şampiyonluk..

    YanıtlaSil
  3. Arda Turan Galatasaraylıdır. Galatasaray onu ister de o Galatasaray'ı ister mi işte seçim bu olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray onu istemez, Arda Turan da Galatasaray'dan daha büyük değildir. Mesajında o intiba var maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir