1 Kasım 2017 Çarşamba

Badou Ndiaye'nin yokluğunda Tolga Ciğerci'yi ortaya çekmekten başka yol yok gibi


Kulübe zayıf yorumu yaptığımda "Tudor bu kadroyla da yapamıyorsa bıraksın bu işi" tarzında yorumlar geldi. Doğrudur, 11 noktasında iyi bir takım kurduk. Hakkını vereyim, bazı isimlerin de Tudor'la birlikte yakaladıkları çıkış var, onları alternatif bazında sayabiliyoruz. Yine de bazı isimler kritik, olmadıklarında neler olabileceğini Belhanda'nın yokluğunda gördük. 

Gençlerbirliği karşısında da Badou Ndiaye ve Feghouli olmayacak. Burada odaklanacağımız nokta Badou Ndiaye. Feghouli'nin hala yüzde 100 olmadığını düşünüyorum ve sezon başı onun olmadığı düzende Garry Rodrigues'in etkisi önemli bir referanstı. Badou Ndiaye'nin yerini doldurmak mesele, yarın Fernando için de aynısını yazacağız. Orta saha noktasında doğru alternatifi yaratamadık, haliyle kulübe zayıf oluyor ve değil Tudor, gelebilecek x teknik adam da sorun yaşar.

Selçuk İnan'dan Konya deplasmanı sonrası beklenti sahibiydim, bir ışık yandı diyordum. Trabzonspor karşısında olmayacağını gördük, kenardan getirmek en mantıklı tablo. Gerçi en iyi haliyle bile Badou Ndiaye'nin alternatifi olamaz, Selçuk İnan'la başka bir oyun oynamak zorunda kalırsınız. Orta sahanın agresif unsuru, temponun kalbi, topla çıkabilecek yegane isim Badou Ndiaye. Selçuk İnan'la pas oyunu oynamaktan başka bir çareniz yok, o da bu sezon Galatasaray'ın oyunu değil.

Tolga Ciğerci'yi orta sahaya çekmemiz durumunda verimi düşecek ama başka da bir yol yok gibi. Agresiflik ve tempo noktasında katkı verebilir, topu da kısmen hücuma taşır. Belhanda'nın dönüşü bu anlamda önemli olacak, Trabzonspor maçında olduğu gibi "topu kim yönlendirecek ve taşıyacak" sorusunu sormayacağız. Tolga Ciğerci'nin verimini yükseltir bu, Belhanda da olmasaydı sıkıntı büyüktü.

Sol tarafa da Yasin Öztekin'i yazmak durumundayız. Sinan Gümüş'e güvenemiyorum, Yasin Öztekin yine mevcut şartlar itibariyle oynayabilecek tek isim. Hareketlilik getirir, gole yakındır ve kanat oyunu oynamamıza imkan sağlar. Belhanda'yı bir de iki saf kanatla izleyelim, bu onun için de bir artı sağlayabilir. 4-4-2 oynayalım ya da formasyon değiştirelim gibi yorumlara da katılmıyorum, ona uygun bir oyuncu grubumuz yok çünkü. Oynanabilecek oyunlar belli, mevcut 4-2-3-1 de en iyisi gibi görünüyor.

Muslera
Mariano Maicon Serdar Latovlevici
Fernando Ciğerci
Garry Belhanda Yasin
Gomis

11 için beklentim bu, umarım Selçuk İnan ve Linnes'li bir 11 görmeyiz. Gençlerbirliği karşısında ilaç tempo ve baskı, daha hızlı bir oyun. Dağılmaya yatkın bir takım, bu anlamda sezonun hayal kırıklığı yaratan takımlarından. Hızlı oyuncuları var ama kendi evlerinde Malatyaspor karşısında bile baskı yiyebiliyorlar, bu anlamda en iyi oyunumuzu oynamamız gerekiyor..

9 yorum:

  1. Farklı bi yorum olacak ama kanatta Emrah Başsan'a şans verilebilir aslında.Rakip çok güçlü değil ve en azından Emrah'ı oynatarak belki de kazanabilir ve olası bi eksiklikle Emrah oynar.Belhanda kanada geçip Emrah ortada olabilir ya da.Yani değişimli oynarlar Belhanda'yla.Belki verim de alabiliriz.Ben Emrah'a Yasin ve Sinan'dan daha çok güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yapamaz Emrah Başsan, burayı kaldırabilecek bir isim değil ki Yasin Öztekin, Sinan Gümüş gibi isimlerin de gerisinde.

      Sil
  2. celil yüksel var u21 takımında biraz cesur olunup ona şans verilse keşke dikine oynamaya çalışıyor o da selçuk oynayacağına o oynasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de beğendiğim bir isim, bu tarzda da. Hareketli, agresif ve topla dripling özelliği olan bir defansif orta saha.

      Sil
    2. u21 maçında oynadığı için ihtimal kalmadı

      Sil
  3. Ndiaye yerine Emrah oynatılabilir, hazırlık maçında da denemişti Tudor, iyi de oynadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrah Başsan'ın bu kalitede olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  4. G.Birliği lige kötü başladı ancak devamında BJK ve Başakşehir'i yendiler.Geride oyunu kitleyip Ahmet İlhan ve Serdar ile hızlı çıkıp skor arayacaklar.Maç içinde kesik kesik iyi pres yapabiliyorlar.Defans olarak yan toplarda bizden daha kötüler :) sol bekleri aksıyor ve araya oynanan toplarda hep dengesiz duruyorlar.Bize kanatlarda bindiren oyuncular lazım.Tudor a akıl sır ermiyor o yüzden kestirmek güç.Eksikler nedeniyle de maç ortaya geldi.
    Muslera
    Mariano Maicon Serdar Lato
    Tolga Fernando
    Yasin Belhanda Garry
    Gomis kadrosu benim aklıma yatan. Tudor a başka bir yardımcı bulalım dedikodusu vardı geçenlerde, bence dedikodu olarak kalmamalı Ayhan'ın yerine daha uygun bir isim gelmeli.Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu denediler, başaramadılar.. Kadroyu ise hiçbirimiz tahmin edemedik, çok zordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir