7 Aralık 2017 Perşembe

10 Şubat 2011'e gidiyoruz, "Ama Drogba Be Kardeşim Der Miyiz?" demişim


Bloga yorum bırakan Selman Aslan'ın hatırlatması. Kendisine teşekkür edeyim, bana da bir kapı açmış oldu. Geniş bir arşiv var, kim bilir daha ne tarzda yazılar vardır. Bu tarz bazı yazıları da tekrar paylaşayım diyorum, hem bir nostalji, hem de "nereden nereye" kıvamında konuşabiliriz. 

10 Şubat 2011'e gidiyoruz, "Ama Drogba Be Kardeşim Der Miyiz?" demişim. O dönem Adnan Polat başkan, kötü giden bir takım var ve Ünal Aysal'ı falan konuşmuyoruz bile. Adnan Polat devam eder üzerinden yazmışım, yaz dönemi adına böyle bir başarısızlığın ardından büyük değişim bekliyorduk. 

Drogba'nın da sürekli bir "Chelsea'den ayrılıyor" durumu vardı. 32 yaşındaydı ve acaba mı sorusu sormuşum. Oysa o Drogba bir sonraki sezonda Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Gerçi 2011 - 2012 yaz döneminde de Galatasaray'ın gündemine geldi diye hatırlıyorum, konuşuluyordu Drogba. Chelsea'den gerçekten ayrılmaya odaklıydı ki ancak 2012 yazında Çin'e doğru yola çıktı.

Argümanlarım güzel yalnız, Raul ve Guti gibi isimler Real Madrid'den ayrılmış, Drogba mı ayrılmaz diyorum. Beşiktaş'ın getirdiği Quaresma, Simao ve Guti gibi isimleri konuşuyorum, nereden bileyim Sneijder / Drogba gibi isimlerin Galatasaray formasını giyeceğini. O zamandan bugünü görmek değil tabii bu konu, sadece bir temenniydi.

Yorumlara bakıyorum da Drogba'yı istemeyenler dahi olmuş. Düşüşte, kayan yıldızlarla günü kurtarmak denilmiş. Drogba'nın Galatasaray'da 1.5 sezonu oldu ve sadece formayı giymiş olması dahi öyle olaydı ki. "Ama Drogba Be Kardeşim" demişiz, bu bile çok büyük iş. Galatasaray'da da efsane işleri var, o da apayrı..


Yazıyı paylaşayım, okumanızı öneririm. Şu da enteresan, o gün ile bugün kendimi kıyaslıyorum. Geliştiğimi düşünüyorum, ilerledim sanki bu konuda. Bunu da kıyaslayın, çok sevinirim yorumlarda görüşlerinizi yazarsanız;

8 yorum:

  1. Yıllardır blogunuzu takip ediyorum son zamanlarda yorumlarda artış olduğunu ve karşılıklı etkileşimi gördüğüm için yorum yazmaya başladım :) Bloglar yıllar içinde yavaş yavaş gelişti ama tek sabit kalan hepimizin ortak sevdası GALATASARAY oldu :) Umarım bundan yıllar sonrada 2017 senesini yine bu blogta hep beraber anarız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O benim hatamdı, geç uyandım bu konuya. Bloglara gelen yorumlar benim en sevdiğim şey, burada bir forum döndürmeye başladık. Geri dönüş yapmıyordum eskiden, yayınlıyor, okuyordum ama topa girmiyordum. Bu olayı daha önce büyütebilirdik, tamamen benim hatam.

      Sil
    2. Geç olsun güç olmasın demişler:) Bizim için de çok iyi oldu.Aklıbaşında, kaliteli bir platformda görüşlerimizi yayınlama ve karşılıklı fikir alışverişi yapma fırsatımız oldu

      Sil
  2. Bir de geçmiş zaman taraması yapıp en ilginç ve içinize sinen yazılar gibi bir nostalji yapabilirsiniz bence. İlerleme konusunda evet hakikaten ısrarla blog kültürünü bırakmadan abuk yorumlar harici hepsini yayınlayarak mümkün olduğunca cevap vermeye çalışarak buradaki devamlı takipçi arkadaşlarla bir bağ kurarak bir büyüme mevcut. Ben eskiden yorumları okumazdım mesela. Ama artık yazılardan sonra yorumları okumadan geçmiyorum. Mesela M.k.inan Emir Erel Güven Mehmet Şekeroğlu adsızlar :) gibi isimlere de aşina olduk bu blog vesilesiyle :) acaba onlar ne demiş diye de aklımdan gelmiyor değil hani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler vardır kim bilir, arşive bir dalsam çıkamam diye korkuyorum :) Ben her yorumu yayınlamaya çalışıyorum, yeter ki küfür / hakaret / ima ya da alaycı tavır olmasın. Yukarıda da yazdım, burada bir forum döner oldu, hoşuma gidiyor :)

      Sil
  3. Bi yazıyı sonra okurum diye kaydetmiştim geçen gün okudum ordan da biraz ileri biraz geri yaptım hem o günleri hatırlamak (gerçi hatırlanacak günler değil) hemde sevdiğim bi blog olduğu için okumak istemiştim eski yazıları.Sonra bu yazıyı gördüm tebessüm ederek okudum.Yorum da yapmak istedim ve sana da hatırlatmış oldum tekrardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oldu, kapı açtı bana. O anlamda teşekkür ederim, artık arşive daha sık ineceğim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir