21 Aralık 2017 Perşembe

Arkasında enkaz bırakmıyor, sırf bu yüzden bile hakkımı helal ederim


Dün itibariyle ülkesine döndü ama Türkiye'ye geri dönmesi o kadar uzun sürmeyecek gibi. Antalyaspor'un Tudor'a teklif yaptığı söyleniyor, Alanyaspor'un ise ilgisi var. Karabükspor'da geçirdiği dönem onun Türkiye'deki geleceği adına önemli ve alanın da iyi iş çıkaracağını düşünüyorum. Gerçi Antalyaspor'un henüz belirlenmiş bir başkanı yok, Ocak ayında önemli ayrılıklar yaşayacak gibiler. Tüm bunlara rağmen teknik adamlık için ilk adayları Tudor. Hoca da kabul eder gibi duruyor, çok beklemez.

Gidişi doğal, o bağ kopmuştu. Yine de arkasında enkaz bırakmıyor, iyi bir kadro var. Üstelik çok iyi çalışmış, agresif, ne verebileceğini bildiğimiz bir takım. Prandelli sonrası Hamza Hamzaoğlu dönemi gibi düşünün, o takımın altyapısı sağlamdı ve şampiyonlukta bunun da faydası var. Prandelli kalsa şampiyon olamazdık, o ayrı nokta. Hamza Hoca'nın hakkını da veriyorum ama bunu inkar edemem. Hamza Hamzaoğlu giderken ise bir enkaz vardı, neticesi ortada. Ya da Riekerink'in Tudor'a bıraktığı kadro da enkazdı, Tudor'un bıraktığı ise öyle değil.

Sırf bu yüzden bile hakkımı helal ederim, Tudor'u kötü hatırlamayacağım. Birçok hata var, yalnız kaldığı da doğru, yer yer tecrübesiz kaldı, çoğunlukla ayağına sıktı ve en son futbolcular tarafından sırt dönüldü işte. Konuştuk bunları, tekrara düşmeyeyim. Beklentimin olduğu, başarılı olmasını çok istediğim bir teknik direktördü ama şartlar istediğim gibi gelişmedi. Böylesine iyi başlanan ligde daha sağlıklı ve düzeni bozmadan hareket etmek gerekiyordu.

Tudor ne yapar, ne eder bilmiyorum. İlerleyen yıllar için önemli bir teknik direktör olabilir, daha sağlıklı yapılarda iyi sonuçlar da verebilir. Potansiyeli olduğuna inandığım bir teknik adam ama henüz işin başında, geliştirmesi gereken özellikleri var. İnsan ilişkilerini ilk sıraya yazacağım, en ufak kötü gidişatta helva gibi dağıldık. İşler iyi giderken ise her şey güzeldi, bu baskıyı yönetmeyi öğrenmeli işte. Gidişat Türkiye'de kalacağı yönünde, takip etmeye devam edeceğim..

16 yorum:

  1. Potansiyeli var bu adamin. Ama iste 1 kere yaptigin hatai tekrarlamanin anlami yok. Conte Juve'ye ilk geldiginde Del Piero'yu kusturup gøndermisti. Tudor da bunu Sneijder ve Bruma'ya yapti. Ama fark; Conte'de tecrubesiz olmasina mac øncesi ve mac icinde yaptigi bir hatayi tekrarlamazdi ve kendi oyunundan vazgecmezdi. Tudor tekrarliyor hatalari. Kendi oyunundan vazgeciyor.evet kulube zayif. Ama yinede køtu oynayani degil iyi oynuyani cikartiyor. Garry gibi oyuncu var, yinede kulanmiyor. Kendi etti kendi buldu Tudor. Ama evet enkaz birakmiyor. Ilk 11'e yine sol bek ve sol acik gerekiyor. Hatta belki Garry ve Tolga sol tarafi sezon sonuna gøturur. Ve tabi kulubeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka var, büyük işler de yapabilir ama kriz anında yönetemedi, ayakta tutamadı. Bunlar zamanla gelişecek konular.

      Sil
  2. terim; sportif direktör ile tudor; teknik direktör olarak beraber çalışsalardı, neler olurdu sizce :D bam bam bam...!

    GS hocaları üzerinde son yıllarda yönetim kaynaklı fazlasıyla baskı kuruldu, kuruluyor; çok yıpranıyorlar.
    HH buna çok güzel örnek, son örnek de tudor.

    terim olsaydı üstlerinde yaşadıklarının 10da 1ini yaşamazlardı: daha az yıpranacakları için bu kriz dönemleri belki oluşmadan atlatılabilirdi.

    siz ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  3. komplo teorisi: https://twitter.com/Aslanews/status/943500607654113280
    bu adam kimdir necidir? tanıyan yok. ali naci, mehmet özbek in emrinde. bulurlar böyle önemsiz isimsiz birini. böyle demeçler haberleştirilir. bunları gören terim gs'ye adım atmaz. özbekler istediği hocayı getirir. terim gelmedi biz napalım derler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçma sapan insanlar bunlar, konuşmaya dahi değmez.

      Sil
  4. 13/14 - 15/16 ve 16/17 sezonlarını teknik direktör değişiklikleriyle heba ettik, koskoca kulüp 6 ayda bir hoca değiştiren Gençlerbirliği'ne döndü.. Sonumuz hayrolsun umarım kendisini aramayız.

    YanıtlaSil
  5. Tudor'un çalıştırıcılığı iyi ve günümüz futbolunda yenilikçi bir şeyler yapmaya çalışan bir td fakat kriz yönetimi ne yazık ki sıfır! Bu da tecrübe kazanarak aşabileceğibir problem! Örneğin Terim in melo-riera krizini nasıl yönettiğine ya da ŞL de 3 maçta 1 puan aldğında kamuoyuna, medyaya verdiği mesajlarla takımı nasıl motive edip geri kalan maçlarda gruptan çıkmasını hatırlayalım.Sonuç olarak yerli ya da yabancı genç teknik direktörler ülkemizde büyük takım çalıştıramazlar. Çünkü çok sonuca odaklı,acımasız bir medyamız ve futbol taraftarımız var..

    YanıtlaSil
  6. Tudor'un Galatasaray'ın başına gelmesi ne kadar yanlışsa gönderilmesi de o kadar doğrudur. Bana göre takıma kazandırdığı hiçbirşey olmadı. Bu kadro ile alabileceği minimum puanı aldı Galatasaray. Abartarak söylüyorum, Galatasaray teknik direktörsüz oynasaydı bu maçları daha fazla puan toplardı eminim ki. Kendi adıma kendisini hiç iyi bir şekilde hatırlamayacağım.

    Bakın, haksızlık ettiğimi düşünüyorsunuz ama şu tabloya bir bakın lütfen; Galatasaray Tudor ile 8 derbi maç oynadı (Trabzon ve Başakşehir maçları dahil). Bu maçlarda 7 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Yediği 18 gole karşılık attığı gol sayısı 2 (yazıyla iki). Östersunds faciasını da hesaba katalım. Bu kadar kötü bir performans ben hatırlamıyorum. En kötü dönemlerinde dahi büyük takım geleneğinden gelen güç ile önemli maçları kazanmayı bilmiştir Galatasaray. Yukarıdaki tablo Anadolu kulübü davranışıdır. Her sene bir Anadolu kulübü çıkar, kendi ayarındaki takımları yenip üst sıralara çıkar ama 4 büyüklere karşı dağılır. Galatasaray'ı bu seviyelere indirmiş adamdır Tudor!!

    Taraftarında destek vermediğini de söyleyemezsiniz. Hiçbir zaman unutmayacağım Östersunds faciasını bile sineye çekip desteğini verdi taraftar. Yönetim bile Östersunds maçlarından sonra kendisini göndermeyerek desteğini gösterdi. Daha ne yapmaları lazımdı anlamıyorum. Galatasaray Başakşehir'den 5, Beşiktaş'tan 3 yiyecek, ismini ilk defa duyduğumuz takımlara yenilecek bir takım hiç bir zaman olmadı. Kadrosu ne olursa olsun...

    Umarım bundan sonra gelecek olan teknik direktör ile eski büyüklüğünü hatırlar ve kazanma geleneğini sürdürür takım. Terim'i sevmiyorum, gelmesini istemiyordum ama gelirse başarılı olacağını biliyorum. Dolayısı zor gibi görünmekle birlikte umarım kendisi gelir. Sonuçta kişilere kızıp takımın başarısızlığını isteyecek değiliz. Galatasaray'ın tarihinde kişiler değil şampiyonluklar ve başarılar hatırlanıp konuşulacak en nihayetinde.

    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür eder ve Fatih Terim isminin ardından bu yorum daha da anlam kazandı.

      Sil
  7. Cok saglam bir takım bırakıyor giderken en büyük sıkıntısı gereksiz denemelere girismesiydi... belki de ilerde cok iyi teknik adam olabilir ama hatalarindan ders cikarmayi ogrenmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata yaptı, umarım ders almıştır kendisi için.

      Sil
  8. Hata karsisinda elestiri yaptigimiz gibi dogru islerde tebrik etmesini bilmeliyiz. Bu anlamda Tudoru takimi iyi calistirmasi ve enkaz birakmamasi noktasinda hakkini yememeliyiz. Ne yazik ki Tudor tecrubesizligine yenildi ve camiayi kaldiramadi. Yaptigi oyuncu degisiklikleri derbilerde ki korkak futbolu ve aldigi kotu sonuclar uzerine birde takimla arasinin bozululup guven kaybetmesi nedeniyle gonderilmesi supriz olmadi. Kendini ilerde taktik olarak gelistirecegini dusunuyorum caliskan birisi ancak en onemli eksikligi futbolcularla iletisimi. Futbolcularin sana inanmiyorsa artik kimseyi inandiramazsin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir