19 Aralık 2017 Salı

Basın toplantısı 52 dakika sürdü, içeriği ise koca bir boşluk


Basın toplantısı 52 dakika sürdü, içeriği ise koca bir boşluk. Tamamen top çevrildi, tribünlere oynandı, yuvarlak yanıtlar izledik. Sorulan soruya cevap basittir, evet ya da hayır. Her soruya öyle cevaplar geldi ki kimse bu basın toplantısından bir şey anlamadı. 

Anladığım şeyleri yazayım. Fatih Terim isminden korktukları ortaya çıktı, şu ortamda hocaya gitseler dahi geleceğini sanmıyorum. Yeni teknik adamı kendilerinin seçeceğini ve dün akşam itibariyle çalışmalara başladıklarını söyledi. Onun da ucu açık gerçi, 20 Ocak'a kadar da bekleyebiliriz. Yeni gelen isim yabancı olacaktır, şu ortamda çok büyük bir kumar.

Çok enteresan olay, belki de seçilemeyecek ama seçileceğinden öyle emin ki. Şimdi yeni teknik adamla bağlayıcı bir sözleşme yapacaklar, yeni gelecek x başkan belki de istemeyecek, başka planları olacak. Ama takımı kamp ve transfer döneminde boş da bırakamazsınız, sezon sonu şampiyon olmaktan söz ederken. Fatih Terim en çıkar yoldu oysa, olmadı şu ortamı kaldırabilecek, süreci ilerletecek geçici bir yerli teknik adam. Plan yok, program yok, yine doğaçlama hareket ediyoruz.

Bu soruya cevap verdi gibi görünse de ucunu açık bıraktı. Niye kongreye gidiyoruz, bu sürece nasıl geldik, bundan sonra ne olacak gibi soruların yanıtı yok. Zarar edilmemesi gereken bir süreç içindeyiz, Mayıs 2018'in önemi buradan geliyor. Biraz da tehdit dolu bir basın toplantısıydı, gelirseniz enkaz bu, şöyle olur, ufukta bunlar var gibisinden. 10 gün var, bakalım muhalefet bir aday çıkaracak mı.

Hiç sevmiyorum bu süreçleri, şu an Fatih Terim'in imza törenini izliyor olmalıydık. Ancelotti'yi dahi getirsen şu ortama kumar, ligin ve takımın dengelerini bilmek, hakim olmak mühim çünkü. Transfer dönemi de dilediğin gibi at koşturamayacaksın, imkanlar az çok bu, daha takımı tanıma süreci var ama ortada hoca yok. Tek tek hocaları konuşmayacağım, adı geçen isimleri gece kısa kısa yazarız. Şimdiden söyleyeyim, Bielsa gibi hayaller kuranın aklını gerçekten merak ediyorum..

12 yorum:

  1. Ben yalnız bugün değil 2.5 yıldır yaptığı açıklamaların hiçbirinden bişey anlamadım Dursun Özbek'in. Bugün iyice konsantre oldum acaba biseyler anlarmıyım diye, yine sonuç alamadım ne yazık ki.. Sorular gayet netti,en azından bir kaçına net cevap duyabilseydik.

    YanıtlaSil
  2. Terim gelsin futbol takımını yönetsin, florya yı yönetsin, medyayı yönetsin vs vs vs ama karşılığında koca galatasaray camiası bir terim i yönetemiyor! Adamın ne egosu kaldı,ne şehir kıroluğu, ne hainliği! Gelme hocam bu saatten sonra bunlara herşey müstehak!!

    YanıtlaSil
  3. Bence korkmaktan ziyade Florya'dan ve futbol takımından uzaklaşmak istemiyorlar. Eee reklamın, gündemde olmanın tadını aldılar.Akçeli işlerde futbolda dönüyor zaten.Amaçları bir spor kulübünü yönetmek değil paranın ve gündemin içinde olmak bu toplantıyla bunu artık herkes görmüş oldu.Diğer branşları boşverip böylesine futbola sarılıyorlar ama 3 yıldır bir arpa boyu yol gidemediler.Buna göre sonuç şudur: Bu yönetim en kısa sürede koltukları boşaltmalıdır.Oy vereceklere büyük görev düşüyor.Yoksa 3 yıl daha aynı filmi izleyeceğiz ve maalesef yarısında çıkıp gideceğiz her branşta.Yerine daha kötüsü gelmez o yüzden kimin geldiğine bakmıyorum.Terim meselesinden daha öncelikli bir meseledir bu artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terim olunca uzaklaşıyor musun ki? Aksine 8 yılda 6 şampiyonluk görünüyor..

      Sil
  4. Olay çok basit. Eğer Dursun ÖZBEK, hani geldiği günden beri eleştirilen/eleştirdiğimiz bıkmadan usanmadan hatalar yapan Dursun ÖZBEK olağanüstü seçimde bir daha seçilirse biz boşa konuşuyoruz demektir. Yorumcular sayfaları, şaklabanlar ve yağ bidonları televizyonları kapatıp gitsin. Bu olay Galatasaray'ın bittiğinin, tükendiğinin, kimsenin başkan olmaya cesaret edemediğinin, lisenin dahi elden gittiğinin resmidir. Bir tane babayiğidinin kalmadığının göstergesidir. Zaten daha yeni bütçe revizesi yapmış adam pişkin pişkin seçime de gidebiliyor ya pes. Seçim kararı Dursun ÖZBEK'in istifası gibi olmalıdır. Hiçbir sözünü tutmamış Galatasaray'ı her branşta küme düşürmüş bu yönetici acemisi seçime bile girmemelidir. Yaptığı basın toplantısına gidip de onu yerin dibine dahi sokamayan sözüm ona gazeteci bozuntuları dahi pılını pırtısını toplamalıdır. Adam tüm zekalarla böyle pişkince dalga geçip koca Galatasaray'ı tiye alabiliyor ya gerçekten inanamıyorum. Bu adamı kongrede seçen, aday gösteren ve destek olan herkese yazıklar olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın önemli bir gün, bazı adaylar ortaya çıkacak. Bakalım neler var, merak ediyorum.

      Sil
  5. terim bu adamlarla çalışmaz. bir an evvel bir hoca gelsin. en azından kamp şansı olur. adayım preud homme. lakabı da hazır. parfüm reis :(

    YanıtlaSil
  6. Şu ortamı Fatih Terim dışında kaldıracak bi teknik direktör yok.Bunu anlamak istemiyorlar galiba

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir