24 Aralık 2017 Pazar

Galatasaray 3-1 Göztepe, sadece reaksiyonla açıklayamazsınız bu galibiyeti


Sadece reaksiyonla açıklayamazsınız bu galibiyeti. Futbol oynadık, isyan ettik ve kendimizi dizginlemedik. Gücümüzün farkındaydık ve son ana kadar hücumu zorlayan bir Galatasaray vardı. Zaten iyi takımız, bundan hiç kimsenin kuşkusu yoktu. Eleştirdiğimiz kısım rakibe göre kurgulanmak ve sürekli arayış içinde olmak. Gerek yok, mevcut kadronun iyi olduğu düzen 4-1-4-1 ve ipleri salmak gerekiyor. 

Fatih Terim de bunu yaptı, 2-3 gün içinde çok fazla dokunuşta bulunamazsınız zaten. Göztepe iyi takım, planlı bir düzenleri var ve Tamer Tuna'nın bu takım üzerinde dokunuşu büyük. Ben çok daha zorlu geçeceğine inanıyordum ve bir şekilde kazanmalıyız diyordum. Bu iştahı ve isyanı bekledim, oynanan futbol ise beklentimin çok üzerindeydi. 

Maç başlangıcında tempo ve coşku fazlasıyla iyiydi, 1-0 geriye düşmemize rağmen sinmedik, gole iyi reaksiyon verdik. 1-1'i bulmamız uzun sürmedi ama hücumda işlemeyen bir şeyler vardı. Gomis'i doğru kullandık, iyi duvar oldu, gol bu şekilde geldi ama Feghouli ve Belhanda konusunda sıkıntı vardı. Denayer'in hücum etkisi dahi bu ikiliden fazlaydı. Haliyle soyunma odasında Fatih Terim'le tanıştılar ve 2. yarıda oluşan farkta katkıları büyük.

Garry Rodrigues müthiş oynuyordu, devam etmesini isterdim. Yine de Yasin Öztekin orayı iyi doldurdu ve 2. yarının kahramanlarından biri de o. Temelde ise Feghouli ve Belhanda yatıyor, oyunu sürüklemeye başladılar, sorumluluk aldılar, topu doğru kullandılar derken hücumun kalitesi ortaya çıktı. Bu ikiliyi kazanmak dahi en büyük transfer, gerçekten çok iyi bir kadromuz var. Yeter ki bu ikili top oynamaya niyetlensin artık.

Fatih Terim etkisi sadece onlar için geçerli değil. Muslera'ya bakın, lambur lumbur her topu diken adamın ilk degajı 62. dakikada. 2. yarıda çıkıp aldığı bir korner de var, yapabiliyor yani. Maicon ya da, ilk yarıdaki görüntüsü geçen haftalardan farksızdı ama 2. yarıda o bildiğimiz öz güvenli Maicon vardı. Attığı duran top onun kalitesi, bu işleri iyi yapar. Tabii o gol Serdar Aziz'in müthiş performansının önüne geçmemeli.

4-1-4-1 işte, bu takımın en iyi oynayabileceği düzen. Fernando stoperlerin arasına girmedi, Maicon sağ bekleşmedi, işleyen düzen içinde de Linnes yaklandı, Molde'den bu adamı almıştık dedik. Denayer dahi sol bekte oynayabileceğinin en iyisini oynadı, şu baskıda emin olun ki payı var. Arka plana düşer diyordum, fikrim değişti. Fatih Terim'in yarayacağı isimler için ise en iyi örnek Badou Ndiaye olur. Tudor dönemi belli bir alanda sınırlandırılmıştı, bugün ise ipleri salındı ve fark ortada. 

Gomis'i doğru kullanmak da mesele. Hücumun merkezinde o vardı ve iyi bir pivot oyunuydu bu. Hücumda ısrarla onu aradık ama yakın oynadık, hücumcular Gomis'le etkileşime geçti. Gomis çok güçlü bir futbolcu, biraz ona yakın oynasanız öyle servisler yapacak ki. Haftalardır bunu yazıyorum işte, şu adama daha yakın oynayın ve düşürdüklerini toplayın. Garry Rodrigues, Yasin Öztekin ve Feghouli bunu müthiş yaptı, Belhanda ise 2. yarıda rakip ceza sahasına daha yakındı ve Gomis'i etkin kılan isimdi.

Fatih Terim geri döndü, işin özü bu. Göztepe maçını bir şekilde kazanmamız gerekiyordu, kazandık. Üstelik bunu futbol oynayarak yaptık, sergilenen her görüntü taraftarın en büyük özlemiydi. Yıllardır abuk subuk işlerle uğraşıyoruz, artık başımızda büyük bir lider var. Şimdi Ocak ayını düşünebiliriz, kamp ve transfer dönemi müthiş geçirilmeli ve ligin 2. yarısı başladığında bambaşka bir Galatasaray izleyeceğiz..

12 yorum:

  1. Feghouli - Belhanda ikilisi yeterli değil 3.bir ana hucum oyuncusuna ihtiyaç var. Hızlı ve gole yakın çok yönlü bir hucum silahı lazım. Belhanda da Feghouli de performans olarak güvenilir oyuncular değil. Hucumda çoğalma özellikleri de zayıf.

    Fernando'yu artık çakılı önstoper olarak seyretmeyiz herhalde. Ndiaye ile yanyana görebiliriz. Belki Belhanda takımdan kesilir Selçuk Fernando'nun yanına monte edilir N'Diaye ise ileri koyarsa şaşırmam.

    Bir sol bek bir de hucum oyuncusu lazım hızlı gole yakın teknik ve canlı biri Gaitan gibi. 2 oyuncu yeter ana iskelete. Yanına geleceğe dönük yada fırsat transferi alırsan alırsın Kaan Ayhan Aziz Behich vb.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yeterli, yeter ki 2. yarıdaki görüntü olsun, futbol oynamaya niyetlensinler. Garry veya Yasin de solda yürüyebilir, en azından şu dönem adına.

      Sil
  2. günlerdir çöllerde sürünen bir adamın su ihtiyacı bile bizim sol bek ihtiyacımızdan fazla değil. inanılmaz arıyoruz sahada bi sol bek..
    sakıb aytaç bile olur lütfen birini alın.. (sakıb ın sözleşme bitiyo bu arada iyi yerli bence)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif düşünülür belki de şu an aranan isim as bir sol bek olmalı.

      Sil
  3. maicon cidden yorgun. haziran ayında 5 lig maçı yapıp gs'ye geldi. iyi bir tatil yapsın kendine gelsin.
    herkes mevkisinde oynamalı. işte linnes. adam resmen "rahat" etti.
    4-4-2 oynayalım bence net, ndiaye fernando göbekte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal değil mi, yazın hiç dinlenme fırsatı bulamadı, Galatasaray sezonu çok erken açtı ve düşüşler normal.

      Sil
  4. Aynı görüşteyim senle Burak kardeşim. Takım 2. yarı çok iyi oynadı keşke bunu 90 dk yayabilsek. Yalnız ben iki kişiye parantez açmak istiyorum. İlki Gomis; dediğin gibi bence de en iyi performansını sergiledi her topu mu alır insan MaşAllah :D inşAllah böyle devam eder. Tam bir pivot santrafor gibiydi. İkinci isi Serdar Aziz mükemmel oynuyor onu izlerken öyle zevk almaya başladım ki anlatamam. Geçen hafta o yokken defans nasıl dağıldı gördük sadece geçen hafta da değil o yokken Maicon sanki amatör gibi oynuyor Nazar Değmesin MaşALLAH :D Allah sakatlık vermesin böyle devam eder inşAllah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 günde bu kadarı oldu, kamptan sonra görüntü eminim ki çok daha değişecektir.

      Sil
  5. İlk yarının son 10 dk çok kötüydük pozisyon vermedik ama devre arası imdadımıza yetişti diyelim. 2' devre soyunma odasında Fatih hocanın verdiği ayar ve belhandanın gomis in arkasına geçmesiyle oyunu elimize aldık, güzel bir galibiyet oldu.Sol bek harici fark yaratacak bir hücum oyuncusu şart! Kanat forvet mi olur 10 numara alternatifi mi olur göreceğiz! Ben şartlar gözönünr alındığında emre akbaba diyorum inş olur.Belhanda birkaç pozisyonda tek te oynadığında büyük fark yarattı ama Fatih hoca bununla yetinmez o pozisyonda skor yapacak adam ister belhanda o skoru yapmazsa işi zor! Hakem konusuna gelirsek; bir hakem bütün takdir haklarını deplasmanda oynayan anadolu takımı lehine kullandığını ibretle izledik ! Aynı performansı bütün büyük takımların maçlarında bekliyoruz! Ama bence maçın hikayesi Rodriges' in gözyaşlarıydı! Aferin çocuk bu hırs ve aidiyet duygusuyla devam et..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum oyuncusundan vazgeçtim aslında, en azından yüksek aciliyet yok. Garry / Yasin idare edecek gibi.

      Sil
  6. Maçı içerde oynadığımızı ve Göztepe'nin sert bir takım olmadığını (antifutbol ve stoper sertliği anlamında) gözönüne alırsak almamız gereken çok yolun olduğunu söyleyebiliriz.

    Alternatif oyunu çözecek adam lazım ucuz Garry pahalı Feghouli ve Belhanda'dan daha iyi kilit açıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, çok zaman var daha. Yine de Göztepe iyi takım, önemli galibiyet.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir