25 Aralık 2017 Pazartesi

Galatasaray, Galatasaray olduğunu hatırlamalı demem bu yüzden


Fatih Terim'in basın toplantısında çok önemli mesajlar var. Hem yeni hem de geçmiş döneme yönelik. Bazı satır başlarını paylaşmak isterim;

"Top Göztepe'de, Göztepe oynasın. Galatasaray'da, Galatasaray oynasın... Böyle bir durum ben buradayken olamaz. Bugün rakip alanda çok pas yapmamız bizi sonuca götürdü."

"Son 7 maçta 4 defa mağlup olmuş bir takımdan bahsediyoruz. Bunun adı da Galatasaray. Bir endişe, bir öz güven eksikliği vardı. Galatasaray pek buna alışık değil."

"Galatasaray takımı oyunun kontrolünü elinde bulundurmalıdır. Galatasaray takımı kendi kalesinden ileride oynamalıdır."

"Bugün Hakan Balta olsa sol bek oynayacaktı. Onu bugün burada gördüğüm için mutluyum, 12 yıl bu takıma hizmet etmiş bir isim. Keza De Jong da öyle, aramızda olacak, kendi malınızı kötüleyerek olmaz."

İlk mesajı tamamen Tudor'a. Kurulan iyi kadroda, şu agresif yapıda emin olun ki Tudor'un da payı büyük. Bu oyunu sezon başında Tudor'la da oynayabiliyorduk, fark 2. yarıdaki dokunuşlar. Daha büyük fark ise Tudor'un zor geçeceğini düşündüğü maçlardaki aldığı kurgu. Fatih Terim dönemi bu olmayacak işte, rakip kim olursa olsun felsefe değişmeyecek, taktikle bu kadar sık oynamayacak. Tudor'un hatası bu oldu, umarım ilerleyecek kariyeri adına dersini almıştır.

Galatasaray, Galatasaray olduğunu hatırlama demem bu yüzden. Bunu unuttuk, büyük bir öz güven kaybı vardı. Deplasmanlar sorunlu, büyük maçlar olarak ifade edilen zamanlarda sürekli bir kaybederiz hissi. Son 7 maçta 4 mağlubiyet aldık, son haftalardaki seri oldukça kötüydü. Bundan kurtulmak adına da tek tercih Fatih Terim oluyor. Kendimizi hatırlamalı ve öz güveni kazanmalıydık. Bu anlamda Göztepe maçı iyi bir başlangıç oldu.

3. mesaj da Galatasaray'ın kendisini hatırlamasına yönelik. Beklemek, rakibi karşılamak da bir taktik anlayış ama Galatasaray'ın felsefesine aykırı. Oyunun kontrolünü elimizde bulundurmak ve hücum felsefesini olmazsa olmaz olarak kabul etmeliyiz. Yine Tudor'a geliyor iş, beklememesi gereken çoğu maçta bekledi. Peki onu başardı mı, hayır. İyi olandan vazgeçmemesi gerekiyordu, o ise kendinden fazlasıyla ödün verdi.

Son mesaj mühim ve kendi içinde haklı. Tudor bu isimleri neden düşünmedi, kadro dışı bıraktı demiyorum. Aksine o kararı ben de destekledim, çünkü oyun yapısına uymayan isimlerdi. Yalnız futbolcu ilişkileri de bir o kadar kötüydü, kazanmayı zorlamayan bir yapısı vardı. Ayrıca göndermeyi düşündüğünüz isimleri kadro dışı bırakmanız onların değerini daha düşürür. Tudor, kesti ve attı. Fatih Terim ise adalet mesajını veriyor ilk etapta, yoksa Nigel De Jong'la alakalı bir gelecek yok..

9 yorum:

  1. Terimin en büyük katkisini genclerden yana yapmasini bekliyorum.Geriye kalanlar zaten Terim ansiklopedisinin bildik maddeleri.Bildiğini okuyacaktir, oyuncular da katilirsa ligimiz icin voltran olustu diyebilirim.Takima 7-8 genc parlatirsa 4-5 seneyi de kazanmis oluruz CL icin de ust turlar hedefe girer.Ben öncelikle bu yönden izleyecegim Terim donemini.Allah yardimcilari olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz daha zaman alacaktır, şu an zor, şampiyonluk yarışının içinde.

      Sil
  2. Mirallas transferi olsun istiyorum çünkü gomise yakın oynayınca senin de dediğin gibi çok etkili olabiliyoruz bu yüzden mirallas gibi bitirici, gole yatkın kanat şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş katkılı olur ama Garry / Yasin'i gördükten sonra ara dönem adına şartları çok zorlamamalı sanki.

      Sil
  3. şimdiden büyük büyük konuşmak istemiyorum ama artık ayrılıkların bitmesini ve Fatih Hoca'nın emekli olana kadar takımın başında kalmasını istiyorum. yönetimler değişse de artık teknik adam arayışımız bitmeli. Fatih Hoca hayattayken iyi de olsa kötü olsa hep o çalıştırmalı. Dün akşam ki basın toplantısını izlerkenki hissettiklerim tam ordan bana tv başında verdiği özgüvenin herhangi bir karşılığı yoktur. Bizim bir lidere ihtiyacımız vardı o da geldi. Bundan sonra onun önünü kesmeden uyum içinde çalışabileceği insanları, oyuncuları yanına koymak da yönetimin görevi olmalıdır. Dursun Özbek dediği gibi mali açıdan sıkıntılı isek gereken neyse yapsın. Kongrede önemli bir desteği zaten var. şimdi de sahada işleri yapacak dev bir lider de var. Bundan sonra şu yaşadığımız 2013 -2017 arası 4 yıllık fetret devrini artık bir daha yaşamak istemiyorum.
    Futbol anlamında şu an bence kadro içinden giderilemeyecek en acil mesele sol bek. Bunu da tel maşa bir şekilde yapmasak; Lato örneğinde olduğu gibi o zaman ikinci yarıya gerçekten iddialı gireriz. Beşiktaş, medipol, trabzon, bursa gibi birçok zorlu maçı iç sahada oynayacağız bu da diğer avantajımız.
    bunun yanında tabi ki sol açık, orta sahada oyun kurucu gibi transferler de olsa tadından yenmez ama onları bir şekilde hoca oyunla mevcutların performansını yükselterek çözecektir. Esas mesele sol beke nokta atışı birini almaktan geçiyor. Ben Felipe Luis alınsa çok mutlu olurum. Oyunu sol bekten kuran, bindiren, tempolu, orta açan, bilgili, akıllı, ters kademeye giren, boylu muhteşem bir sol bek. Eğer ihtimali varsa sağda mariano solda Felipe ile Fatih Hoca destan yazar. Oyunu öyle bir rakip sahaya yığar ki forsenin, presin, dönenleri toplamanın, sobaya sürekli odun atmanın tadına doyamayız. Baskı, pres, bunaltma, BRE AMAN diye rakipleri özellikle iç saha maçlarda mahvederiz. Asamoah da olur ama Felipe muhteşem olur. Devre arasında 1 tane alacaksak onu alalım işi kapatalım.
    Esas hamleyi sene sonu şampiyona ligi için yapmamız şart zaten. Stoper, orta saha, santrafor, sol kanat vs.. bunları zaten sene sonu alırız. Eldeki birçok oyuncuyu göndeririz. Ama esas kısa vadede ne kadar camia dinamiği varsa devreye alıp kenetlenip, küslükleri, davaları, didişmeleri bir kenara atıp MAyıs'a odaklanmalıyız. Galatasaray bir hedef takımıdır, WİNNER'dır, genetiğinde Mayıs ayında cemiyette bayrakların sallanması vardır. Fatih Hoca bunun en büyük harcıdır. iyi ki geldi, hoş geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ben de istiyorum, bir dönemi de artık kesintisiz yaşamayı.

      Sil
  4. Fatih hoca Galatasaray'ı canı gönülden dünyanın en güçlü takımlarından ve en büyük camialarından biri olarak görüyor! Hani birini çok sever aşık olursunuz ondan başkasını gözünüz görmez dünyanın en güzeli sizin için O dur ya Fatih hocanın Galatasaray sevgisi de böyle işte. Bunu gem böylr hissediyor hem de böyle hissettiryor! Bizim için Fatih hoca o yüzden bu kadar özel ve vazgeçilmez! Fatih hoca Galatasaray'ın başında yüzlerce maça çıktı bu maçlarda fener e karşı 6-0 real madrid'e karşı 6-0 kaybetti bir çok mağlubiyet aldı ama bu sene ki başakşehir ya da bjk maçlarınında ki gibi hiç bir maçta ezilmedi ya da kimsenin karşında çekinmedi çıktı galatasaray gibi oynayın dedi yendi ya da yenildi! Bu camiaya verdiği özgüven kolay kazanılmıyor ve biz galatasaray taraftarlarının fatih hocaya olan sevgisi bitmez

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir