26 Aralık 2017 Salı

Gol atmamasına rağmen bana göre en iyi Gomis performansıydı


Yeni Malatyaspor maçının ardından "Gomis'in yalnızlığı" diye bir yazı yazacaktım. Uzun zamandır düşündüğüm bir konuydu ve bu yalnızlığa rağmen gol krallığında ilk sırada olması Gomis'in kalitesi. Yalnızlıktan kastım şu, Galatasaray'ın hücumcuları bu adamdan o kadar uzak oynuyordu ki Gomis üzerinden bir oyun döndüremiyorduk. Mücadele ediyor, buna rağmen yalnız, topu tuttuğunda pas atacak herhangi bir Galatasaraylı bulamıyordu.

Tabii bu yazıyı yazamadım, hafta içinde öyle gelişmeler yaşandı ki olay çok farklı yerlere geldi. Fatih Terim sonrası bambaşka bir Gomis profili izleyeceğimiz kesin ve izleyeceğimiz bu oyundan sonra "Gomis'in yüzde 50'sini kullanıyormuşuz" diyeceğiz. Fatih Terim geleli birkaç gün olsa da en büyük dokunuşu bu oldu, Gomis temelli ve onun üzerinden dönen bir hücum.

Göztepe maçında gol atmamasına rağmen bana sorarsanız bu sezonun en iyi performansıydı. Tam bir pivot oyunu dedim bunun için, rakip yarı sahayı öyle doldurdu ki. Rakip stoperleri sırtında gezdirdi, her dakika mücadelenin içindeydi ve daha önemlisi Galatasaraylı hücumcular ona yakın oynadı. Gomis fizik noktasında çok güçlü, hatta Drogba'dan bu yana izlediğimiz en güçlü forvet. Drogba'nın Burak Yılmaz'a artısı büyüktü, Gomis'in de etrafına katkısı yüksek olacak.

Şu ana kadar golleri ile konuştuk, bu noktadan sonra mücadelesiyle de konuşacağız. Bu adam iyi duvar. Top tutar, servis yapar, neredeyse omzuyla dahi asist yapabilecek durumda. Garry Rodrigues ve Yasin Öztekin ona yakın oynadı, her ikisi de bence sezonun en iyi performanslarından birini gösteriyordu. Buna Feghouli ve Belhanda'yı da ekleyeceğiz.

Bu oyun tarzı Eren Derdiyok'a da yarayabilir. Gomis'den farklı ama o da bir pivot. Onun kadar güçlü olmasa da duvar ve servis özelliğini kullanmak gerekiyor. Biz şu ana kadar onu koşturmayı denedik, haliyle etkiden çok uzaklardaydı. Gomis olmadığında onu da ana hücum planı yapabilir ve oyunu üzerinden döndürebiliriz. Alternatif noktada ancak böyle katkılı olur, yine de Gomis için ideal yedek olmadığını söyleyeyim.

6 yorum:

  1. gomisin servis özelliğini daha fazla göreceğimiz için kesinlikle ama kesinlikle golcü kanat almak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizde Sinan Gümüş gibi iyi bir golcü kanat var aslında ama bu çocuğun oynamak istemesi lazım artik olay orda bitiyor. Ancak Sinan'a rağmen şöyle daha ufak tefek hızlı bitirici bir ikinci forvet çok iyi olur gerçekten.

      Sil
    2. Sinan Gümüş aslında Gomis'i ideal anlamda tamamlayacak isim. Ona yakın oynayarak, ondan alacağı servislerle iyi bitirebilir.

      Sil
  2. gs'de 14 gol attı yarım devrede. aslında bu gomis'in 1 sezonda attığı rakam. kariyerine bakılınca bu görülüyor. ikinci devre bu oyun tarzından ötürü gol sayısı düşerse fenerli medya "gomis'in pili bitti" diye algı yapacaktır.

    YanıtlaSil
  3. gomis iyiydi ama dişine göre stoperlerle oynadı. bunu tamer tuna da belirtti.
    yani daha sert adamlara karşı bu rolü ne kadar iyi yapar bilemiyorum..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir